RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Workshop despre antreprenoriat social, sustinut de un expert international in domeniu

Workshop despre antreprenoriat social, sustinut de un expert international in domeniu

Evenimentul va avea loc pe 20 martie si va trata teme precum: antreprenoriat si investitii cu impact social, leadership, business mentorship

(11 mar 2014)

In data de 20 martie 2014, de la ora 17.00, Camera de Comert Nationala a Romaniei va organiza un workshop pe tema „Leadership Development through Social Entrepreneurship and Impact Investing” ("Dezvoltarea Leadership-ului prin Antreprenoriat Social si Investitii cu Impact Social").

Evenimentul va avea loc la Palatul Camerei Nationale, in sala „Amfiteatrul Albastru”.

Antreprenoriatul social este o forma de antreprenoriat prin care se incearca identificarea de solutii inovatoare la probleme sociale. Poate fi vorba, de exemplu, despre intreprinderi in care persoane defavorizate produc obiecte noi din deseuri (precum EcoSocial sau Remesh) sau organizatii care furnizeaza produse sau servicii accesibile ca pret unor persoane cu diverse deficiente (cum este Fundatia „Cartea Calatoare”).

Investitiile cu impact social („impact investing”) sunt acele investitii care creeaza premisele dezvoltarii antreprenoriatului social. Altfel spus, sunt investitii in companii, organizatii sau fonduri care urmaresc sa genereze, pe langa profit, si beneficii pentru societate sau mediu.


Despre aceste subiecte, dar si despre altele, le va vorbi participantilor dr. Yuwei Shi, decan si profesor de Management Strategic la Institutul de Studii Internationale Monterey, California, si fondatorul unui program de formare a antreprenorilor sociali (Frontier Market Scouts).

Doar anul trecut, „Frontier Market Scouts” a fost urmat de 100 de antreprenori din peste 20 de tari si a castigat un premiu important pentru inovatie, acordat celor mai bune programe care promoveaza antreprenoriatul social (Ashoka U Cordes Innovation Award).

Participantii la workshop vor afla:
  • cum sa echilibreze orientarea catre profit cu implicarea in comunitate, prin proiecte care reusesc, in acelasi timp, sa fie profitabile si sa impulsioneze reducerea saraciei si crearea bunastarii;
  • cum sa fructifice oportunitatile pe care le are un antreprenor social (de exemplu: cum poate beneficia de fondurile de investitii sau cum poate furniza ceea ce cauta investitorii interesati de proiecte cu impact social);
  • cum sa faca fata provocarilor pe care le poate intampina o intreprindere cu impact social;
  • ce oportunitati de cariera deschide acest domeniu;
  • cum poate mediul educational sa impulsioneze inovatia in mediul de afaceri, contribuind la formarea celor care vor stimula dezvoltarea antreprenoriatului social.
Cei interesati se pot inscrie pana in data de 18 martie 2014, completand un formularul de inregistrare la workshop si trimitandu-l la adresa de e-mail drc@ccir.ro.

Costul participarii este de 159 de RON de persoana, iar persoanele din aceeasi organizatie beneficiaza de o reducere de 15%.

Pentru mai multe detalii, puteti trimite un e-mail la adresa drc@ccir.ro sau puteti suna la numarul de telefon 021 319 00 88 (persoana de contact: Petru Russu, Consilier, Biroul Relatii Externe, Directia Reprezentare Camerala).


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro


2855

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Evenimente CSR | Antreprenoriat social

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro