RSS LinkedIn
Lectii invatate

Preocuparea BRD pentru soarta batranilor are la baza grija pe care o manifesta fata de proprii sai pensionari, reuniti sub forma unei asociatii de pensionari. Astfel, BRD are capacitatea de a intelege concret si obiectiv care sunt problemele cu care se confrunta persoanele in varsta. De aceea, Asociatia Umanitara EquiLibre beneficiaza de sprijinul BRD in programul de distribuire a pachetelor alimentare lunare pentru 100 de varstnici.

Adela Jansen
Director Executiv Resurse Umane - BRD-Groupe Societe Generale

Studiu de caz: O punte intre oameni

Studiu de caz din domeniul Social, trimis de BRD-Groupe Societe Generale (29 mar 2006)

Rezumat studiu de caz:

Incepand cu anul 2005, BRD-Groupe Societe Generale s-a alaturat programului desfasurat de Asociatia Umanitara EquiLibre pentru ajutorarea persoanelor varstnice, cu nevoi medicale speciale. Sprijinul companiei consta in distribuirea unor pachete alimentare lunare pentru 100 de varstnici din sectorul 6 al Capitalei.


Cauza sociala studiu de caz:


Studiile efectuate cu privire la structura populatiei Romaniei releva un proces de imbatranire demografica. Fenomenul determina consecinte multiple:
  • in plan economic, veniturile persoanelor in varsta scad dramatic;
  • in plan social, o data cu pensionarea se produce marginalizarea varstnicilor si izolarea lor de societate;
  • in plan medical, poli-patologia varstnicilor presupune un consum crescut de medicamente, spitalizari repetate si, in final, dependenta de ingrijiri de specialitate;
  • in plan financiar, statul se confrunta cu problema costurilor ridicate ale internarilor si ale ingrijirilor medico-sociale acordate persoanelor in varsta institutionalizate.
equilibreAcordarea oricarui sprijin economic, social, financiar sau medical devine element esential pentru un varstnic aflat in imposibilitatea de a se ingriji singur. Sprijinul pe care il ofera statul acestei categorii de persoane este insuficient pentru a raspunde in totalitate nevoilor lor.

Initiativa propusa de EquiLibre si sustinuta de BRD-Groupe Société Générale, este una de solidaritate fata de batranii singuri si inapti de se ingriji singuri. Programul ofera sprijin atat de ordin material, cat si un important sprijin moral si psihic.

Desfasurare proiect:


Interventia BRD in acest program este consecventa cu politica generala a companiei de a a sprijini persoanele varstnice. La nivel intern, din 1996, s-a infiintat Asociatia Speranta '96 – Asociatia pensionarilor din BRD, avand scopul de a veni in sprijinul pensionarilor - fosti angajati BRD.

Pentru ajutorarea persoanelor varstnice din Bucuresti, Asociatia EquiLibre si-a concentrat activitatea asupra sectoarelor 3 si 6, in care exista cel mai mare numar de pensionari din Capitala. Incepand cu anul 1996, in parteneriat cu primariile de sector, Asociatia a creat un Serviciu Social pentru varstnici.

equilibreObiectivele urmarite prin acest program sunt:
  • sa evite institutionalizarea persoanelor in varsta;
  • sa amelioreze starea de sanatate a persoanelor varstnice;
  • sa cresca nivelul de calitate al vietii persoanelor varstnice.  
BRD a contribuit la initiativa derulata de Asociatia EquiLibre prin punerea bazelor unui program de distribuire a unui pachet alimentar lunar, pentru 100 de batrani.

Beneficiarii sunt in majoritate persoane suferinde, care au recomandari severe privind regimul alimentar, uneori dieta stricta fiind singurul tratament. Pentru anumite afectiuni (anemiile, diabetul zaharat, hepatitele, ulcerele etc.) regimul alimentar este deosebit de costisitor in raport cu veniturile lunare ale unui pensionar. De aceea, BRD-Groupe Société Générale acorda ajutor fianciar Asociatiei EquiLibre pentru oferirea unor pachete alimentare speciale pentru aceste categorii de varstnici.

Rezultate studiu de caz:


Incepand cu anul 2005, BRD-Groupe Société Générale a devenit partener in programul derulat de Asociatia EquiLibre. Cu ajutorul companiei, Asociatia deruleaza un program de distribuire a unor pachete alimentare lunare pentru varstnici cu nevoi medicale speciale. Beneficiarii sunt 100 de persoane din sectorul 6 al Capitalei.

8973

Parteneri in proiect:

  • Asociatia Umanitara EquiLibre

Ti-a placut acest studiu de caz? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alt studiu de caz din categorii similare:


Vezi profilul companiei BRD-Groupe Societe Generale

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro