RSS LinkedIn
Lectii invatate

"Acest program poate schimba in primul rand atitudinea oamenilor si ne poate ajuta sa depasim limitele impuse de teama sau de indiferenta fata de aceasta realitate sociala. Am invatat ca, implicand angajatii companiei in astfel de programe, ii ajutam sa constientizeze importanta integrarii oamenilor cu nevoi speciale in societate."

Elena Serban
Director Fundatia - Vodafone Romania

Studiu de caz: Cupa Vodafone la Tenis de Camp in Scaun Rulant

Studiu de caz din domeniul Sport, trimis de Vodafone Romania (20 feb 2009)

Rezumat studiu de caz:

Fundatia Vodafone a sprijinit Fundatia Motivation in organizarea unor competitii sportive nationale si internationale pentru persoanele cu dizabilitati locomotorii. De asemenea, a sustinut lansarea unor scaune rulante speciale pentru sport.


Cauza sociala studiu de caz:


Unul dintre beneficiarii programelor Fundatiei Vodafone In Romania, la 30 septembrie 2008, existau aproximativ 616.000 de persoane cu handicap (conform datelor oferite de Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Handicap). Indiferent de natura handicapului (locomotor, psihic etc.), astfel de persoane se simt excluse de societate si involuntar, ajung sa se izoleze.

Pentru a veni in sprijinul persoanelor cu dizabilitati locomotorii, Fundatiile Vodafone si Motivation au organizat o serie de concursuri pentru acestea, care au urmarit sa aiba un impact pozitiv asupra utilizatorilor de scaune rulante.

Desfasurare proiect:


In 2007, Fundatiile Vodafone si Motivation au initiat programul “Parteneriat pentru Sport in Scaun Rulant". Prin el, cei doi organizatori au dorit sa atraga atentia asupra problemelor persoanelor cu dizabilitati locomotorii si sa le ajute sa se integreze in societate, prin sport.    

Participant la una din competitiile organizate de Fundatiile Vodafone si MotivationDe asemenea, cele doua fundatii si-au mai propus urmatoarele:
  • sa organizeze antrenamente permanente de tenis de camp si baschet in scaun rulant, pentru persoane cu dizabilitati locomotorii inscrise in asociatii de profil – Motivation, Pinochio Oradea, Clubul Sportiv "Temerarii-Arad", Asociatia Persoanelor cu Handicap Sporting Club Galati etc.;
  • sa organizeze campionate nationale de tenis de camp si baschet pentru utilizatorii de scaune rulante;
  • sa organizeze turnee internationale de tenis de camp si baschet la Bucuresti si Oradea;
  • sa sprijine persoanele in scaun rulant sa participe la Jocurile Paralimpice de la Beijing si la turneele internationale de tenis si baschet in scaun rulant, organizate de forurile internationale.

Cupa Vodafone la Tenis de Camp in Scaun Rulant


"Cupa Vodafone la Tenis de Camp in Scaun Rulant" este una din competitiile organizate in cadrul programului "Parteneriat pentru Sport in Scaun Rulant". Ea s-a desfasurat intre 1 si 6 iulie 2008, in Bragadiru, la o distanta de 8 kilometri de Bucuresti. Pentru organizarea ei, cele doua fundatii s-au bucurat de sprijin din partea Federatiei Internationale de Tenis si a Federatiei Romane de Tenis. Acestea au oferit suport logistic si s-au ocupat de organizarea "tehnica" a concursului (amenajarea unor terenuri speciale, arbitrii etc.).

Evenimentul a fost promovat prin intermediul ONG-urilor si al cluburilor sportive ale persoanelor cu dizabilitati din Bucuresti, Galati, Cluj, Arad, Oradea si Neamt. In urma anunturilor facute, in competitie s-au inscris 18 concurenti.

Competitia a debutat cu o sesiune de antrenamente de 3 zile (1 - 3 iulie). Pe baza acestora, concurentii au fost impartiti pe grupe valorice.

Meciurile oficiale s-au desfasurat intre 4 si 6 iulie. Au existat 4 categorii de concurs: simplu feminin, simplu masculin, dublu feminin si dublu masculin.

Categoria dublu masculin, echipa Flavius Craciun si Ionut Popovici
Inceputul meciului
Imagini din timpul unui meci, categoria dublu masculin

La finalul competitiei, toti sportivii au primit trofee si diplome. Probele de simplu ale concursului au fost castigate de Crina Tugui, la feminin si de Stelian Matreata, la masculin. La proba de dublu feminin, a castigat perechea Crina Tugui - Daniela Grecescu, iar la dublu masculin, perechea Stelian Matreata - Flavius Craciun.

Imagini de la Festivitatea de Premiere


Cupele oferite participantilor la competitie
Dan Maftei si Ciprian Anton, participanti la competitie
Georgiana Iliescu, reprezentanta Fundatiei Vodafone, a impartit premii participantilor
Ionut Popovici si Flavius Craciun, participanti la Cupa Vodafone 2008 Adriana Olteanu si Cristina Romila, participante la Cupa Vodafone 2008 Participanti Cupa Vodafone

In tribune s-au aflat angajatii Vodafone, invitati de companie sa ia parte la eveniment. Totodata, ei s-au implicat in diverse competitii sportive (meciuri de fotbal, tenis), facand echipa cu beneficiarii Fundatiei Motivation.

Vodafone a investit in organizarea Cupei Vodafone la Tenis in Scaun Rulant 2008 suma de 10.800 RON.

Rezultate studiu de caz:


  • 18 persoane cu dizabilitati locomotorii participante la concurs;
  • 24 de aparitii in presa despre Cupa Vodafone la Tenis de Camp in Scaun Rulant.

8403

Parteneri in proiect:


Ti-a placut acest studiu de caz? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alt studiu de caz din categorii similare:


Vezi profilul companiei Vodafone Romania

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro