RSS LinkedIn
Lectii invatate

Orange si Fundatia Light into Europe deruleaza un proiect dedicat copiilor cu deficiente de vedere si auz, care urmareste sa reduca riscul de izolare sociala a acestora. Angajati Orange Romania au dorit sa participe ca voluntari in aceasta actiune si sa contribuie activ la programele dedicate copiilor cu deficiente de auz si vaz, in cadrul campaniei One2One. Programul a inceput printr-un curs de initiere in limbajul mimico gestual la care s-au inscris in jur de 100 de angajati Orange din dorinta de a comunica mai bine cu acesti copii. Angajatii sunt incantati sa vada rezultatele imediate ale implicarii lor si am observat ca isi doresc sa lucreze intr-o companie responsabila care priveste mai departe de scopul financiar catre implicarea in viata sociala, culturala sau in protectia mediului.

Alina Asavoaie
tanara nevazatoare - Orange Romania

Studiu de caz: Integrarea tinerilor cu deficiente senzoriale

Studiu de caz din domeniul Drepturile Omului, trimis de Orange Romania (11 mai 2006)

Rezumat studiu de caz:

Alaturi de Fundatia Light into Europe, Orange a dezvoltat in 2005 un program de integrare a tinerilor cu deficiente senzoriale vizuale si auditive. Proiectul si-a propus sa reduca riscul de izolare sociala a acestor tineri. De asemenea, si-a propus sa ii determine sa isi exploreze talentele si sa isi atinga potentialul.


Cauza sociala studiu de caz:


Fundatia Light into Europe a realizat in 2003 un studiu referitor la grupurile marginalizate. Conform rezultatelor, comunitatile cu deficiente senzoriale (vaz, auz) sunt printre cele mai dezavantajate grupuri. Tinerii cu astfel de probleme sunt supusi in plus riscului de izolare sociala.

Desfasurare proiect:


Copii la spectacolIn cadrul proiectului, s-au abordat forme de educatie prin arta, sport si actiuni in aer liber. Activitatile alternative au avut un impact pozitiv asupra copiiilor, determinandu-i sa isi exploreze talentele si sa isi atinga potentialul.

A fost acordat suport software si training scolilor speciale pentru copii cu deficiente de auz din Bucuresti.

A fost infiintat un club de informatica si acces la Internet pentru tinerii cu deficiente de vedere, in cadrul liceului Vatra Luminoasa.

Copii la spectacol Proiectul se adreseaza in faza initiala, in 2005, celor 5 scoli speciale din Bucuresti, insemnand peste 1000 de tineri, dar urmeaza sa fie extins si catre alte scoli din tara. Deja s-a initiat extinderea la scolile pentru copii cu deficiente de auz din Buzau si Cluj-Napoca.

Parintii copiilor cu probleme sunt incurajati si indrumati. Tinerii sunt mai educati si au sanse mai mari pentru viitor.

Rezultate studiu de caz:


Realizarile anului 2005 au fost:
Copii din program
  • Excursia corului de copii cu deficiente de vedere de la Grupul Scolar Vatra Luminoasa in Marea Britanie. La Carlisle, acestia au sustinut diverse concerte pentru strangerea fondurilor necesare unui camin de ingrijire pentru copii in stadii terminale de boala.
  • Adoptarea unui standard national pentru limbajul mimico-gestual din Romania.
Copiii cu deficiente de auz au beneficiat de o comunicare mai buna cu restul comunitatii si implicare mai activa in viata societatii. Au capatat incredere in fortele proprii si motivatie mai puternica pentru a-si continua pregatirea.
15468

Parteneri in proiect:

  • Light into Europe

Ti-a placut acest studiu de caz? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alt studiu de caz din categorii similare:


Vezi profilul companiei Orange Romania

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro