RSS
Lectii invatate

“Elementul cheie intr-o campanie de promovare a unui sport si implicit a unor valori care stau la baza lui, este alaturarea cu un campion, cu un simbol al unei generatii de sportivi. In acest gen de campanii, vizibilitatea evenimentelor si implicarea media sunt foarte importante, pentru ca proiectul si-a propus sa identifice si sa rasplateasca tinere talente in tenis. De aceea, pentru succesul actiunii a fost esentiala implicarea lui Andrei Pavel, si, ca de fiecare data cand e vorba despre tenis, a lui Ilie Nastase. A fost in acelasi timp o rasplata pentru copii care au avut sansa sa joace alaturi de idolul lor si o modalitate de a le arata ca munca si sacrificiul alaturi de talent duc la performanta.”

Gigi Marinel
Secretar General - BRD-Groupe Societe Generale

Studiu de caz: 10 pentru Pavel, 2008

Studiu de caz din domeniul Sport, trimis de BRD-Groupe Societe Generale (23 oct 2008)

Rezumat studiu de caz:

Programul urmareste sa promoveze tenisul la nivel national. In 2008, intr-un turneu care a inclus 6 orase, peste 500 de tineri pasionati de tenis au avut ocazia sa-l intalneasca pe teren pe Andrei Pavel, campionul national al sportului alb.


Cauza sociala studiu de caz:


Performanta in tenis cere sacrificii de la cele mai fragede varste: ore de antrenament in locul timpului petrecut cu prietenii, racheta in schimbul jucariilor, antrenorul in locul parintilor. Pentru a rezista unui ritm de viata solicitant, tinerii care doresc sa devina campioni ai sportului alb trebuie sa fie incurajati. Au nevoie sa stie ca eforturile pe care le fac si sportul pe care il practica sunt apreciate.

Pentru a nu lasa tinerele talente ale tenisului romanesc sa se piarda pe drum, BRD - Groupe Société Générale, in colaborare cu Federatia Romana de Tenis (FRT), a initiat o ampla campanie nationala de promovare a tenisului – "10 pentru Andrei Pavel".

Desfasurare proiect:


In 2008, a avut loc a doua editie a campaniei "10 pentru Pavel". Aceasta l-a avut in centrul actiunilor pe campionul national Andrei Pavel. Alaturi de echipa de organizare, el s-a deplasat in 6 orase ale tarii, pentru a promova sportul alb si pentru a-i incuraja pe tinerii care joaca tenis de performanta.

In perioada 26 iulie – 2 august, caravana "10 pentru Andrei Pavel" a stabilit intalniri cu tinerii tenismeni in Bucuresti, Constanta, Galati, Bacau, Iasi si Suceava. In toate cele 6 orase, Pavel a jucat tenis cu tinerii prezenti la eveniment. Ei trebuia sa fie inscrisi la un club afiliat FRT si sa fie insotiti de un antrenor.

La sfarsitul meciurilor, a avut loc sesiuni de autografe si fotografii. De asemenea, tinerii au primit premii din partea organizatorilor.

Caravana "10 pentru Andrei Pavel"

Bucuresti - 26 iulie

Campania a debutat in Bucuresti, in Piata Revolutiei, pe un teren de tenis special amenajat pentru intalnirea dintre Andrei Pavel si tineri. Invitat special a fost Ilie Nastase.

Evenimentul a inceput cu un meci demonstrativ intre Ilie Nastase si Andrei Pavel, apoi a continuat cu meciuri intre cei doi tenismeni si tinerii veniti sa-i cunoasca.

Andrei Pavel, Ilie Nastase si Mihaela Burada, Director de comunicare BRD Tineri tensimani

Despre „10 pentru Pavel”, Ilie Nastase a declarat: "Entuziasmul copiilor care viseaza ca intr-o zi sa calce pe urmele mele sau ale lui Andrei trebuie rasplatit cu un astfel de proiect, care le ofera sansa sa joace cu idolii lor. Imi pare bine ca Federatia sprijina organizarea unui astfel de eveniment, la care ma voi alatura oricand cu placere".

Constanta - 28 iulie

La Constanta, Andrei Pavel s-a intalnit cu peste 170 de tineri. Evenimentul s-a desfasurat in Portul Tomis, pe faleza, in fata fostului Casino.

Aceasta destinatie a fost aleasa de Andrei, el dorindu-si foarte mult sa-si cunoasca fanii din orasul natal.

Andrei Pavel in Constanta Andrei Pavel in Constanta In Constanta

Galati - 30 iulie

La Galati, Andrei Pavel a jucat cu toti cei 120 de tineri veniti la Clubul de tenis Dunarea-Galati pentru a-l cunoaste. Tinerii erau inscrisi la patru cluburi din Galati (Dunarea, Atlas, Dacia si ICMRSG) si la un club din Braila.

La conferinta de presa premergatoare evenimentului, Andrei i-a felicitat pe juniorii care au obtinut rezultate bune. El a povestit ca la 19 ani, dupa o serie de accidentari, era pe punctul de a renunta la tenis. "Am crezut in mine si am mers mai departe... Asta a fost cheia succesului" a declarat Andrei la finalul evenimentului.

In Galati Fair play
In Galati

Bacau - 31 iulie

La Bacau, caravana "10 pentru Pavel" a stabilit ca loc de intalnire Bulevardul Marasesti, in fata Prefecturii. Aici s-a instalat un teren special, unde Andrei a jucat tenis, timp de trei ore, cu cei 120 de tineri prezenti la eveniment. Peste 300 de persoane s-au strans in jurul terenului si au asistat la meciuri.

La final, Andrei a primit din partea autoritatilor locale un tort cu fotografia lui.

Tortul primit de Andrei Pavel Fan Andrei Pavel In Bacau

Iasi - 1 august

Evenimentul s-a desfasurat la Clubul de tenis CFR Iasi. Aici, timp de doua ore, Andrei a jucat tenis cu cei 50 de tineri veniti sa il cunoasca.

Primire calduroasa Strangere de mana
In Iasi

Suceava - 2 august

Ultima oprire a fost la Suceava, la Clubul de tenis Select.

Tinerii tenismani suceveni In Suceava
Lectie

Rezultate studiu de caz:


Peste 500 de tineri au avut sansa sa joace cu Andrei Pavel. Toti au fost premiati cu rachete de tenis si echipamente sportive.

Din 2000, de cand a inceput colaborarea cu Federatia Romana de Tenis, BRD a investit in sportul alb 845 000 de Euro.
18883

Parteneri in proiect:


Ti-a placut acest studiu de caz? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alt studiu de caz din categorii similare:


Vezi profilul companiei BRD-Groupe Societe Generale

Iti recomandam si articolul:

Telekom: 2 aplicatii mobile pentru viitoarele si proaspetele mamici

Aplicatiile ofera, cu ajutorul tehnologiei, instrumente si sfaturi, de la prima luna de sarcina pana in primii ani de viata ai copilului.


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/respsoc/public_html/components/com_e_studii_de_caz/e_studii_de_caz.html.php on line 51

Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.