RSS LinkedIn
Lectii invatate

Sunt convinsa ca tot mai multe companii din Romania sunt gata sa se implice mai activ in proiecte de responsabilitate sociala. Ceea ce vor aceste companii este sa stie pe ce vor fi cheltuite fondurile alocate. Din aceasta perspectiva, coerenta proiectelor, obiectivele clare, managementul transparent de proiect si, nu in ultimul rand, raportarile detaliate vor marca diferentele notabile in activitatea ONG-urilor din Romania.
 
Colaborarea cu World Vision in proiectul pentru sprijinirea celor afectati de inundatii este un exemplu fericit: un management eficient de proiect si un impact pozitiv asupra comunitatii.

Claudia Marta
Director de Marketing - Western Union Romania

Studiu de caz: Donatie pentru comunitatile afectate de inundatii

Studiu de caz din domeniul Social, trimis de Western Union Romania (08 sep 2006)

Rezumat studiu de caz:

In iulie 2005, mai multe comunitati rurale din judetele Vrancea, Bacau si Galati au fost puternic afectate de inundatii. Fundatia First Data Western Union a donat 16.700 USD catre World Vision Romania pentru ameliorarea serviciilor medicale in aceste zone.


Cauza sociala studiu de caz:


In iulie 2005, mai multe comunitati rurale din judetele Vrancea, Bacau si Galati au fost puternic afectate de inundatii.

 Apele au distrus dispensarele iar zona era amenintata de izbucnirea unor epidemii. Medicii locali se asteptau sa apara tot mai multe cazuri de alergii, probleme respiratorii, cardiace si psihice.

Desfasurare proiect:


Fundatia First Data Western Union a donat 16.700 USD catre World Vision Romania pentru ameliorarea serviciilor medicale in zonele afectate de inundatii.

Inundatii 2005Programul a fost implementat cu ajutorul comunitatilor locale, al autoritatilor si al Directiilor de Sanatate din judetele vizate.

Aprovizionarea cu medicamente si echipamente medicale a fost o prioritate. Directiile de Sanatate si medicii locali au furnizat organizatiei informatii despre situatia dispensarelor din comunele afectate de inundatii, despre echipamentele medicale si mobilierul necesar. De asemenea, au fost identificate persoanele care necesitau asistenta medicala urgenta.

Cu ajutorul comunitatilor locale s-a stabilit un plan de renovare. Au fost realizate liste cu   materialele de constructie ce vor fi folosite pentru reconstructia dispensarelor.

Rezultate studiu de caz:


Dispensarele din opt sate - Asau, Agas, Urechesti (jud. Buzau), Gura Calitei, Nanesti, Vulturu, Biliesti (jud. Vrancea), Umbraresti (jud. Galati) - au primit sprijin pentru renovare, mobila, echipamente si instrumente medicale.

La aceste dispensare sunt arondate 29.000 de persoane. Se estimeaza ca numarul beneficiarilor reali a depasit acest nivel, dat fiind ca personalul medical a oferit asistenta si pacientilor fara asigurare medicala.

Donatia Fundatiei First Data Western Union pentru proiectul World Vision Romania a fost de 16.700 USD.


6156

Parteneri in proiect:


Ti-a placut acest studiu de caz? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alt studiu de caz din categorii similare:


Vezi profilul companiei Western Union Romania

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro