RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Webminar international despre "analiza de materialitate" in raportarea de CSR

Webminar international despre "analiza de materialitate" in raportarea de CSR

Trainingul va fi organizat de CSR Europe pe 16 septembrie 2014, in colaborare cu specialisti din organizatiile SASB, Intel si Telefonica.

(08 sep 2014)

Organizatia CSR Europe va organiza pe 16 septembrie 2014, ora 17:00, un webminar despre ”analiza de materialitate” (respectiv determinarea relevantei temelor de CSR pentru o companie). Acesta este gratuit pentru membri, iar non-membrii pot participa achitand o taxa de 100 de Euro.

In domeniul financiar-contabil, termenul ”materiality” se refera la masura in care un indicator este relevant pentru un anumit proces. Conceptul a fost imprumutat si in domeniul responsabilitatii sociale corporative, unde indica masura in care o tema este relevanta pentru impactul social sau de mediu al unei companii, din perspectiva stakeholderilor, a normelor si asteptarilor sociale, dar si a decidentilor din interiorul companiei.

O analiza corecta a materialitatii temelor de CSR asigura asadar relevanta comunicarii cu stakeholderii companiei (spre exemplu, in cadrul unui raport de sustenabilitate). Totdata, standardele internationale in domeniul raportarii de CSR, precum GRI G4, pun un accent deosebit pe analiza de materialitate.

In acest context, CSR Europe isi propune, prin webinarul pe care il organizeaza, sa ofere o perspectiva clara asupra:
  • beneficiilor pe care le are o companie in urma unor comunicari de CSR bazate pe analize de materialitate credibile si bine-fundamentate
  • modului in care specialistii in CSR pot folosi analiza de materialitate in companie;

Ca speakeri, organizatorii au invitat experti in sustenabilitate din organizatiile Sustainability Accounting Standards Board, Intel si Telefonica.

Consultati mai jos agenda webinarului:
Pentru informatii suplimentare sau pentru inscrieri, il puteti contacta pe Aron Horvath, managerul proiectului, la adresa de e-mail ah@csreurope.org.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro


2502

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Rapoarte CSR | Cursuri | Stakeholder engagement

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro