RSS LinkedIn

Studiu de caz: Prin sport in societate

Studiu de caz din domeniul Sport, trimis de BRD-Groupe Societe Generale (23 iul 2007)

Rezumat studiu de caz:

BRD a initiat in 2006 un parteneriat cu Fundatia Sportului Scolar Palestra pentru a le da ocazia copiilor de la 2 orfelinate din Bucuresti sa faca sport alaturi de copii proveniti din medii normale. Proiectul "Prin sport in societate" a reusit sa creeze legaturi solide intre copiii din cele doua categorii. In plus, o parte din copiii de la orfelinate au fost legitimati la cluburi sportive si au sansa sa devina profesionisti.


Cauza sociala studiu de caz:


Copiii din orfelinate au putine oportunitati de interactiune cu alti copii proveniti din familii normale. De asemenea, ocaziile pe care le au copiii defavoritari de a-si petrece timpul liber intr-un mod educativ sunt limitate.

Chiar daca apartin unor categorii sociale diferite, copiii inteleg ca toti au dreptul la sanse egale, indiferent de origine, cultura sau mediul din care provin.

Una din aceste sanse este sportul. Dincolo de victorii si spectacol, sportul este un real mijloc de integrare intr-o echipa, dar si in societate. Miza sportiva devine astfel una umana, stimuland valorile morale, spiritul de echipa si comunicarea.

Desfasurare proiect:


In decembrie 2006, BRD Groupe Societe Generale si Fundatia Sportului Scolar Palestra au demarat Proiectul “Prin sport in societate”. Proiectul le-a permis copiilor din doua orfelinate bucurestene sa se implice in activitati sportive alaturi de copii din familii normale.
 
IEchipa.jpgn cadrul proiectului au fost selectati 30 de copii (15 baieti si 15 fete), cu varste cuprinse intre 10 si 15 ani, de la 2 orfelinate din Bucuresti. Copii figurau in evidenta Directiei pentru Protectia Copiilor Sector 5 si au primit aviz medical pentru practicarea sportului.

Copiii selectionati au desfasurat o activitate sportiva la alegere (baschet, volei, handbal, rugby). Pe tot parcursul anului scolar 2006 – 2007 au fost organizate aproximativ 30 de cursuri pentru fiecare disciplina sportiva. Copiii din orfelinate au avut astfel ocazia sa interactioneze cu alti copii si sa sa-si dezvolte capacitatile fizice si psihic-afective.         

La sfarsitul programului, copiii au fost evaluati de antrenori pe baza calitatilor motrice si a calitatilor volitive si educationale. De asemenea, au fost evaluati de asistentii sociali din orfelinate care au urmarit schimbarile comportamental – afective.

Rezultate studiu de caz:


Pana la finalul proiectului se stabilisera deja relatii durabile intre copiii participanti. Astfel, copiii proveniti din familii normale au participat la serbarea de Craciun, organizata in Centrul de Plasament ”Sfanta Ana”. Acestia le-au oferit cadouri coechipierilor din orfelinat si i-au invitat sa-si petreaca sarbatorile de Paste in familiile lor.

In plan sportiv, 3 dintre copiii de la orfelinate au aratat ca au talente deosebite si au fost deja legitimati la cluburi profesioniste.

EchipaNumarul de solicitari de a participa la proiect, din partea copiilor, a fost peste asteptari. Lucrul si mai imbucurator a fost faptul ca participarea la antrenamente a fost inteleasa de copii ca o recompensa pentru rezultatele lor scolare.

La finalul anului scolar 2006-2007, Fundatia Palestra a semnat un acord cadru cu Directia de Protectia Copilului Sector 3, pentru includerea in program si a copiilor din centrele de plasament din Sectorul 3.

De asemenea, proiectul “Prin sport in societate” a castigat un concurs de proiecte lansat de asociatia umanitara a angajatilor Grupului Societe Generale – “Talents et Partage”. Aceasta va asigura 5000 euro finantare pentru anul viitor.

In afara de participatia fundatiei Talents et Partage, BRD - Groupe Societe Generale investeste in acest proiect aproximativ 25 000 de Euro.
8729

Parteneri in proiect:

  • Fundatia Sportului Scolar Palestra;
  • Centrul “Sfanta Ana”;
  • Centrul “Sfantul Nicolae”;
  • Clubul Sportiv Scolar nr.2;
  • Clubul Sportiv Scolar nr. 6;
  • Scoala de baschet pentru baieti “Palestra”;
  • Directia pentru Protectia Copiilor Sector 5, Bucuresti.

Ti-a placut acest studiu de caz? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alt studiu de caz din categorii similare:


Vezi profilul companiei BRD-Groupe Societe Generale

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro