RSS LinkedIn
Lectii invatate

Proiectul SEI nu inseamna doar asigurarea accesului la tehnologie, ci si elaborarea unei metodologii pentru utilizarea tehnologiilor informationale in educatie si instruirea profesorilor. Siveco, prin derularea programului SEI, a invatat ca adevarata provocare nu mai este acum distribuirea de computere, software educational sau conectarea la Internet, ci pregatirea resurselor umane prin crearea programelor de instruire continua care sa le permita sa-si formeze noi competente si abilitati necesare pentru integrarea noilor tehnologii in activitatea didactica.

Emil Dragomirescu
Responsabil pentru implementarea AeL - SIVECO Romania SA

Citeste si alt studiu de caz CSR al
SIVECO Romania SA:

Studiu de caz: Sa invatam sa invatam

Studiu de caz din domeniul Educatie, trimis de SIVECO Romania SA (12 oct 2006)

Rezumat studiu de caz:

In parteneriat cu World Vision, SIVECO Romania a oferit locuitorilor din comuna Breasta sansa de a beneficia de tehnologie si metode de instruire moderne. Locuitorii comunei au beneficiat prin programul SEI, Sistem Educational Informatizat de un laborator informatic, de cursuri IT si de un curs AeL.


Cauza sociala studiu de caz:


Cetatenii din mediul rural sunt dezavantajati fata de cei din mediul urban din cauza lipsei de acces la informatie si la metode moderne de instruire.

De aceea, de cele mai multe ori, comunitatile locale nu reusesc sa raspunda singure nevoilor educationale, medicale, spirituale si economice ale copiilor si membrilor sai.

Desfasurare proiect:


Sala cu calculatoare din BreastaSIVECO Romania, in parteneriat cu World Vision, s-a implicat in problemele societatatii initiind proiectul „Sa invatam sa invatam”.

Astfel, locuitorii comunei Breasta (functionari publici, profesori, elevi, parinti) au beneficiat prin programul SEI (Sistem Educational Informatizat) de un laborator informatic, de cursuri IT si de un curs AeL (Advanced eLearning). 

Prin derularea proiectului s-a urmarit cresterea capacitatii comunitatii de a putea raspunde nevoilor educationale, medicale si economice ale membrilor sai.

Cursul s-a desfasurat pe o perioada de 89 de ore si a constat in activitati practice si ore de evaluare. Cursul fost impartit in doua module:
  • modulul Initiere IT (46 de ore) si
  • modulul Utilizare AeL (43 de ore).
Programul s-a desfasurat pe parcursul a 3 luni (aprilie - iunie 2006):

Comunitatea locala la cursurile AeLIn lunile aprilie si mai:
  • 24 de cadre didactice au fost instruite in cadrul cursului AeL;
  • 10 reprezentanti ai comunitatii locale (functionari publici) au invatat sa utilizeze calculatorul;
  • au avut loc dezbateri ale cadrelor didactice. Tema dezbaterilor a fost modul in care AeL raspunde nevoilor educationale actuale si importanta lor pentru invatamant.
In luna iunie:
  • s-a organizat, la Scoala Breasta, simpozionul “Parteneriat educational rural-urban, premisa a integrarii europene”, editia a II-a;
  • s-au organizat trei ateliere in cadrul simpozionului, in care s-au dezbatut 20 de parteneriate educationale incheiate in acest an intre scoli din mediul rural si urban.

Rezultate studiu de caz:


In urma proiectului, reprezentantii comunitatii locale din Comuna Breasta stiu sa recunoasca componentele hardware ale calculatorului si sa utilizeze programele software. Au fost instruite 24 de cadre didactice si 10 functionari publici.

Participantii au sustinut un examen de evaluare a cunostintelor insusite in urma cursurilor de instruire. Rezultatele examenului au fost pozitive si au fost recunoscute prin inmanarea unei diplome ce atesta absolvirea cursurilor.

6167

Parteneri in proiect:


Ti-a placut acest studiu de caz? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alt studiu de caz din categorii similare:


Vezi profilul companiei SIVECO Romania SA

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro