RSS

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Orange: vizite virtuale ale Muzeului Antipa, cu ajutorul internetului

Orange: vizite virtuale ale Muzeului Antipa, cu ajutorul internetului

Voluntarii Orange au organizat tururi virtuale ale muzeului, pentru 600 de elevi din orase mici si indepartate de Bucuresti.

(18 nov 2015)

In perioada 9 - 13 noiembrie, Orange a organizat cea de-a treia editie a “Saptamanii Voluntariatului”, respectiv o saptamana in care, anual, angajatii companiei se transforma in voluntari si se implica in diverse proiecte comunitare. Anul acesta, proiectele in care s-au implicat peste 70 de angajati Orange au avut o tema comuna, insa una inedita.

Ideea companiei a fost sa realizeze transmisii video live, constand in tururi virtuale ale Muzeului Antipa. Cei pentru care s-au organizat aceste tururi au fost elevii din 5 scoli din orase mici si indepartate de Bucuresti (Filiasi, Lugoj, Turda, Targu Neamt si Ghimbav).

Probabilitatea ca acesti copii sa poata vizita muzeul si sa-i descopere “comorile” ar fi fost mult prea mica. De aceea, obiectivul organizatorilor de la Orange a fost sa le arate ca prin tehnologie si internet pot explora locuri noi din diferite colturi ale lumii si pot gasi subiecte si idei interesante care sa le dezvolte imaginatia si creativitatea.

Concret, voluntarii Orange au mers in fiecare din cele 5 scoli, au instalat echipamentele necesare transmisiei video, apoi s-au asigurat de calitatea acesteia.
Voluntarii Orange au instalat tehnologia necesara transmisiilor video in direct

Cu ajutorul tehnologiei 4G a Orange, copiii au vazut in direct expozitia muzeului, au invatat despre mastodontul american, despre dioramele care prezinta Marea Neagra, Delta Dunarii, viata in savana, in tundra sau cel mai mare desert al lumii. Ceea ce i-a impresionat insa cel mai mult a fost scheletul gigant Deinotherium gigantissimum, o ruda a elefantului.

Tururile virtuale au fost moderate si de o serie o serie de vedete, precum Adrian Sina de la Akcent, Calin Goia de la Voltaj sau actorii Ioana Ginghina si Dragos Bucur. Asfel copiii s-au bucurat atat pentru ca au luat parte la o experienta deosebita si interesanta, cat si pentru ca au putut sa ii vada si sa aiba un dialog cu vedetele lor preferate.

Tururile virtuale au fost moderate de o serie de vedete, care au intrat in dialog cu copiii

Veronica Dogaru, Corporate Communications Manager Orange RomaniaActuala initiativa a Orange face parte dintr-o serie numeroasa de astfel de proiecte in beneficiul Muzeului Antipa, dar si al altor institutii de cultura sau educatie. Asa cum explica Veronica Dogaru, Corporate Communications Manager al companiei, “Saptamana Voluntariatului de anul acesta a fost o continuare a initiativelor noastre de facilitare a accesului la educatie si cultura prin tehnologie, care reduce barierele de timp si de distanta. Anul acesta, cel mai mare beneficiu l-au avut cei 600 de copii, care au avut posibilitatea sa vada unul dintre muzeele cele mai interesante si mai interactive din tara.


2832

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Orange Romania | Voluntariat | Educatie

Iti recomandam si articolul:

Telekom: 2 aplicatii mobile pentru viitoarele si proaspetele mamici

Aplicatiile ofera, cu ajutorul tehnologiei, instrumente si sfaturi, de la prima luna de sarcina pana in primii ani de viata ai copilului.


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.