RSS LinkedIn
Lectii invatate

Asa ar trebui sa arate toate centrele de plasament din tara. Brasovul este un exemplu in acest sens, facandu-se extrem de multe investitii pentru a asigura copiilor institutionalizati conditii cat mai apropiate celor din familie.

Bogdan Adrian Panait
Presedinte - Dacia Groupe Renault

Studiu de caz: Dumbrava Minunata

Studiu de caz din domeniul Social, trimis de Dacia Groupe Renault (02 mar 2006)

Rezumat studiu de caz:

Cu ajutorul companiei Dacia Groupe Renault, cei 47 de copii abandonati din orfelinatul brasovean "Dumbrava Minunata" au acum parte de ingrijire si asistenta mai bune. Compania a initiat un program prin care au fost construite 2 centre de ingrijire pentru 24 dintre copiii orfani, iar ceilalti 23 de copii au fost ajutati sa se reintegreze in societate.


Cauza sociala studiu de caz:


Orfelinatul “Dumbrava Minunata” din Brasov trebuia sa fie un camin pentru copiii abandonati, care necesita ingrijiri speciale din cauza deficientelor de vedere, auz sau vorbire.

Insa, in loc sa creeze conditii pentru ca acesti copii sa duca o viata cat mai aproape de cea normala, orfelinatul nu putea oferi nici macar ingrijirea de stricta necesitate. Starea imobilului era precara din cauza riscului ridicat la seisme, iar spatiul redus nu corespundea desfasurarii normale a activitatilor. In plus, personalul de ingrijire si asistenta era insuficient.

Compania Dacia Groupe Renault a decis sa contribuie la remedierea acestei probleme si sa ofere celor 47 de copii sansa la o viata mai buna.

Desfasurare proiect:


dumbrava minunataObiectivele urmarite in program au fost:
  • construirea a 2 noi centre pentru copiii cu nevoi speciale si inchiderea orfelinatului Dumbrava Minunata;
  • evaluarea necesitatilor fiecarui copil pentru a gasi solutii care sa le ofere o viata mai buna.
Pentru a beneficia de consultanta in privinta conditiilor necesare pentru ingrijirea copiilor cu nevoi speciale, Dacia Group Renault a apelat la 2 parteneri:
  • SERA Romania, un ONG care se implica in problema copiilor abandonati, defavorizati sau cu nevoi speciale
  • Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Brasov
Cu ajutorul specialistilor din aceste institutii, copiii din orfelinatul Dumbrava Minunata au fost evaluati si li s-a realizat un program de recuperare: educatie si asistenta medicala sau reintegrare sociala.

Pentru centrele nou infiintate au fost selectati si pregatiti educatori si asistenti sociali. Pentru copiii care urmau sa fie reintegrati in societate, fie s-au selectat si s-au angajat asistente maternale, fie s-au evaluat familiile naturale ale copiilor.

Un alt parteneriat a fost cel incheiat cu Primaria Tarlungeni care a pus la dipozitie terenul necesar constructiei.

Cele 2 noi centre pentru copiii cu nevoi speciale, “Lizuca” si “Patrocle”, au fost construite in localitatea Tarlungeni, langa Brasov. Constructiile sunt case de tip familial, care dispun de dormitoare, spatii pentru activitati recreative, bucatarie si grupuri sanitare.

Rezultate studiu de caz:


dumbrava minunataDacia Groupe Renault a alocat acestui proiect 175.000 euro. Constructia celor 2 centre in doar 3 luni de zile a insemnat ca 24 de copii sa beneficieze foarte rapid de conditii de viata mai bune.

In plus, 15 copii au fost integrati in familii de asistente maternale profesioniste, iar pentru 8 copii s-a acordat sustinere finaciara ca sa fie reintegrati in familiile naturale.


11601

Parteneri in proiect:


Ti-a placut acest studiu de caz? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alt studiu de caz din categorii similare:


Vezi profilul companiei Dacia Groupe Renault

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro