RSS LinkedIn
Lectii invatate

"Am invatat ca cel mai important la un proiect de CSR este feedbackul primit. MOL a ascultat parerea tinerilor si, in 2008, a extins programul si in domeniul artei. Implicit, a crescut si suma acordata pentru sponsorizari. Stim ca banii pe care ii oferim in aceste proiecte sunt o investitie atat pentru comunitate, cat si pentru companie.

Acest proiect este pentru mine foarte special. L-am initiat in parteneriat cu Asociatia pentru Performanta si Cultura, in urma cu 3 ani. De atunci, am cunoscut multe dintre povestile de succes ale beneficiarilor programului. Am avut ocazia sa vad, pe langa talentul innascut, cat de mult efort depun acesti tineri si cate sacrificii fac pentru a-si maximiza performantele.

Avem tineri care au participat la toate cele trei editii ale programului si au castigat de fiecare data - ma bucura foarte mult perseverenta lor si faptul ca au incredere in acest program."

Eva Csog
Coordonator PR - MOL Romania

Citeste si alt studiu de caz CSR al
MOL Romania:

Studiu de caz: "Pot ajuta?" 2008

Studiu de caz din domeniul Social, trimis de MOL Romania (24 oct 2008)

Rezumat studiu de caz:

Programul ofera sprijin financiar tinerilor sportivi si artisti pentru a-si acoperi costurile echipamentelor, ale instrumentelor sau ale deplasarilor la competitii. In 2008, 89 de aplicanti au primit sponsorizari in valoare totala de 60.000 de Euro.


Cauza sociala studiu de caz:


Pentru a obtine performanta, tinerii sportivi si artisti au nevoie de sustinere financiara. Adesea, parintii nu pot sa acopere costurile pentru deplasarile la competitii, pentru echipamente sau instrumente.

Prin programul “Pot Ajuta?”, MOL Romania ofera anual sprijin financiar tinerilor care vor sa reuseasca in domeniul sportului sau al artei.
 

Desfasurare proiect:


In 2008, programul de sponsorizari "Pot ajuta” s-a aflat la a treia editie. Daca in primii doi ani programul s-a adresat doar sportivilor, in 2008 el a fost extins si in domeniul artei. MOL Romania a hotarat acest lucru in urma numeroaselor cereri venite din partea tinerilor artisti.

Promovarea programului si trimiterea aplicatiilorAfis


Timp de o luna, programul a fost promovat in ziare, la radio, pe internet, in benzinarii si in revista gratuita Stil&Elan a MOL Romania.

Pentru a se inscrie, tinerii trebuia sa aiba intre 8 si 18 ani si sa fi obtinut rezultate deosebite la competitii nationale sau internationale. Formularul de aplicare a putut fi descarcat de pe site-ul www.csr-molromania.ro.

Aplicatiile au fost atat individuale, cat si colective (echipe de sportivi sau ansambluri artistice). Intre 6 iunie si 4 iulie, organizatorii au primit 221 de aplicatii in cele doua domenii, insumand 917 tineri sportivi si artisti din 32 de judete.

In domeniul sportului, categoriile pentru care s-au trimis aplicatii au fost dintre cele mai diverse, de la cele clasice (tenis, atletism, volei, baschet etc.) pana la unele mai putin intalnite (taekwondo, motocross enduro si endurocross, tir cu arcul).

In domeniul artei, au fost primite cereri de sponsorizare de la tineri talentati la muzica, arta plastica si fotografica, etnografie, dans popular, percutie si coregrafie balet.

Desemnarea castigatorilor


Castigatorii au fost alesi de doua jurii specializate, in functie de cele doua domenii.

Astfel, juriul din domeniul sportiv a fost compus din pugilistul Leonard Doroftei, atleta Violeta Beclea Szekely, gimnasta Simona Amanar Tabara, inotatoarea Camelia Potec, antrenoarea la natatie Doina Sava si Emanuel Gyenes, campion national la motociclism.

Juriul din domeniul artistic a fost alcatuit de pianistul Daniel Goiti, artistul plastic Adriana Elian, romancierul Corin Braga si tenorul Nicolae Daian.

In total, au fost desemnati 89 de castigatori. Dintre acestia, 66 au fost din domeniul sportului (56 de sportivi individuali si 10 echipe avand in total 120 de membri). Cei mai multi au primit sprijin pentru a-si cumpara echipament sportiv. In domeniul artistic, juriul a decis acordarea de fonduri pentru 23 de aplicanti (19 artisti si 4 echipe avand in total 114 membri). Banii au fost solicitati in principal pentru cumpararea de instrumente muzicale.

Suma totala a sponsorizarilor s-a ridicat la 60.000 de Euro: 20.000 de Euro pentru arta si 40.000 de Euro pentru sport.

Lista castigatorilor este disponibila pe site-ul proiectului.

Tomsa Cristian si Suciu Andreea, castigatori ai editiei 2008
Paul Felea, tanar schior, castigator al unei sponsorizari MOL Pot ajuta?
Lupascu Manuela, pasionata de inot, castigatoare a unei sponsorizari MOL

Marturii ale castigatorilor


Andrei Groza
are 14 ani, este din Calan, Hunedoara si vrea sa obtina performanta in gimnastica. El a povestit despre realizarile de pana acum, despre planurile de viitor si despre cum il ajuta banii primiti de la MOL:

Groza AndreiLa Campionatele Nationale Scolare de Gimnastica care s-au desfasurat recent am reusit sa obtin locul I cu echipa, locul III la inele si locul I la paralele si la bara. Primul pas este intrarea in lotul national, deoarece, in felul acesta, voi avea ocazia sa particip, peste doi ani, la campionatele europene si la cele mondiale. Sponsorizarile primite in cadrul acestui program m-au ajutat sa particip la competitii internationale si sa-mi cumpar echipamentul de care am nevoie.

Marius Radu este elev in clasa a XII-a a Colegiului National "Emil Racovita" si face parte din lotul olimpic de juniori la inot. El dezvaluie conditiile improprii de antrenament din Romania si marturiseste ca fara sprijinul acordat de MOL nu ar fi putut sa participe la competitii internationale:

"Antrenamentele sunt dure, dificile, dar mai greu este ca nu avem conditii prea bune. Bazinul in care ne antrenam, cel de la Stadionul National Lia Manoliu, este foarte aglomerat. Noi ne straduim sa ne pregatim cat mai mult dar adesea nu avem unde, culoarele sunt ocupate. Nu avem nici alternativa, deoarece e singura piscina de dimensiuni olimpice din Bucuresti. Participarea la competitii internationale imi este foarte utila pregatirii sportive. Fara sprijinul primit de la MOL, ar trebui sa renunt la aceste competitii, deoarece cheltuielile sunt mari, iar parintii mei nu reusesc sa le acopere.

Sebastian Alexandru Ionescu este unul din cei mai talentati tineri tenismeni ai generatiei sale. Braileanul participa deja de ani buni la turneele destinate celor de 16 ani, desi abia in 2008 a implinit aceasta varsta.

Scopul meu pentru perioada urmatoare este sa particip la cat mai multe turnee de 10.000 de dolari. Nu ma mai simt stimulat de concursurile nationale de la categoria mea de varsta, pentru ca eu am trecut deja la un alt nivel. Ma voi orienta spre concursuri cu participare internationala, la categoria 18 ani. Mi-as dori foarte mult sa particip la mai multe turnee in strainatate dar, din pacate, e foarte greu, deoarece cheltuielile sunt uriase, iar pentru parintii mei e practic imposibil sa faca fata. Banii primiti prin intermediul acestui program ma ajuta sa particip la concursuri internationale, lucru foarte important pentru mine”, a spus Sebastian.

Rezultate studiu de caz:


  • 89 de castigatori (artisti si sportivi individuali si echipe) au primit sponsorizari in valoare totala de 60.000 de Euro;
  • organizatorii au primit 221 de aplicatii, insumand 917 tineri.

5536

Parteneri in proiect:


Ti-a placut acest studiu de caz? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alt studiu de caz din categorii similare:


Vezi profilul companiei MOL Romania

Iti recomandam si articolul:

Telekom: 2 aplicatii mobile pentru viitoarele si proaspetele mamici

Aplicatiile ofera, cu ajutorul tehnologiei, instrumente si sfaturi, de la prima luna de sarcina pana in primii ani de viata ai copilului.


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro