RSS LinkedIn
Lectii invatate

"Padurea noastra a fost un proiect deosebit, deoarece i-a implicat pe toti angajatii din banca. Am reusit sa ne convingem colegii sa creada intr-o cauza, sa o sustina si mai mult sa se angajeze sa o continue si la anul. Cu aceasta ocazie, am invatat cat de important este sa gasesti tonalitatea potrivita atunci cand vrei sa spui o poveste in mod convingator. Noi am spus povestea padurii defrisate prin intermediul unui joc, iar colegii nostri au participat activ la el. Datorita lor, 2.000 de puieti de brad sunt acum acasa."

Anca Nuta
Identity & Communication Director - UniCredit Tiriac Bank

Studiu de caz: Padurea noastra

Studiu de caz din domeniul Mediu, trimis de UniCredit Tiriac Bank (17 dec 2008)

Rezumat studiu de caz:

Proiectul a constat in plantarea a 2.000 de puieti intr-o zona defrisata din Parcul National Piatra Craiului. Banca si-a implicat angajatii atat in achizitionarea puietilor necesari, prin intermediul unui joc online, cat si in actiunea propriu-zisa de plantare.


Cauza sociala studiu de caz:


In Romania, in 2006, existau aproximativ 3 milioane de hectare de teren defrisate. Inundatiile, furtunile sau valurile de caldura excesiva sunt doar cateva consecinte ale despaduririlor necontrolate care au avut loc in tara noastra.
 
Zona defrisata, Parcul National Piatra Craiului Pentru stoparea efectelor negative ale defrisarilor, autoritatile au adoptat, la nivel national, masuri care prevedeau impadurirea a 20.000-30.000 de hectare de teren pe an. Din pacate, in 2007, doar 10.716 de hectare au fost impadurite, in timp ce masa de lemn exploatat a crescut substantial.

UniCredit Tiriac Bank a dorit sa contribuie la indeplinirea acestui obiectiv national. Impreuna cu Asociatia MaiMultVerde, banca a desfasurat in toamna anului 2008, un proiect de reimpadurire - "Padurea noastra".

Desfasurare proiect:


"Padurea noastra" s-a derulat in lunile septembrie – octombrie 2008 si a constat in plantarea a 2.000 de puieti intr-o zona defrisata din Parcul National Piatra Craiului. Proiectul s-a adresat in primul rand angajatilor bancii. El si-a propus sa le ofere acestora o experienta memorabila si in acelasi timp sa-i responsabilizeze fata de problemele de mediu.

Achizitia puietilor – facuta printr-un joc online

Pentru a-i stimula pe angajati sa se implice in achizitionarea puietilor, Unicredit a apelat la o metoda inedita si in acelasi timp distractiva. Banca, impreuna cu Asociatia MaiMultVerde, a realizat un joc online. Acesta a presupus o investitie de peste 7.500 de euro si a putut fi folosit exclusiv de angajatii Unicredit.

In momentul lansarii, angajatii care intrau in joc erau confruntati cu imaginea dezolanta a unei foste paduri, pe locul careia se gaseau acum 2.000 de trunchiuri taiate. Pentru a schimba acest peisaj, utilizatorii erau incurajati sa cumpere puieti. Ei puteau face asta intrand in contul lor, cu ajutorul unei parole, si cumparand copaci, la pretul de 10 RON bucata. Pentru a achizitiona un copac, fiecare angajat trebuia sa raspunda corect la o intrebare de cultura generala despre padure.

Tot pentru a-i incuraja sa se implice, jocul le arata angajatilor cum trunchiurile erau inlocuite de copaci, pe masura ce ei cumparau mai multi puieti. Acest lucru a stimulat competitia intre ei, dar si un sentiment de echipa, facandu-i constienti ca doar impreuna puteau rezolva problema.

Trunchiurile taiate
Pe masura ce angajatii au cumparat puieti, trunchiurile erau inlocuite cu pomi maturi

Jocul online a functionat de pe 10 septembrie pana pe 10 octombrie. In tot acest timp, angajatii Unicredit au cumparat 935 de puieti, investitia lor in acest proiect fiind de aproximativ 3.000 de euro. Banca a achizitionat la randul ei restul de puieti, pana la 2.000.

Actiunea de plantare

A doua faza a proiectului, respectiv plantarea celor 2000 de puieti, s-a desfasurat sambata, 18 octombrie 2008. Unicredit le-a asigurat celor 100 de angajati implicati in proiect, transportul cu microbuze pana in zona Piatra Craiului. La actiunea de plantare au participat, pe langa angajatii Unicredit, si voluntari ai Asociatiei MaiMultVerde.

Imagini de la actiunea de plantare, Parcul National Piatra Craiului


Angajatii Unicredit au participat la plantarea puietilor
La actiunea de plantare au participat si voluntari MaiMultVerde
Padurea Noastra Echipa Unicredit - MaiMultVerde

Intreaga investitie a Unicredit in acest proiect s-a ridicat la 26.000 de euro. Angajatii bancii au contribuit la randul lor cu o suma totala de 3.000 de euro.

Rezultate studiu de caz:


  • 2.000 de puieti plantati intr-o zona defrisata din Parcul National Piatra Craiului
  • 100 de angajati UniCredit implicati in achizitia puietilor si apoi in plantarea lor. La finalul actiunii de plantare, toti cei 100 de angajati si-au manifestat intentia de a participa si la actiunile de impadurire, pe care Unicredit le planifica pentru 2009. In plus, au promis ca vor incerca sa atraga si alti colegi ai lor.

8035

Parteneri in proiect:


Ti-a placut acest studiu de caz? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alt studiu de caz din categorii similare:


Vezi profilul companiei UniCredit Tiriac Bank

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro