RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Vodafone a finantat constructia a 4 locuinte pentru familii defavorizate

Vodafone a finantat constructia a 4 locuinte pentru familii defavorizate

Valoarea finantarii a fost de 146.000 de Euro. La construirea caselor au participat si peste 400 de voluntari, angajati ai companiei.

(28 aug 2015)

Fundatia Vodafone Romania a finantat cu 146.000 de euro constructia a 4 locuinte pentru familii defavorizate, din comuna Cristian, judetul Brasov. Organizatia care a implementat proiectul a fost Asociatia Diaconia Ajutor International.

Fundatia Vodafone a organizat in cadrul proiectului si o actiune de voluntariat, la care au luat parte 400 de angajati Vodafone.

Angajatii au participat la lucrarile de constructii, in perioada 24-28 august, alaturi de cele patru familii beneficiare si de o echipa de specialisti in constructii. Astfel, ei s-au implicat in diverse activitati precum: aplicarea straturilor de vata minerala, montarea placilor de gips carton, slefuirea gletului sau zugravirea peretilor.

Voluntarii Vodafone, participand la lucrarile de constructie

Beneficiarii proiectului si situatia lor


Cele patru familii pentru care au fost construite casele traiau pana acum in conditii inadecvate atat pentru copii, cat si pentru parinti: nu aveau baie, apa curenta si nici un sistem de incalzire modern.

Spre exemplu, familia Nan si cei patru membri ai sai locuiau intr-un fost grajd, de 16 metri patrati unde pana si vara era frig. Singura incapare pe care o aveau la dispozitiei o foloseau atat pe post de dormitor, cat si de sufragerie, de baie sau de bucatarie.

Familia Nan, una dintre cele 4 familii beneficiare ale caselor construite de Vodafone

Situatia deplorabila in care locuiau cele patru familii a fost identificata de cei de la Asociatia Diaconia Ajutor International, care au si realizat proiectul, pe care l-au prezentat Fundatiei Vodafone Romania.

La ora actuala, ca urmare a finantarii Fundatiei si a implicarii voluntarilor Vodafone, cele 4 familii beneficiaza de locuinte decente, in sistem duplex, cu cate 3 camere, fiecare apartament avand o suprafata de 80 de metri patrati.

Istoricul programului "Build for Tomorrow"


Fundatia Vodafone Romania a inceput sa finanteaze constructia de case pentru familii defavorizate in 2007, in cadrul unui program anual, denumit “Build for Tommorow”.

Pana acum, a investit peste 1.426.000 de Euro in astfel de proiecte, de care au beneficiat 182 de familii si in cadrul carora s-au implicat, in calitate de voluntari, peste 2.300 de angajati Vodafone.

Puteti afla mai multe detalii despre proiectele finantate de Fundatia Vodafone Romania pe site-ul acesteia.


Material realizat de Loredana Boghiu, colaboratoare ResponsabilitateSociala.ro

4178

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Proiecte ONG | Voluntariat | Asistenta sociala

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro