RSS

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


KMG International invita publicul la Festivalul Filmului Kazah

KMG International invita publicul la Festivalul Filmului Kazah

Intre 27-30 noiembrie, la Biblioteca Nationala, iubitorii de film pot descoperi identitatea spectaculoasa a statului si a poporului Kazah.

(23 nov 2015)

KMG International (fostul Rompetrol) se alatura Ambasadei Kazahstanului la Bucuresti si ofera, in perioada 27-30 noiembrie, publicului cinefil, Festivalul Filmului Kazah. Festivalul este unul dintre cele mai mari evenimente de acest gen din Europa si o premiera pentru Romania.

Festivalul este o ocazie inedita pentru romani de a descoperi “autenticitatea si farmecul unui popor diferit si indepartat, dar cu similitudini istorice cu care vor rezona: spre exemplu numeroasele lupte pentru independenta sau crearea statului modern”, dupa cum explica E.S. Daulet Batrashev, Ambasadorul Republicii Kazahstan in Romania.

Pentru a va convinge, va prezentam mai jos un trailer al festivalului:

In cadrul Festivalului vor rula, pe parcursul a 4 zile, 9 filme de exceptie, la Biblioteca Nationala, sala Mircea Eliade; Bd. Unirii 22 (nu la Cinema Studio, asa cum fusese anuntat initial). Intrarea este libera.

Cele 9 filme fac o radiografie a peste 500 de ani de bogata cultura si istorie kazaha, cu teme variate - legaturile de familie, dragoste, singuratate, eroism, solidaritate si lupta pentru libertate. De la invaziile dzungarilor poporul kazah trece prin experienta razboiului, a sclaviei, a muncii fortate, a saraciei, a uciderii membrilor familiei si a arestului. Cu toate acestea, speranta si curajul razbat si dau nastere unor razboinici si lideri care schimba cursul istoriei.

Va prezentam mai jos agenda Festivalului:
Agenda Festival de Film Kazah from responsabilitate_sociala

Despre Kazahstan


Festivalul este organizat pentru a aniversa 550 de ani de la fondarea Hanatului Kazah si a zilei primului presedinte al Republicii Kazakhstan. De aceea, un alt motiv pentru a participa este acela de a descoperi o cultura si o atmosfera spectaculos de exotica, a celei mai mari tari (a noua ca dimensiune din lume), care se intinde pe doua continente, Europa si Asia, desi nu are iesire la mare.

Istoria bogata a acestui stat din Asia Centrala, dateaza inca din epoca de piatra cand triburile nomade au populat regiunea, iar primele semne ale unei identitati nationale kazahe distincte au aparut incepand cu sec. al XV-lea.

Initiativa KMG International (fostul Rompetrol) de a sustine Festivalul vine ca urmare a unei serii numeroasa de astfel de actiuni, prin care compania a incurajat schimburile culturale. Spre exemplu, Rompetrol este un sponsor traditional al Festivalului George Enescu, iar in ultimii ani a sustinut participarea in cadrul acestuia a unor artisti de marca din Kazahstan.


3134

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


KMG International | Cultura

Iti recomandam si articolul:

Telekom: 2 aplicatii mobile pentru viitoarele si proaspetele mamici

Aplicatiile ofera, cu ajutorul tehnologiei, instrumente si sfaturi, de la prima luna de sarcina pana in primii ani de viata ai copilului.


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.