RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


UniCredit Tiriac Bank sustine proiectul "Lumina pentru Ursici"

UniCredit Tiriac Bank sustine proiectul "Lumina pentru Ursici"

Banca ofera 7.500 euro pentru instalarea a 14 panouri solare intr-un sat fara curent electric, proiect initiat de Asociatia Free Miorita.

(14 aug 2013)

UniCredit Tiriac Bank sustine proiectul ’Lumina pentru Ursici’, prin care Asociatia Free Miorita va instala cate un panou solar pentru fiecare gospodarie din satul Ursici, unde nu exista curent electric.

”Lumina pentru Ursici” Finantarea de 7.500 de euro va acoperi costul panourilor solare si al sistemelor auxiliare. Mai mult, angajatii bancii vor putea participa ca voluntari la actiunea de instalare a panourilor solare, care va avea loc in septembrie.

Reprezentantii UniCredit spun ca au aflat despre proiect din mediul online si au hotarat sa se implice pe loc, fiind impresionati de faptul ca impactul este unul de durata si ar ajuta o intreaga comunitate. ”Ne-a placut foarte mult aceasta rezolvare a problemei lipsei de electricitate, mai ales ca banca noastra finanteaza si proiecte de energie regenerabila.", a spus Anca Nuta, Director Identitate & Comunicare, UniCredit Tiriac Bank.

Campania ”Lumina pentru Ursici” a fost lansata de Asociatia Free Miorita la inceputul verii, cu ocazia evenimentului ”Street Delivery”. Prin vanzarea de tricouri, sacose de panza si becuri-opait, initiatorii isi propuneau sa stranga bani pentru panourile solare si sa faca cunoscuta povestea satului si a locuitorilor sai.

Satul Ursici Iulian Angheluta, fondatorul asociatiei, a descoperit locul in urma cu cativa ani si de atunci si-a dorit sa le aduca lumina satenilor. Ursici este o asezare izolata, aflata la poalele Muntilor Sureanu, la 450 de km de Bucuresti. Cele 15 gospodarii se afla la 1.000 metri inaltime si dunt despartite de distante mari, astfel ca electrificarea ar fi extrem de costisitoare. Cei 50 de locuitori sunt majoritatea varstnici, traiesc din ingrijirea vitelor si cultivarea culmii muntelui si folosesc lampi sau lumanari pentru a-si lumina locuintele. Cateva gospodării au generatoare, dar se strica des si sunt folosite rar, din cauza pretului benzinei si a transportului dificil.

Campania de promovare online Dupa prezenta la evenimentul Street Delivery, campania a continuat in mediul online, prin implicarea blogosferei. Dupa un apel lansat de Manafu pe blogul sau, aproximativ 30 de bloggeri au preluat mesajul, au afisat bannere si au indemnat lumea sa se implice. Asa a aflat de proiect si UniCredit, care a decis sa se implice.

Asociatia Free Miorita se gandeste acum sa extinda proiectul si in alte localitati, pentru ca sunt aproape 100.000 de gospodarii fara curent electric in Romania.

Doritorii pot sustine campania donand o suma de bani in contul Asociatiei: IBAN RO42CECEB10130RON3147479 deschis la CEC Bank Agentia 1 Mai Bucuresti (Cod de Inregistrare Fiscala 29953226), cumparand unul dintre produsele promotionale aflate pe website-ul asociatiei sau participand ca voluntar la actiunea de montare a panourilor solare.

Material realizat de Andreea Giuclea, Redactor ResponsabilitateSociala.ro.


2585

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


UniCredit Tiriac Bank | Voluntariat | Implicare in comunitate

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro