RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


UniCredit Tiriac Bank deruleaza un program intern de strangere de fonduri

UniCredit Tiriac Bank deruleaza un program intern de strangere de fonduri

In cadrul celei de-a VI-a editii a programului Gift Matching, angajatii UniCredit din toata tara vor strange fonduri pentru 10 ONG-uri.

(03 oct 2012)

In perioada august - noiembrie 2012, UniCredit Tiriac Bank desfasoara a VI-a editie a programului intern de strangere de fonduri Gift Matching . In cadrul acestuia, 10 angajati ai bancii, numiti ambasadori, promoveaza in randurile colegilor proiecte sociale si ii incurajeaza sa faca donatii.

Proiect al HOSPICE finantat in cadrul editiei din 2011 a programului Gift Matching Programul se desfasoara in 3 etape:
  1. Propunerea proiectelor. In aceasta etapa, orice angajat UniCredit, de la toate entitatile din tara, a avut ocazia sa propuna un proiect pe care sa-l promoveze in randul colegilor. Anul acesta au fost propuse 22 de proiecte sociale pentru finantare.
  2. Selectia proiectelor.  In aceasta faza, un juriu format din reprezentanti ai bancii, dar si din alti parteneri, a selectat 10 proiecte care sa fie incluse in program. Fiecare dintre acestea vor fi promovate timp de doua luni de catre angajatul care le-a propus, numit ambasador. Criteriile de selectie au fost: eficienta proiectului, motivatia personala a ambasadorului, experienta ambasadorului in activitati de fundraising, credibilitatea ONG-ului si urgenta interventiei in cauza propusa. De asemenea, o alta conditie a fost ca proiectele selectate sa aiba un buget de maximum 10.000 de euro.  
  3. Campania de promovare. Aceasta se desfasoara intre 1 octombrie si 30 noiembrie, perioada in care, cei zece ambasadori UniCredit promoveaza cauza si organizeaza activitati de strangere de fonduri in randurile colegilor. Fiecare ambasador poate sa-si formeze o echipa de voluntari care sa-l ajute. In editiile trecute, acestia au organizat diverse evenimente interne: concerte caritabile, au vandut prajituri, au impartit flyere, etc.
La final, UniCredit Tiriac Bank va dubla sumele stranse si le va dona ONG-urilor care deruleaza proiectele. Anul trecut, banca a finantat 5 proiecte cu suma de 19.428 euro.

Proiect al asociatiei P.A.V.E.L selectata in cadrul Gift Matching 2012 La editia din acest an au fost selectate 10 proiecte derulate de ONG-uri, din cele propuse de angajati: Asociatia P.A.V.E.L. (un centru de terapie pentru copii bolnavi de cancer), Fundatia Donatorilor Benevoli de Sange (modernizarea spatiilor destinate transfuziilor), Asociatia pentru Relatii Comunitare (YouthBank Oradea), Centrul Gifted Education (o scoala de excelenta pentru copiii supradotati), Ana Aslan International Foundation (un proiect de prevenire a problemelor generate de stres), Fundatia Special Olympics Romania (tabere de pregatire pentru atletii cu dizabilitati), Fundatia Comunitara Bucuresti (un program pentru sprijinul voluntariatului), Fundatia Hospice Casa Sperantei (un program dedicat copiilor bolnavi de cancer), Fundatia Motivation (tabere pentru copiii cu dizabilitati), Fundatia de Servicii Sociale Bethany (un program de terapie pentru copiii cu dizabilitati si parintii lor).

Programul face parte dintr-o initiativa globala a Fundatiei UniCredit. Initiata in 2003, aceasta isi propune sa sprijine copiii si persoanele defavorizate prin intermediul donatiilor facute de angajatii Grupului. De atunci, implicarea angajatilor a crescut, astfel ca, in 2011, peste 12.000 de angajati au sprijinit in total 401 proiecte non-profit cu sume totale in valoare de 2,3 milioane de euro. 


Material realizat de Monica Marincas, Redactor ResponsabilitateSociala.ro.


2913

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


UniCredit Tiriac Bank | Fundraising

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro