RSS
Bugete implicare in comunitate
 • 2014: 2.250.000 Eur
Contact de presa Tel.: 0269.201.020
Email.: Aceasta adresa e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina.

Studii de caz ale Romgaz

  Romgaz, profil CSR

  Despre Romgaz Profil actualizat la data de 20 mar 2015

  Societatea Nationala de Gaze Naturale Romgaz SA Medias (SNGN Romgaz SA) este cel mai mare producator de gaze naturale din Romania, cu o cota de piata de aproximativ 47% din vanzarile de gaze naturale provenite din productia interna.

  Principalele segmente de activitate ale companiei sunt: explorarea, productia, furnizarea si inmagazinarea gazelor naturale, iar, incepand cu 2013, si producerea de energie electrica.

  Compania este detinuta de statul roman, prin Ministerul Energiei, IMM si Mediului de Afaceri, cu o participatie de 70,01%. Restul actiunilor sunt detinute de: Fondul Proprietatea S.A. - 10,00%, alte persoane juridice - 17,69% si persoane fizice - 2,30%. Compania este admisa la tranzactionare pe piata Bursei de Valori din Bucuresti si la Bursa din Londra cu GDR-uri.

  Romgaz are 6.337 salariati, in cadrul a 7 sucursale: 2 sucursale de productie la Tirgu-Mures si Medias, o sucursala de inmagazinare in Ploiesti, o sucursala de operatiuni speciale in Medias, o sucursala de transport tehnologic si mentenanta in Tirgu-Mures, o sucursala de productie de energie electrica la Iernut si o sucursala internationala la Bratislava, Slovacia.

  Conform datelor preliminare, reprezentantii Romgaz au estimat pentru anul 2014 o cifra de afaceri de 4,49 miliarde de lei.

  Filosofia de CSR a Romgaz:

  Evolutia economica a unei companii nu poate fi separata de impactul asupra societatii si a ambientului, motiv pentru care, la nivel global, a prins contur un nou model de dezvoltare bazat pe echilibrul intre exploatarea resurselor naturale si calitatea vietii, in armonie cu mediul natural. Pentru atingerea acestui echilibru, este nevoie de o abordare responsabila din partea companiilor, ceea ce, in cazul nostru, se reflecta in grija pentru mediu si comunitate. In acest scop, Romgaz pune accent deosebit pe limitarea efectelor negative asupra ambientului, investind in modernizarea infrastructurii si in dotarea cu tehnologii moderne nepoluante. Responsabilitatea sociala corporativa reprezinta pentru Romgaz sansa de a veni in intampinarea asteptarilor partilor interesate, iar prin dialog si cooperare cu acestea, dorim sa sustinem eforturile comunitatilor de a se dezvolta pe plan economic si social.

  Ioana Abramiuc - Sef serviciu relatii publice si comunicare, Romgaz


  Politica de CSR a Romgaz:


  Romgaz a desfasurat un proces de consultare a partilor interesate, care i-a permis sa identifice, pe baza asteptarilor si preocuparilor acestora, directiile strategice de implicare sociala a companiei. Prin urmare, Romgaz a decis sa sustina initiative in domenii precum educatia, dezvoltarea comunitatilor, sanatatea si mediul inconjurator si promovarea sportului romanesc.

  Initiative din domeniul educatiei


  Cele mai multe actiuni de implicare in comunitate ale Romgaz se situeaza in zona educatiei. Va prezentam in continuare cateva dintre acestea:

  Initiative pentru dezvoltarea comunitatilor locale


  Sprijinirea organizarii unor evenimente culturale este o alta directie importanta pentru strategia de CSR a Romgaz. De-a lungul timpului, compania:

  Initiative din domeniul sanatatii si protectiei mediului


  In 2015, Romgaz a inceput modernizarea si eficientizarea energetica a Spitalului Municipal din Medias. Modernizarea consta in montarea unor pompe pentru caldura si a unor panouri solare, care vor permite administratiei sa isi asigure energia din surse verzi. Eficientizarea energetica va duce la reducerea anuala a costurilor de energie cu cca. 10%  pentru Spitalul Municipal Medias.

  Initiative din domeniul sportiv


  Romgaz sustine performanta in sportul romanesc, finantand o gama variata de activitati: sah, fotbal, baschet, popice, tenis de masa, tenis de camp si aeromodelism.

  Conform reprezentantilor Romgaz, promovarea sahului romanesc reprezinta pentru companie o modalitate de a atrage atentia asupra importantei acestui sport in educatia si dezvoltarea inteligentei tinerilor.
  Romgaz finanteaza anual organizarea Campionatului national scolar de sah “Elisabeta Polihroniade” pentru elevii din invatamantul gimnazial si organizeaza, alaturi de Asociatia Clubul Sportiv “Elisabeta Polihroniade”, competitia ”Turneul Regilor”.

  Aceasta competitie se numara printre cele mai apreciate competitii internationale de sah, fiind recunoscut atat de Federatia Romana de Sah, cat si de catre Federatia Internationala de Sah (FIDE). In plus, in anul 2010, campionatul a fost admis de catre organizatorii celui mai puternic turneu mondial (GSCA) in Grand Slam, fiind singurul turneu de Grand Slam de la noi din tara.

  Incepand cu 2014, datorita lobby-ului desfasurat de organizatorii acestei competitii, sahul a fost introdus ca disciplina optionala in invatamantul primar.
  Alte exemple de reusita in domeniul sportiv, datorate partial si investitiilor Romgaz, le reprezinta performantele jucatoarelor de tenis de masa si de popice din Medias. Andreea Dragoman de la CS Romgaz Medias a castigat medalia de aur cu echipa Romaniei la europenele de tenis de masa din Italia, iar echipa feminina de popice Romgaz Elecromures a fost desemnata campioana europeana in 2014, la competitia desfasurata in Croatia.

  Alte preocupari de CSR ale companiei


  Pe langa actiunile de implicare in comunitate, Romgaz incearca sa asigure, prin intermediul politicilor sale de CSR:
  Mai multe detalii despre Romgaz gasesti pe site-ul companiei: www.romgaz.ro/

  Cauze sociale in care se implica Romgaz:

  5298
  Site-uri partenere
  Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

  Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

  Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

  Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.