RSS
Bugete implicare in comunitate
  • 2013: 780.000 Euro
  • 2012: 530.000 Euro
  • 2011: 450.000 Euro
  • 2010: 495.000 Euro
  • 2009: 200.000 Euro
Contact de presa Amalia Anghel
Telefon: 0213012391
E-mail: Aceasta adresa e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina.

Studii de caz ale GDF SUEZ Energy Romania

GDF SUEZ Energy Romania, profil CSR

Despre GDF SUEZ Energy Romania Profil actualizat la data de 16 apr 2014

GDF SUEZ Energy Romania este un grup de companii care opereaza in sectorul energetic, ca: furnizor de gaze naturale si electricitate, distribuitor de gaze naturale, prestator de servicii tehnice pentru instalatii de gaze naturale si centrale termice, dar si producator de electricitate din surse regenerabile.

GDF SUEZ Energy Romania face parte din grupul francez GDF SUEZ, unul dintre cei mai importanti actori energetici la nivel mondial. GDF SUEZ a patruns pe piata din Romania prin ”Gaz de France”, care, in urma privatizarii din 2005 a ”Distrigaz Sud”, a cumparat pachetul majoritar al acestei companii, care activa in domeniul furnizarii si distributiei de gaze naturale pentru zona de sud a Romaniei.

In anul 2008, in urma separarii activitatii de comercializare de gaze naturale de cea de distributie, a luat nastere „Distrigaz Sud Retele”, operator de distributie a gazelor naturale in sud-estul tarii, cu rol in administrarea infrastructurii retelei de gaze.

In 2008, ”Gaz de France” a fuzionat cu "Suez”, dand nastere grupului "GDF SUEZ”. Un an mai tarziu, compania "Distrigaz Sud” si-a schimbat numele in ”GDF SUEZ Energy Romania”. Tot in 2009 a fost creata compania "Distrigaz Confort”, care presteaza servicii tehnice (revizii, verificari, lucrari de intretinere), prin care garanteaza utilizarea in siguranta a instalatiei de gaze naturale a clientilor sai.

GDF SUEZ Energy Romania si-a extins ulterior activitatea si spre zona de productie de electricitate din surse regenerabile. In 2012, a construit in comuna Gemenele, judetul Braila, ”Braila Winds”, primul sau parc eolian, cu o capacitate instalata de 48 MW. In 2013, grupul a dezvoltat un al doilea parc eolian, cu o capacitate de 50 MW, in comuna Baleni, judetul Galati.

In prezent, Grupul GDF SUEZ Energy Romania are peste 1,4 milioane de clienti si aproximativ 3.560 de angajati.

Filosofia de CSR a GDF SUEZ Energy Romania:

GDF SUEZ Energy Romania integreaza responsabilitatea sociala in activitatea sa, prin promovarea utilizarii de energii si tehnologii nepoluante, prin imbunatatirea serviciilor adresate clientilor si prin promovarea de oferte axate pe confort si siguranta. Suntem convinsi ca gazele naturale constituie una dintre solutiile de tranzitie energetica spre o economie cu putine emisii de carbon, fiind, in acelasi timp, o energie cu un potential mare de eficienta energetica. O alta solutie pe care compania o propune este dezvoltarea energiilor regenerabile, ca raspuns la probleme precum epuizarea resurselor naturale de tip fosil, necesitatea reducerii impactului asupra mediului inconjurator si nevoia limitarii schimbarilor climatice. Pe langa responsabilitatea asumata fata de propria activitate, la GDF SUEZ exista si o preocupare constanta fata de stakeholderii (angajati, clienti, autoritati, mass-media, comunitati), pe care compania ii trateaza ca pe adevarati parteneri.

Amalia Anghel - Sef Birou Comunicare Corporate, GDF SUEZ Energy Romania


Politica de CSR a GDF SUEZ Energy Romania:


GDF SUEZ Energy Romania si-a produs sa fie un actor responsabil, atent si receptiv la nevoile comunitatii, integrand in politica sa de CSR asteptarile tuturor partilor implicate.

Pentru a afla care sunt aceste asteptari, compania a realizat in 2012 o consultare a stakeholderilor, in urma careia a stabilit directiile de implicare in comunitate, si anume: sanatate, educatie, social si protectia mediului.

Ca rezultat concret al acestei consultari, GDF SUEZ a creat o platforma de responsabilitate sociala, "Energie pentru fapte bune", a initiat parteneriate cu ONG-uri care si-au demonstrat eficienta si expertiza de-a lungul timpului si a dezvoltat alaturi de acestea numeroase proiecte in domeniile mentionate.

Va prezentam in continuare cateva dintre proiecte:

Proiecte din domeniul sanatatii

Proiecte din domeniul educatiei

Proiecte din domeniul eficientei energetice si a protectiei mediului

Pe langa aceste trei mai directii, GDF SUEZ a mai sustinut financiar de-a lungul timpului cauzele unor organizatii precum ”Ateliere fara frontiere”, ”Samusocial”, ”Crucea Rosie Romana” sau ”Salvati Copiii”.

In plus, a avut parteneriate de durata cu ”Federatia Romana de Tenis”, cu ”Federatia Romana de Atletism” si cu ”Institutul Cultural Francez”, pentru promovarea sportului romanesc si a culturii.
Mai multe detalii despre GDF SUEZ Energy Romania gasesti pe site-ul companiei: https://www.gdfsuez.ro/

Cauze sociale in care se implica GDF SUEZ Energy Romania:

Studii de caz CSR ale GDF SUEZ Energy Romania:

12880
Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.