RSS

Studii de caz, pagina 9

Sunt inscrise 133 studii de caz.


Studiu de caz CSR BRD-Groupe Societe Generale: Euro2007 Habitat Build

Euro2007 Habitat Build

Domeniu: Social
Studiu de caz trimis de: BRD-Groupe Societe Generale (21 dec 2007)

In perioada 3-7 septembrie, angajati ai BRD au construit o casa pentru o familie nevoiasa din Radauti. Actiunea a facut parte din programul Euro2007 Habitat Build, cel mai mare proiect de voluntariat din Europa, prin care s-au construit 27 de case, in 5 zile.

Categorii: Studii de caz |
Studiu de caz CSR JT International Romania: Bursele Europene JTI 2007

Bursele Europene JTI 2007

Domeniu: Educatie
Studiu de caz trimis de: JT International Romania (18 dec 2007)

"Bursele Europene JTI" este singurul program de burse destinat jurnalistilor romani. In 2007, datorita initiativei JTI Romania, 7 tineri jurnalisti au beneficiat de stagii si burse de pregatire la Bruxelles, in cadrul unor importante institutii ale Uniunii Europene.

Categorii: Studii de caz |
Studiu de caz CSR Petrom: Parcurile Viitorului

Parcurile Viitorului

Domeniu: Mediu
Studiu de caz trimis de: Petrom (04 dec 2007)

In mai 2007, Petrom a lansat "Parcurile Viitorului", unul dintre cele mai mari proiecte de reabilitare a spatiilor verzi. Compania investeste 1,5 milioane de Euro in refacerea completa a 5 parcuri din Bucuresti, Pitesti, Moinesti, Timisoara si Targoviste. In perioada septembrie – noiembrie 2007 au fost refacute primele trei "parcuri ale viitorului".

Categorii: Studii de caz |
Studiu de caz CSR Vodafone Romania: SOS Masina cu Jucarii

SOS Masina cu Jucarii

Domeniu: Educatie
Studiu de caz trimis de: Vodafone Romania (21 nov 2007)

"SOS Masina cu Jucarii" este un serviciu social mobil, care ii ajuta pe copii sa-si dezvolte imaginatia, atentia, memoria si creativitatea prin joc. In editia 2006-2007, programul sustinut de Fundatia Vodafone a implicat aproape 10.000 de copii si 3.000 de adulti in activitati de educare informala.

Categorii: Studii de caz |
Studiu de caz CSR SIVECO Romania SA: Conferintele Civice

Conferintele Civice

Domeniu: Educatie
Studiu de caz trimis de: SIVECO Romania SA (16 nov 2007)

Siveco si Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica (ARDOR) au derulat, in perioada noiembrie 2006 - iunie 2007, Conferintele Civice "Despre buna folosinta a democratiei". Proiectul a cuprins 9 conferinte in care peste 1.000 de liceeni au dezbatut subiecte legate de democratie alaturi de personalitati publice.

Categorii: Studii de caz |
Studiu de caz CSR A&D Pharma: Campania V-Days 2006 - Martorele tacute

Campania V-Days 2006 - Martorele tacute

Domeniu: Drepturile Omului
Studiu de caz trimis de: A&D Pharma (24 oct 2007)

Fundatia Sensiblu a facut la sfarsitul anului 2006 campania de informare si educare "V - Days - 16 Zile Internationale de Activism Impotriva Violentei asupra Femeii". Peste 15.000 de persoane au purtat panglica alba, ca forma de protest impotriva violentei asupra femeii. De asemenea, 500 de lumanari au fost aprinse in memoria femeilor victime ale violentei domestice.

Categorii: Studii de caz |
Studiu de caz CSR Tuborg Romania (URBB): Tu si Umbrela Verde - Mereu Aproape

Tu si Umbrela Verde - Mereu Aproape

Domeniu: Mediu
Studiu de caz trimis de: Tuborg Romania (URBB) (28 sep 2007)

Tuborg Romania a lansat la inceputul acestei veri programul de responsabilitate fata de mediu "Tu si Umbrela Verde - Mereu Aproape". Alaturi de partenerii sai, Fundatia Mereu Aproape si Ministerul Mediului, Tuborg a organizat doua actiuni de colectare a ambalajelor si a PET-urilor. Prima actiune s-a desfasurat pe plaja din Costinesti, iar a doua la Sinaia, la cota 1400. Incepand cu 11 septembrie, programul include o campanie de educare prin minidocumentare difuzate de Antena 1.

Categorii: Studii de caz |
Studiu de caz CSR URSUS Breweries: Milioane de Oameni, Milioane de Copaci

Milioane de Oameni, Milioane de Copaci

Domeniu: Mediu
Studiu de caz trimis de: URSUS Breweries (27 sep 2007)

In perioada octombrie 2006 - mai 2007 s-a derulat prima editie a programului de responsabilitate sociala "Milioane de Oameni, Milioane de Copaci". Programul urmareste sa informeze populatia despre importanta protejarii mediului si sa atraga voluntari in activitati de plantare. Scopul final al programului este refacerea zonelor verzi din orase si a celor afectate de despaduriri masive. In numai trei luni, peste 17.600 de voluntari au plantat 147.332 copaci si 96.513 plante.

Categorii: Studii de caz |
Studiu de caz CSR Vodafone Romania: Vodafone si Salvamar - Parteneriat pentru viata

Vodafone si Salvamar - Parteneriat pentru viata

Domeniu: Social
Studiu de caz trimis de: Vodafone Romania (25 sep 2007)

La inceputul sezonului estival 2007 Vodafone Romania a initiat un parteneriat cu serviciul public Salvamar, reprezentat de Asociatia Nationala a Scafandrilor Profesionisti si Salvamarilor din Romania. Colaborarea face parte din programul Vodafone "Parteneriat pentru viata". Vodafone a finantat cu 70.000 de Euro achizitionarea de echipamente de salvare acvatica, echipamente medicale pentru acordarea de prim-ajutor si echipamente de comunicatii radio.

Categorii: Studii de caz |
Studiu de caz CSR Vodafone Romania: Programul national de reciclare a telefoanelor

Programul national de reciclare a telefoanelor

Domeniu: Mediu
Studiu de caz trimis de: Vodafone Romania (31 aug 2007)

Vodafone Romania a lansat in martie 2007 Programul National de reciclare a telefoanelor mobile. Programul are un caracter permanent, iar scopul sau este reducerea cantitatii de deseuri electronice. Telefoanele colectate in primele 4 luni ale programului au fost reconditionate pentru a fi reutilizate in tari in curs de dezvoltare, ori au fost reciclate pe componente. Dupa un an de la demararea programului, banii obtinuti din reciclarea telefoanelor vor fi donati unei organizatii de mediu.

Categorii: Studii de caz |

Asigura-te ca esti la curent cu noutatile! Aboneaza-te la Newsletter-ul nostru pe email !
Sus
Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.