RSS
Bugete implicare in comunitate
  • 2013: 250.000 Euro
  • 2012: 350.000 Euro
  • 2011: 400.000 Euro
  • 2010: 250.000 Euro
  • 2009: 250.000 Euro
  • 2008: 600.000 Euro
  • 2007: 500.000 Euro
Contact de presa Contact CSR:
Ioana Borangic, Manager Comunicare
E-mail: Aceasta adresa e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina.
Tel: 021.231.77.08/09

Contact presa:
Catalin Lupoaie, Coordonator Comunicare Externa
E-mail: Aceasta adresa e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina.
Tel: 021.231.77.08/09

Studii de caz ale Holcim Romania

Holcim Romania, profil CSR

Despre Holcim Romania Profil actualizat la data de 08 iul 2014

Holcim Romania face parte din grupul international Holcim Ltd., unul dintre liderii mondiali in productia si furnizarea de ciment, betoane si agregate, precum si de lianti speciali si alte servicii conexe. Originar din Elvetia, Grupul detine unitati de productie in peste 70 de tari si are peste 71.000 de angajati.

In prezent, Holcim Romania are 800 de angajati si detine urmatoarele unitati de productie: 2 fabrici de ciment, la Campulung si Alesd, o statie de macinare si un terminal de ciment la Turda, o retea de 13 statii ecologice de betoane, 3 statii de agregate, 2 statii de lianti speciali si un terminal de ciment in Bucuresti. Sediul central al companiei se afla tot in capitala.  

Holcim a intrat pe piata din Romania in 1997, iar investitiile pe care le-a facut pana acum se ridica la 700 de milioane de Euro, inclusiv costurile de achizitie ale unitatilor de productie. Una din cele mai importante astfel de investitii, in valoare de 265 de milioane de Euro, a avut loc in perioada 2005-2010, la fabrica de la Campulung, si a constat in modernizarea liniei de productie. 

De-a lungul timpului, compania a introdus numeroase inovatii pe piata locala, printre care se numara cimenturile cu amprenta redusa de carbon sau conceptul de statie ecologica de betoane. Acesta din urma presupune un volum minim de emisii de praf si de zgomot, dar si tehnologii care permit reciclarea reziduurilor de beton proaspat si reutilizarea apei folosite in procesul de fabricatie.

Filosofia de CSR a Holcim Romania:

Consideram ca este important sa ne implicam activ si semnificativ in viata comunitatilor in care ne desfasuram activitatea. De aceea, de-a lungul anilor, compania noastra s-a angajat in numeroase proiecte de responsabilitate sociala, cu accent pe trei mari domenii pe care noi le consideram de interes: educatia, infrastructura si dezvoltarea comunitatilor. In plus, raspundem si provocarilor globale date de modificarile climatice, implementand proiecte orientate catre marirea eficientei energetice si reducerea amprentei de carbon.

Francois Petry - Director General, Holcim Romania


Politica de CSR a Holcim Romania:


In viziunea Holcim Romania, responsabilitatea sociala reprezinta “un angajament de a dezvolta parteneriate cu toti factorii de interes, precum si de a construi si a mentine relatii de respect reciproc si incredere.”

Politica de CSR a companiei se bazeaza pe 6 piloni:

Politica de sponsorizari


Pe langa sponsorizarea unor proiecte punctuale, Holcim mai acorda finantari pentru idei de constructii durabile, in cadrul unei competitii organizate de fundatia sa. Competitia se numeste ”Premiile Holcim pentru Constructii Durabile” si se desfasoara o data la doi ani.

Puteti afla aici detalii despre procesul de selectie si noutati despre competitie.

Rapoarte de CSR ale Holcim Romania


Mai multe detalii despre Holcim Romania gasesti pe site-ul companiei: www.holcim.ro

Cauze sociale in care se implica Holcim Romania:

Studii de caz CSR ale Holcim Romania:

20803
Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.