RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


United Way: finantari de pana la 75.000 de lei pentru proiecte ONG desfasurate in 2015

United Way: finantari de pana la 75.000 de lei pentru proiecte ONG desfasurate in 2015

Pana pe 21 ianuarie, ONG-urile pot propune proiecte din domeniile: educatie, integrare socio-profesionala sau sanatate.

(09 ian 2014)

Fundatia United Way Romania invita organizatiile neguvernamentale sa completeze scrisori de intentie pentru finantarea unor proiecte din domeniile educatiei, sanatatii sau integrarii socio-profesionale a persoanelor dezavantajate.

Proiectele propuse trebuie sa se desfasoare in Bucuresti, Cluj-Napoca sau Timisoara, pe o perioada de minimum 9 si maximum 12 luni, in decursul anului 2015.

Fundatia va acorda cel mult 75.000 de lei pentru proiecte implementate in Bucuresti si cel mult 40.000 de lei pentru cele din Cluj-Napoca sau Timisoara.

Pot aplica ONG-uri care au cel putin un an de activitate si un buget anual de minimum 20.000 de lei. In plus, daca acestea propun servicii pentru care au nevoie de acreditare, trebuie sa demonstreze ca au obtinut respectiva acreditare sau ca urmeaza sa o obtina.

In prima etapa, organizatiile vor completa scrisori de intentie, pe baza unui formular disponibil pe site-ul fundatiei. Un ONG poate inscrie in competitie un singur proiect, iar data limita pentru inscrieri este 21 ianuarie 2014.

Acceseaza formularul pentru completarea scrisorii de intentie.

Scrisorile de intentie vor fi apoi analizate de un comitet format din voluntari cu experienta in domeniile mentionate, pe baza unor criterii precum:
  • impactul proiectului: organizatia trebuie sa prezinte cifre clare referitoare, spre exemplu, la numarul de beneficiari sau la stadiul actual al problemei vizate;
  • obiectivele pe temen lung ale proiectului: organizatia trebuie sa descrie cum va reusi sa creasca in viitor numarul de beneficiari sau sa extinda proiectul;
  • dezvoltarea parteneriatelor: spre exemplu, organizatia poate descrie o eventuala colaborare cu alte organizatii, care ii va permite sa ofere servicii specializate;
  • responsabilizarea membrilor societatii si implicarea activa a cat mai multor categorii sociale.
In a doua etapa, ONG-urile selectate vor fi invitate sa detalieze proiectele, tot prin intermediul unui formular online. Comisia va analiza propunerile si va efectua vizite la sediile organizatiilor, pentru a discuta cu cei care ar trebui sa le implementeze.

Proiect finantat in cadrul competitiei United Way de anul trecut, in domeniul sanatatii

Conform organizatorilor, numarul proiectelor finantate depinde de numarul inscrierilor, de sumele solicitate si de calitatea propunerilor.

Puteti afla mai multe detalii despre criteriile de eligibilitate si despre cele de selectie din ghidul competiei, disponibil pe site-ul fundatiei.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro


3144

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Finantari si sponsorizari

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro