RSS LinkedIn
Lectii invatate

"A fost prima mea exprienta de voluntariat si pot spune ca inainte nu stiam cat de mult poti castiga. Am sentimentul ca am facut ceva extraordinar si am castigat numerosi prieteni. Alaturi de mine oamenii au venit sa faca ceva important. Am vazut, pe langa voluntari din corporatii, oameni simpli din Radauti care s-au implicat in constructia caselor."

Ioan Vancu
Responsabil Marketing, Grupul regional Targu-Mures - BRD-Groupe Societe Generale

Studiu de caz: Euro2007 Habitat Build

Studiu de caz din domeniul Social, trimis de BRD-Groupe Societe Generale (21 dec 2007)

Rezumat studiu de caz:

In perioada 3-7 septembrie, angajati ai BRD au construit o casa pentru o familie nevoiasa din Radauti. Actiunea a facut parte din programul Euro2007 Habitat Build, cel mai mare proiect de voluntariat din Europa, prin care s-au construit 27 de case, in 5 zile.


Cauza sociala studiu de caz:


In Romania, multe familii locuiesc in case saracacioase, in conditii improprii. De cele mai multe ori, in astfel de situatii se gasesc familii de tineri cu o pozitie defavorabila pe piata muncii sau familii de batrani cu posibilitati financiare limitate.

Cei mai afectati de aceasta situatie sunt copiii. Lipsa unui spatiu adecvat varstei lor si a intimitatii poate avea influente negative asupra dezvoltarii lor normale.

Organizatia Habitat for Humanity vine in sprijinul familiilor care nu isi pot creste copiii in conditii decente. Prin proiectul Euro2007Habitat Build peste 650 de voluntari si peste 20 de companii au construit 27 de case pentru tot atatea familii nevoiase din Radauti.

Desfasurare proiect:


Voluntarii BRDPe 9 mai, de Ziua Europei, Habitat for Humanity a lansat cel mai mare proiect de voluntariat din Europa, Euro2007 Habitat Build. Prin acest proiect, companii romanesti si angajati ai acestora au construit 27 de case pentru tot atatea familii nevoiase din Radauti. Fiecare casa construita poarta numele unei tari membre a UE.

Startul proiectului a fost dat pe 30 august. Reprezentanti ai BRD, precum si ai celorlalte companii implicate in proiect, au participat la construirea “Casei Europa“, un spatiu de joaca destinat copiilor nevoiasi din Radauti.

Evenimentul s-a bucurat si de participarea unor personalitati cunoscute precum Bogdan Olteanu, Ludovic Orban, Ion Iliescu, Andreea Raicu si Serban Huidu.
Constructia casei BRD
Apoi, in perioada 3-7 septembrie 2007, peste 650 de voluntari au construit in doar 5 zile 27 de case, in Radauti. 

BRD-Groupe Société Générale a construit casa Bulgaria, in care acum locuieste familia Gherasim. Alaturi de Lucian si Mihaela Gherasim, voluntarii-angajati ai BRD au construit locuinta in 5 zile.

Lucian si Mihaela au 25 de ani. Impreuna au un baietel, Teodor Angel, nascut in iulie 2007. Cei trei locuiau intr-o singura camera. Datorita casei construite cu ajutorul BRD, Lucian si Mihaela isi vor putea creste copilul in conditii normale, intr-un camin adevarat.
Familia Gherasim
La fel ca toate celelalte 26 de familii beneficiare ale proiectului,
familia Gherasim nu a primit cadou casa. O va plati in decursul a 20 de ani, fara dobanda, cu o rata lunara de 65 de Euro. Banii obtinuti din ratele lunare vor fi folositi de Habitat for Humanity la constructia altor case pentru familii nevoiase.

De asemenea, toate familiile beneficiare s-au angajat sa voluntarieze maximum 1.500 de ore pentru construirea altor case in viitor.

Rezultate studiu de caz:


Casa BRD aproape de finalizareDatorita BRD-Groupe Société Générale, o familie nevoiasa din Radauti are acum o locuinta decenta. Investitia companiei pentru construirea casei familiei Gherasim a fost de 30.000 de Euro

11 dintre angajatii bancii au muncit timp de cinci zile cot la cot cu Lucian si Mihaela, actualii locuitori ai casei. Mai multe informatii despre familia Gherasim, gasiti pe site-ul Habitat for Humanity Romania.

In cadrul proiectului Euro 2007 Habitat Build:
  • s-au construit 27 de case pentru 27 de familii nevoiase, in 5 zile;
  • peste 650 de voluntari din toata Europa s-au implicat in proiect;
  • s-au implicat personalitati precum Donato Chiarini, Seful Reprezentantei Comisiei Europene la Bucuresti, Alexandre Vassalo, Ambasadorul Portugaliei sau Laszlo Borbely, Ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor.

7914

Parteneri in proiect:


Ti-a placut acest studiu de caz? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alt studiu de caz din categorii similare:


Vezi profilul companiei BRD-Groupe Societe Generale

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro