RSS

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Unilever: competitie internationala de afaceri sustenabile pentru tineri antreprenori

Unilever: competitie internationala de afaceri sustenabile pentru tineri antreprenori

Tinerii se pot inscrie pana pe 1 august 2014, pentru a obtine finantari de pana la 50.000 Euro si un program personalizat de mentorat.

(26 iun 2014)

Unilever a lansat recent o noua editie a unei competitii internationale de proiecte de afaceri sustenabile. Este vorba despre ”Unilever Sustainable Living Young Entrepreneurs Awards”, prin care compania ofera finantare si mentorat pentru tineri antreprenori cu idei de produse, servicii sau softuri cu impact pozitiv asupra mediului sau a societatii.

Astfel, persoanele sub 30 de ani pot trimite propuneri pana pe 1 august 2014, ora 14 (ora locala a Romaniei), pe site-ul Ashoka Changemakers.

Propunerile trebuie redactate in engleza si trebuie sa se incadreze in una dintre urmatoarele categorii:
  • imbunatatirea sanatatii sau a bunastarii populatiei (prin oferirea accesului la apa, la asistenta medicala si igiena sau prin imbunatatirea nutritiei);
  • reducerea impactului asupra mediului inconjurator (prin oferirea unor solutii la probleme precum: deficitul de apa, gazele cu efect de sera, managementul deseurilor sau agricultura sustenabila);
  • crearea unor oportunitati pentru persoane din categorii dezavantajate (prin incurajarea micilor fermieri, crearea unor oportunitati pentru femei sau infiintarea de intreprinderi mici).
Intr-o prima etapa, propunerile vor fi evaluate pe baza urmatoarelor criterii: gradul de inovatie, impactul proiectului, modul in care se asigura sustenabilitatea financiara, calitatile de lider ale antreprenorului si alte distinctii obtinute pana in prezent.

Apoi, antreprenorilor selectati li se va cere sa realizeze un plan de afaceri si proiectii financiare, pe baza unor ghiduri care le vor fi puse la dispozitie.

Dupa aceasta etapa, un juriu de specialitate va selecta cele mai bune 7 afaceri. Initiatorii lor vor primi premii in valoare totala de 200.000 de euro, dupa cum urmeaza:
  • sase finalisti vor primi cate 10.000 de euro si un program de mentorat personalizat, in valoare de inca 10.000 de euro;
  • marele castigator va primi 50.000 de euro si un program de mentorat personalizat in valoare de 25.000 de euro. In plus, i se va inmana premiul ”HRH The Prince of Wales Young Sustainability Entrepreneur Prize”, in cadrul unui eveniment care va avea loc in Londra, in ianuarie 2015.
Competitia ”Unilever Sustainable Living Young Entrepreneurs Awards” este organizata in parteneriat cu ”Cambridge Institute for Sustainability Leadership” (CISL) si in colaborare cu Ashoka, cea mai mare retea globala de antreprenori sociali.

Urmariti in continuare un mesaj video in care Paul Polman, CEO Unilever, explica importanta acestui proiect:
Puteti gasi mai multe detalii despre competitie, cat si un intreg set de sfaturi pentru elaborarea propunerilor, pe site-ul Ashoka Changemakers.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro

2901

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Unilever Romania | Finantari si sponsorizari | Antreprenoriat social | Inovatie sociala

Iti recomandam si articolul:

KMG International: Raport de sustenabilitate GRI G4

Aflati performantele de sustenabilitate ale fostului The Rompetrol Group, pe 4 dimensiuni: angajati, mediu, comunitate si piata (2013-2014)


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.