RSS LinkedIn
Lectii invatate

Orange a sprijinit proiectul Samusocial, destinat persoanelor fara locuinta din Bucuresti, care se afla intr-o situatie de criza la nivel personal, psihic, social. Asigurarea serviciilor de urgenta reprezinta doar o parte din nevoile acestei categorii defavorizate de populatie, in conditiile in care numarul familiilor care nu au unde sa locuiasca este in continua crestere.


- Orange Romania

Studiu de caz: Ajutor pentru persoanele fara adapost

Studiu de caz din domeniul Social, trimis de Orange Romania (16 apr 2006)

Rezumat studiu de caz:

Incepand din 2004, Orange s-a alaturat Asociatiei Samusocial din Romania in dezvoltarea unui proiect de ajutor pentru persoanele fara adapost. Obiectivul proiectului este sa asigure suport si asistenta acestor persoane.


Cauza sociala studiu de caz:


Estimarile oficiale arata existenta a 15.000 de persoane fara adapost in tara, dintre care mai mult de 5000 ar trai in Bucuresti. Anual sunt raportate aproape 300 de persoane fara adapost decedate in strada.

Desfasurare proiect:


Ajutorarea persoanelor fara adapostAsociatia Samusocial vine in ajutor persoanelor fara adapost din Bucuresti prin:
  • echipe mobile de zi si de noapte care stabilesc un prim contact cu aceste persoane;
  • Centrul de Adapostire de Urgenta unde sunt disponibile 10 paturi si unde persoanele pot beneficia de o masa calda si de dus;
  • cabinet medico-psiho-social, unde persoanele fara adapost au posibilitatea sa consulte un medic, un asistent social si un psiholog.

Campanie de afisaj stradal Pe 13 iunie 2005 Samusocial a organizat un colocviu despre urgenta sociala in cadrul Institutului Francez Bucuresti: “Urgenta sociala, un raspuns pentru excluderea in mediul urban?”.

Pe 17 octombrie 2005, cu ocazia “Noptii Persoanelor Adulte Fara Adapost“, Samusocial din Romania si-a lansat oficial actiunea de lobby in favoarea instituirii unui plan pentru a reduce numarul de persoane fara adapost care mor in strada.

Pentru a promova o perceptie sociala favorabila si o atitudine pozitiva fata de problema persoanelor fara adapost, Samusocial a lansat o mare campanie de afisaj stradal in legatura cu acest fenomen.

Rezultate studiu de caz:


Rezultatele echipelor mobile de ajutor in perioada 2004 si 2005:
  • 4120 persoane intalnite,
  • 113 interventii sociale,
  • 2269 interventii medicale,
  • 30 de persoane transportate la spital.
La cabinetul medico-psiho-social au avut loc in 2004 si 2005: 12.784 consultatii medicale. Astfel, 91 de persoane au obtinut un loc de munca, 345 de persoane au obtinut carti de identitate, 44 de persoane au obtinut ajutor social financiar.  

In cadrul cabinetului psihologic au fost efectuate in cursul anului 2005 138 de evaluari psihologice, 309 consilieri individuale iar 33 de persoane au fost consiliate in vederea obtinerii unui loc de munca.

11740

Parteneri in proiect:


Ti-a placut acest studiu de caz? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alt studiu de caz din categorii similare:


Vezi profilul companiei Orange Romania

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro