RSS
Lectii invatate

Intr-un program complex ca acesta, implicand multe resurse umane si financiare, ne-am confruntat cu situatia de a avea diferente intre ceea ce s-a previzionat in bugetul initial si evolutiile concrete din teren. A trebuit sa gasim solutii pe parcursul proiectului pentru a realiza lucrarile necesare pentru toate casele din complex si sa ramanem in bugetul aprobat initial. Nu a fost usor, insa gratie flexibilitatii partenerilor de proiect si gasirii unor solutii adaptate am reusit acest lucru. De asemenea, contributia voluntarilor GDF SUEZ Energy Romania la acest proiect a jucat un rol important in deblocarea situatiei, ei facand o  treaba foarte buna intr-un timp scurt.

Amalia Anghel
Sef Birou Comunicare Corporate - GDF SUEZ Energy Romania

Citeste si alt studiu de caz CSR al
GDF SUEZ Energy Romania:

Studiu de caz: Totul incepe acasa!

Studiu de caz din domeniul Social, trimis de GDF SUEZ Energy Romania (26 nov 2014)

Rezumat studiu de caz:

Compania a reabilitat casele sociale din SOS Satele Copiilor Bucuresti, unde locuiesc 134 de copii, mame sociale si asistenti sociali. La lucrari au participat si 80 de angajati-voluntari.


Cauza sociala studiu de caz:


SOS Satele Copiilor Romania este o organizatie nonguvernamentala care asigura adapost, servicii medicale si educationale pentru peste 1.000 de copii orfani sau care risca sa piarda sprijinul familiei biologice.

Organizatia detine 3 ansambluri de case sociale: in Bucuresti, Sibiu si Bacau. In aceste case, locuiesc familii formate din cate o mama sociala si 6 sau 7 copii. Conditiile sunt incomparabil mai bune decat cele din orfelinatele de tip vechi din Romania, insa exista si aici probleme.

In SOS Satele Copiilor Bucuresti, de exemplu, cele 12 case au fost construite in anul 1991 si date in folosinta intre 1993 si 1996. De atunci, nu au mai fost renovate si, prin urmare, se deteriorasera. In plus, centralele termice vechi de 20 de ani consumau o cantitatea prea mare de energie.

Desfasurare proiect:


Cu ajutorul organizatiei Habitat for Humanity Romania, experta in proiecte de constructie si reabilitare, GDF SUEZ Energy Romania a reabilitat casele din SOS Satele Copiilor Bucuresti. Proiectul s-a numit ”Totul incepe acasa!” si s-a desfasurat in perioada septembrie 2013 - septembrie 2014.

In tot acest timp, implicarea companiei a fost una constanta. Intai de toate, expertii GDF SUEZ si Habitat for Humanity au realizat un audit energetic pentru a determina care dintre lucrari erau cele mai urgente.

Apoi, in toamna anului 2013, au inceput lucrarile. Acestea au constat in:
 • inlocuirea tiglei de pe acoperis;
 • izolarea termica a acoperisului si a podului;
 • montarea de sisteme de contorizare individuala pentru fiecare casa;
 • inlocuirea ferestrelor si a usilor vechi;
 • izolarea exterioara;
 • inlocuirea centralelor vechi cu unele noi, mai performante.

Lucrari de reabilitare la SOS Satele Copiilor Bucuresti
Lucrari de reabilitare la SOS Satele Copiilor Bucuresti

Reabilitarea celor 12 case nu s-a facut simultan, intrucat familiile nu ar fi avut unde sa se mute. Specialistii Habitat for Humanity au lucrat asadar pe rand, beneficiind periodic si de ajutor din partea angajatilor GDF SUEZ in activitatile mai usoare.

Pe parcursul proiectului, compania a reusit sa mobilizeze in jur de 80 de voluntari, care s-au implicat in 4 actiuni de voluntariat. La una dintre acestea, a participat si Eric Stab, CEO-ul GDF SUEZ Energy Romania.

Urmariti in continuare un material video cu activitatile desfasurate:
Voluntarilor GDF SUEZ li s-au alaturat si bloggeri sau lideri de opinie, precum Vlad Petreanu, Cabral sau Piticu.

Cabral, voluntar la renovarea caselor din SOS Satele Copiilor Bucuresti
Cabral, voluntar la renovarea caselor din SOS Satele Copiilor Bucuresti

Pe langa participarea la activitatile de reabilitare, voluntarii au organizat si ateliere de ecologie pentru copiii si pentru angajatii din SOS Satele Copiilor Bucuresti. In cadrul lor, i-au invatat ce inseamna eficientizarea energetica si de ce este necesara economia de energie.

Rezultate studiu de caz:


 • 12 case sociale din cadrul SOS Satele Copiilor Bucuresti renovate integral;
 • 4 actiuni de voluntariat organizate intern, in urma carora 80 de voluntari s-au implicat in actiunile de reabilitare sau in alte actiuni organizate la SOS Satele Copiilor Bucuresti;
 • 134 de beneficiari ai proiectului: copiii din cadrul SOS Satele Copiilor Bucuresti, parintii sociali si asistentii sociali care isi desfasoara activitatea in acest centru;
 • 480 de ore de voluntariat dedicate comunitatii de catre angajatii companiei;
 • 40 de materiale de presa aparute despre proiect
  Articole aparute pe blogurile unor lideri de opinieArticole aparute pe blogurile unor lideri de opinie

2672

Parteneri in proiect:


Ti-a placut acest studiu de caz? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alt studiu de caz din categorii similare:


Voluntariat | Protectia mediului | Asistenta sociala

Vezi profilul companiei GDF SUEZ Energy Romania

Iti recomandam si articolul:

Telekom: 2 aplicatii mobile pentru viitoarele si proaspetele mamici

Aplicatiile ofera, cu ajutorul tehnologiei, instrumente si sfaturi, de la prima luna de sarcina pana in primii ani de viata ai copilului.


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.