RSS LinkedIn
Lectii invatate

Am invatat inca o data ca angajatii isi doresc sa se implice in actiuni umanitare, ca vor sa ajute si se bucura atunci cand un asemenea apel vine tocmai de la compania in care lucreaza. Niciunul dintre ei nu a ezitat sa-si implice si familia in aceasta actiune, copiii find cei care de cele mai multe ori au facut darul.

"Ziua Copilului si a Parintelui" a fost deci o actiune cu adevarat "completa" pentru BRD pentru ca a reusit sa mobilizeze pe langa resursele financiare si resursele umane ale bancii.

Adela Jansen
Director Executiv Resurse Umane - BRD-Groupe Societe Generale

Studiu de caz: Ziua Copilului si a Parintelui in Gradina Botanica

Studiu de caz din domeniul Social, trimis de BRD-Groupe Societe Generale (04 nov 2006)

Rezumat studiu de caz:

"Ziua Copilului si a Parintelui in Gradina Botanica" este un proiect de voluntariat al angajatilor desfasurat de BRD in parteneriat cu Asociatia Creativ si Asociatia Team Work. Angajatii companiei au donat jucarii si carti copiilor proveniti din familii monoparentale cu ocazia zilei de 1 iunie.


Cauza sociala studiu de caz:


O directie strategica a politicii de responsabilitate sociala a BRD-Groupe Societe Generale este implicarea salariatilor in actiuni si proiecte de voluntariat. Solidaritatea si spiritul de echipa sunt valori care stau la baza politicilor de comunicare si de resurse umane ale BRD.

Cu ocazia zilei de 1 iunie, compania si-a propus sa ofere un prilej de bucurie copiilor proveniti din familii monoparentale care au dificultati materiale.

Desfasurare proiect:


copii aflati in dificultate“Ziua Copilului si a Parintelui in Gradina Botanica” s-a inscris intr-o serie de actiuni care vizeaza promovarea Gradinii Botanice Dimitrie Brandza din Bucuresti, ca spatiu important al Capitalei, din punct de vedere ecologic, stiintific si social. Aceste actiuni sunt desfasurate de BRD in parteneriat cu Asociatia Team Work.

Proiectul a avut ca obiectiv promovarea si incurajarea voluntariatului la nivel intern, in randurile angajatilor BRD Groupe Societe Generale.

Un alt partener a fost Asociatia Creativ care are printre misiunile sale sprijinirea copiilor proveniti din familii monoparentale, aflati in dificultate.

Proiectul a avut doua componenete:

copii cu jucarii1. Sensibilizarea angajatilor

Departamentul de comunicare interna al BRD Groupe Societe Generale a desfasurat actiuni de sensibilizare a angajatilor in privinta copiilor care nu se pot bucura de ziua de 1 iunie, din cauza grijilor materiale.

BRD a urmarit participarea angajatilor la intalnirea cu parintii si copiii din familii monoparentale si obtinerea de donatii in jucarii, carti si hainute.

2. Donarea jucariilor:

In ziua de 3 iunie, la Gradina Botanica, angajatii BRD au desfasurat o actiune umanitara pentru copiii aflati in dificultate. Concret, a avut loc o intalnire prin care angajatii au donat jucarii si carti copiilor proveniti din familii monoparentale.

Prin acest eveniment, compania a urmarit si constientizarea importantei protejarii unui spatiu social si stiintific din Bucuresti: Gradina Botanica Dimitrie Brandza.

Rezultatele evenimentului au fost publicate in mediile de comunicare interna ale BRD: intranet si revista interna, dar si la nivelul Grupului Societe Generale.

Rezultate studiu de caz:


mesaj de multumireBRD a strans 6 cutii mari cu jucarii, carti si hainute.

Peste 200 de angajati ai BRD au participat la aceasta actiune.

Peste 70 de copii aflati in sustinerea Asociatiei Creativ au beneficiat de colecta.


9617

Parteneri in proiect:


Ti-a placut acest studiu de caz? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alt studiu de caz din categorii similare:


Vezi profilul companiei BRD-Groupe Societe Generale

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro