RSS LinkedIn
Lectii invatate

"Sa premiezi 9 tineri muzicieni este un lucru usor. Talentul vorbeste pentru ei. Dar sa organizezi un concurs muzical, care sa adune laolalta toate viitoarele valori ale unui domeniu atat de senibil – este mai complicat. Am invatat ca, pentru a obtine niste rezultate de exceptie, cea mai importanta variabila este comunicarea. Ea trebuie sa fie simpla si directa."

Anca Teiosanu
PR Specialist - Orange Romania

Studiu de caz: Premiile Orange pentru tinerii muzicieni 2007

Studiu de caz din domeniul Cultura, trimis de Orange Romania (24 iun 2008)

Rezumat studiu de caz:

Orange Romania organizeaza anual "Premiile Orange pentru tinerii muzicieni". Competitia este o rampa de lansare pentru tinerii care vor sa obtina performanta in muzica. La editia din 2007, compania i-a premiat cu 30.000 de Euro pe cei mai talentati tineri romani, interpreti de muzica clasica.


Cauza sociala studiu de caz:


O necesitate a societatii romanesti este promovarea talentului si oferirea unor oportunitati de dezvoltare profesionala tinerilor. Ei au nevoie de ajutor pentru a-si construi un viitor si de motivatie pentru a ramane in Romania.

Orange a lansat diverse programe pentru tineri, deoarece investitia in ei e premisa unei dezvoltari pe termen lung. Un astfel de program este "Premiile Orange pentru tinerii muzicieni".

Desfasurare proiect:


Stefan Besan, castigator 2007Pana in 2008, concursul "Premiile Orange pentru tinerii muzicieni" era cunoscut sub numele "Se cauta Enescu". Orange a schimbat numele evenimentului pentru a exprima mai bine esenta unei competitii dedicate in intregime tinerilor care vor sa obtina performanta in domeniul muzical.

"Premiile Orange pentru tinerii muzicieni" se desfasoara pe intreg teritoriul Romaniei si se adreseaza tinerilor liceeni, cu varsta intre 15 si 18 ani. Concursul are ca scop descoperirea celor mai talentati tineri interpreti de muzica clasica.

Concursul este structurat pe trei etape, astfel:

Etapa 1 - inscrierea si preselectia

In cadrul acestei etape, participantii sunt informati despre desfasurarea concursului. Pentru asta, sunt distribuite materiale de comunicare in liceele de profil, prin intermediul inspectoratelor scolare si al ministerelor interesate de astfel de evenimente.

Pentru a se inscrie, participantii trimit pe adresa Orange Romania:
  • un formular cu datele personale, numele profesorului indrumator si sursa din care au aflat despre concurs;
  • un demo cu inregistrarea unei piese din repertoriul de concurs.
Participantii se pot inscrie si online, pe site-ul destinat concursului, www.auditie.ro . Acolo pot completa formularul si atasa demo-ul.

Aplicatiile sunt introduse intr-o baza de date. Fiecare demo primeste un numar de inregistrare, eliminandu-se datele de identificare ale concurentilor. Apoi, ele sunt trimise unui Juriu alcatuit din profesori universitari. Juriul selectioneaza cate 10 candidati pe proba, pentru urmatoarea etapa.

Participanti la concurs, 2007

Etapa 2 – auditia si selectia intermediara

In cadrul acestei etape se desfasoara auditii in Bucuresti, in cadrul Universitatii de Muzica. Pentru a se asigura o selectie corecta, concurentii sustin proba in spatele unei cortine, fara sa fie vazuti de membrii Juriului. Inainte cu o zi de auditii se fac repetitii. In finala se califica 3 concurenti pe proba.

Etapa 3 – selectia finala

In cadrul acestei etape, Juriul desemneaza castigatorii, in ordinea premiilor. Se prezinta 3 concurenti pentru fiecare sectiune. Ei sustin un concert, iar in final se desemneaza castigatorul premiului 1, al premiului 2 si al premiului 3.

Premiile concursului

La finalul concursului, Orange ofera:
  • 5.000 euro pentru castigatorul Premiului 1 al fiecarei sectiuni;
  • 2.500 euro pentru castigatorul Premiului 2 al fiecarei sectiuni;
  • 1.500 euro pentru castigatorul Premiului 3 al fiecarei sectiuni;

"Premiile Orange pentru tinerii muzicieni", 2007

In 2007, concursul a avut trei sectiuni:
  1. pian
  2. instrumente cu corzi (vioara, viola, violoncel, contrabas)
  3. instrumente de suflat din lemn (flaut, oboi, clarinet, fagot)
In total s-au inscris 50 de participanti.

Finala s-a desfasurat la Sibiu, Capitala Culturala Europeana in 2007, si a fost gazduita de Filarmonica din Sibiu. Conform traditiei, castigatorii au participat la un concert de gala cu Orchestra Filarmonicii.

La auditiile finale, din Juriu au facut parte nume sonore ale scenei clasice europene, precum flautistul german Peter Holstlag, Cordelia Hoeffer, profesoara la Conservatorul din Salzburg sau Pier Giorgio Calabria din Italia, cunoscut pentru performantele sale ca dirijor al Operei din Chicago.

Violonistul Stefan Besan, finalistul din 2007 de la sectiunea vioara, declara: "Pentru mine acest concurs a reprezentat o oportunitate de a concura cu alti tineri muzicieni, a fost ocazia de a ma exprima si de a dovedi ca sunt unul dintre cei mai buni".

 Filarmonica din Sibiu  Festivitatea de premiere, 2007
 Premiile Orange pentru tinerii muzicieni, 2007  Castigatorii din 2007

Rezultate studiu de caz:


In 2007, 9 tineri au primit premii in valoare de 30.000 euro. Finalistii au avut ocazia sa sustina un concert pe una din marile scene romanesti si sa cunoasca nume consacrate din domeniu.
7671

Parteneri in proiect:


Ti-a placut acest studiu de caz? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alt studiu de caz din categorii similare:


Vezi profilul companiei Orange Romania

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro