RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


WWF invita companiile si cetatenii sa sustina Earth Hour 2015

WWF invita companiile si cetatenii sa sustina Earth Hour 2015

Aflati cum va puteti alatura celei mai ample miscari internationale de mediu din toate timpurile, pe data de 28 martie.

(13 mar 2015)

Pe 28 martie, organizatia de mediu WWF ii invita pe toti locuitorii planetei sa participe la Earth Hour 2015 si sa stinga lumina timp de o ora, incepand cu ora locala 20:30.

Organizatia sustine ca, prin acest gest simbolic, oamenii de rand, institutiile si companiile pot transmite un mesaj despre nevoia de a fi responsabili si de a consuma mai putine resurse naturale, nu doar timp de o ora, ci in fiecare zi.

Afisul campaniei Earth Hour 2015

De ce este importanta organizarea Earth Hour 2015


Evenimentul din acest an are o semnificatie deosebita, intrucat in 2015 vor avea loc 3 evenimente internationale la nivel inalt, in cadrul carora se va stabili agenda sustenabilitatii post 2015. Este vorba despre:
 • Conferinta Internationala pentru Finantarea Dezvoltarii, care va avea loc la Addis Ababa in iulie;
 • un summit special al Natiunilor Unite, in cadrul carora liderii statelor membre vor adopta o noua agenda de dezvoltare, care va curpinde si un set de obiective pentru asigurarea sustenabilitatii; summit-ul va avea loc in luna septembrie, la New York;
 • o conferinta ONU pe tema schimbarilor climatice, in cadrul careia va fi adoptat un nou acord climatic global si se vor stabili noile tinte de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera; conferinta va avea loc la Paris, in luna decembrie.
Organizatorii Earth Hour spera ca actiunile desfasurate pe 28 martie ii vor determina pe liderii lumii “ca nu mai este timp pentru amanari sau justificari si ca acum este momentul pentru asumarea unor tinte si a unor responsabilitati ambitioase, pe masura provocarilor cu care ne confruntam”.

Actiunile propuse de organizatori


Iata care sunt actiunile pe care WWF Romania le propune pentru Earth Hour 2015:
 • stingerea luminilor timp de o ora, intre orele locale 20:30 si 21:30, atat de catre consumatorii casnici, cat si de catre companii si institutii;

  Palatul Parlamentului, cea mai mare cladire civila din lume, care consuma cat un oras de 20.000 de locuitori, este una dintre cladirile care vor stinge luminile timp de o ora pe 28 martie. In plus, Palatul Parlamentului opreste iluminatul exterior pe parcursul noptii in fiecare seara.

  Pentru a putea masura impactul acestei actiuni, cei care vor stinge lumina sunt invitati sa se inregistreze pe site-ul Ora Pamantului.
 • organizarea de cros-uri de catre autoritati publice locale sau chiar companii si cetateni;

  Pentru a facilita procesul de organizare a cros-urilor, WWF a pregatit un ghid cu informatii utile, idei si sfaturi. Acesta poate fi descarcat de pe site-ul Ora Pamantului.
 • organizarea de actiuni de socializare in lipsa luminii, de catre scoli si alte institutii de invatamant;

  WWF a creat un ghid pentru reprezentantii unor institutii de invatamant care doresc sa organizeze actiuni de Earth Hour 2015, pentru elevi sau studenti. Printre sugestiile oferite, se numara: crearea de desene din lumanari, organizarea de sezatori la lumina focului, de cursuri de fotografie nocturna sau de drumetii la lumina felinarelor.

  Puteti descarca ghidul complet de pe site-ul Ora Pamantului.
 • implicarea in organizarea Earth Hour din partea companiilor;

  WWF a pus si la dispozitia companiilor un ghid. In cadrul lui, explica modul in care companiile pot sustine evenimentul. Printre sugestii, se numara: participarea la Earth Hour in calitate de parteneri; cumpararea de tricouri din bumbac organic, imprimate cu mesajul campaniei, si oferirea lor angajatilor, pentru a le purta la actiunile organizate de Earth Hour; promovarea cauzei Earth Hour in randurile partenerilor.

  Ghidul complet se poate descarca de pe site-ul Ora Pamantului.
 • promovarea cauzei si a evenimentului de catre cetateni, insitutitii, companii;

  WWF a pus la dispozitia oricui doreste sa promoveze Earth Hour 2015 urmatoarele instrumente de comunicare: o pagina de Facebook prin intermediul careia se pot organiza actiuni, doua bannere pentru personalizarea profilelor de Facebook, un afis care poate fi descarcat de pe site-ul Ora Pamantului si un spot video care poate fi distribuit in mediul online. Pe ultimul puteti urmari mai jos:


Anul trecut, peste 7.000 de orase din peste 160 de tari s-au alaturat evenimentului. Pentru mai multe detalii despre Earth Hour Romania, accesati site-ul Ora Pamantului. Pentru a afla ce se organizeaza la nivel international, accesati site-ul Earth Hour.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro


1868

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Evenimente CSR | Protectia mediului

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro