RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Voluntarii GDF SUEZ au contribuit la renovarea a 2 case din SOS Satele Copiilor Bucuresti

Voluntarii GDF SUEZ au contribuit la renovarea a 2 case din SOS Satele Copiilor Bucuresti

Actiunea face parte dintr-un proiect mai amplu, prin care compania si-a propus eficientizarea energetica a tuturor celor 12 case din complex

(29 apr 2014)

Nu este prima data cand auzim de SOS Satele Copiilor Bucuresti. Este un complex situat pe Calea Floreasca, format din 12 case sociale, pentru copii fara familie. In fiecare dintre aceste case locuieste o mama sociala, care are grija de 6 sau 7 copii. Conditiile sunt mult superioare celor din orfelinatele de tip vechi din Romania, adesea supra-aglomerate si insalubre.

Insa, si casele din SOS Satele Copiilor Bucuresti au problemele lor. Acestea au fost construite in anul 1991 si au fost date in folosinta acum 20 de ani. De atunci, nu au mai fost renovate si, din aceasta cauza, consuma multa energie.

Cativa dintre copiii care au locuit in SOS Satele Copiilor Bucuresti
Cativa dintre copiii care au locuit in SOS Satele Copiilor Bucuresti

Pana la finalul anului 2014, GDF SUEZ Energy Romania si Habitat for Humanity Romania si-au propus sa le reabiliteze. Lucrarile cuprind inlocuirea tamplariei clasice cu tamplarie de termopan, termoizolarea si inlocuirea centralelor termice cu alte noi, de clasa energetica superioara.

Investitia totala se ridica la 300.000 de Euro si va fi acoperita de catre GDF SUEZ Energy Romania.

De ce s-a implicat compania in reabilitarea caselor SOS


GDF SUEZ Energy Romania a stabilit in urma unei consultari a stakeholderilor ca domeniile in care ar trebui sa se implice ca actor al comunitatii in care are operatiuni sunt sanatatea, educatia, domeniul social si protectia mediului.

Alaturi de cei de la Habitat for Humanity Romania, au gandit un proiect care inglobeaza mai multe dintre aceste aspecte. Este vorba despre „Totul incepe acasa!”, prin care compania si-a propus sa creeze conditii de viata mai bune copiilor din SOS Satele Copiilor Bucuresti si sa contribuie simultan la economisirea unor resurse, prin eficientizarea energetica.

Reabilitarea este un proces indelung, care nu poate fi efectuat in toate casele deodata, caci presupune mutarea temporara a locuitorilor in celelalte case. Specialistii de la Habitat for Humanity Romania lucreaza in cadrul proiectului incepand cu toamna trecuta.

Periodic, lor le vin in ajutor si voluntari GDF SUEZ Energy Romania. O astfel de actiune de voluntariat a avut loc sambata trecuta, cand in jur de 20 de angajati GDF SUEZ au participat la izolarea fatadei a doua dintre case. La sfarsitul lunii mai, aici se vor muta 4 familii.

Izolarea fatadei unei case din SOS Satele Copiilor Bucuresti de voluntarii GDF SUEZ
Izolarea fatadei unei case din SOS Satele Copiilor Bucuresti de voluntarii GDF SUEZ

Nu este insa prima actiune de voluntariat pentru care angajatii GDF SUEZ isi pun la dispozitie timpul si indemanarea. Acestia sunt incurajati in mod constant sa ajute la lucrarile din SOS Satele Copiilor Bucuresti, iar, conform reprezentantilor companiei, participarea este semnificativa de fiecare data.

Voluntarii GDF SUEZ Energy Romania
Voluntarii GDF SUEZ Energy Romania

Iulian Maxim
este unul dintre angajatii voluntari. Pentru el, prezenta in SOS Satele Copiilor Bucuresti a insemnat mai mult decat o actiune de voluntariat.

"Ne-am imprietenit cu Alex, Madalina, Serban si multi alti copii minunati pentru care SOS Satele Copiilor inseamna acasa. Ne-am bucurat enorm sa participam la actiunea de sambata in beneficiul lor si va exista cu siguranta o data viitoare, ocazie cu care ii vom cunoaste pe toti. Am facut asta pentru ei si ei sunt motivul pentru care vom reveni mereu gata sa dam o mana de ajutor”.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro


3944

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


GDF SUEZ Energy Romania | Proiecte ONG | Voluntariat

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro