RSS

Sponsori


Orange - Profil CSR

GDF SUEZ

Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro

Va recomandam:


Advertisement


Viitori zidari, premiati de Holcim in cadrul unui program de formare

Viitori zidari, premiati de Holcim in cadrul unui program de formare

Aflati in ce a constat programul, cum ii va ajuta pe participanti, dar si ce importanta are acesta pentru piata constructiilor din Romania.

(19 mar 2015)

Holcim Romania a premiat recent elevii unor colegii tehnice din Bucuresti, care au participat la o competitie pentru viitori profesionisti in zidarie.

Competitia s-a numit ”Zidarul Priceput” si a fost organizata ca proba finala, in cadrul unui program de formare de zidari, initiat si coordonat de catre specialisti de la Colegiul Tehnic “Anghel Saligny” din Bucuresti si sprijinit financiar de Holcim Romania.

Compania a asigurat materialele de constructie necesare pe tot parcursul desfasurarii programului.

In ce a constat programul


De la inceputul anului scolar 2014, 24 de elevi de la 5 colegii tehnice din Bucuresti, alaturi de 5 profesori, au participat la activitati extracurriculare practice, desfasurate la atelierul Colegiului Tehnic “Anghel Saligny”.

Elevii selectati in program au invatat cum sa execute diferite tipuri de zidarii, cum sa prepare materiale conform unor retete consacrate, care sunt noile materiale si tehnologii din domeniul constructiilor si care sunt normele de protectie a muncii pe care trebuie sa le respecte.

La final, elevii au participat la o competitie cu probe teoretice si practice. Castigatorii au fost premiati in cadrul unui eveniment care a avut loc pe 17 martie 2015. Pe langa festivitate, Holcim va organiza pe 26 martie si o vizita la fabrica din Campulung, pentru toti participantii la program.

Premierea elevilor castigatori
 Premierea elevilor castigatori

De ce este util un astfel de program


Nu este primul an in care Holcim si Colegiul “Anghel Saligny” desfasoara acest program de formare. Insa, de aceasta data, a fost implementat in mai multe colegii tehnice decat in anii anteriori. Au participat: Colegiul Tehnic “Anghel Saligny”, Colegiul “Mihai Bravu”, Colegiul Tehnic “Ion Socolescu”, Liceul “Dante Aligheri” si Grupul Scolar “Elie Radu”.

Conform organizatorilor, experienta ii va ajuta pe elevii acestor licee sa se integreze mai usor pe piata muncii. Ioana Zlatoianu, profesoara a Colegiului Tehnic “Anghel Saligny” si coordonatoarea programului, a declarat:
Ioana Zlatoianu, profesoara a Colegiului Tehnic 'Anghel Saligny' si coordonatoarea programuluiActivitatile din cadrul acestui program unic, derulat impreuna cu Holcim Romania, s-au bazat pe dezvoltarea abilitatilor practice si formarea deprinderilor in tehnicile de constructii si lucrul in echipa, elemente esentiale pentru performanta profesionala. Sunt indispensabile exigentele inalte de calificare profesionala si standardele educationale solide, astfel incat absolventul de liceu sa poata raspunde cererii reale de pe piata muncii din Romania si din Europa.
Alina Cristea, Manager Dezvoltare Durabila Holcim Romania, a explicat motivul implicarii companiei in acest program: 
Alina Cristea, Manager Dezvoltare Durabila Holcim RomaniaProiectul pe care il derulam cu Colegiul Tehnic Anghel Saligny s-a nascut dintr-o nevoie reala, recunoscuta pe piata din Romania, aceea a pregatirii si perfectionarii fortei de munca din constructii. Noi am inteles de multa vreme acest lucru si suntem constienti ca, pentru a construi un viitor sustenabil, este nevoie sa ne adresam si elevilor de pe bancile colegiilor tehnice. Consideram ca este important sa ne implicam activ si semnificativ in pregatirea viitoarei generatii de profesionisti in constructii, punandu-ne la dispozitie expertiza si resursele noastre, asa cum o facem prin intermediul acestui program.

Calificarea in zidarie, o problema pentru Romania


In Romania, aproximativ 43.000 de oameni lucreaza in prezent in zidarie si domenii conexe (amenajari interioare si exterioare, izolatii etc.). Dintre acestia, doar 5.900 sunt zidari calificati.

Unul dintre motivele acestei situatii il reprezinta faptul ca, in ultimii 10 ani, s-a redus cu 90% numarul de locuri din scolile specializate. In prezent, exista doar 20.700 de locuri disponibile in 480 de unitati de invatamant, ceea ce face ca firmele din domeniul constructiilor sa se confrunte cu o lipsa acuta de personal calificat.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro


496

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Holcim Romania | Educatie

Iti recomandam si articolul:

Orange: povesti din campania de educatie digitala "#parinti la scoala"

Descoperiti situatiile amuzante prin care au trecut 5 parinti nefamiliarizati cu tehnologia si aflati cum ii va ajuta compania.


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.