RSS

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


UniCredit Tiriac Bank a lansat un card de afinitate in beneficiul UNICEF

UniCredit Tiriac Bank a lansat un card de afinitate in beneficiul UNICEF

Banca va dona catre UNICEF 1% din valoarea tranzactiilor cu acest card, pentru crearea unor centre de promovare a alaptarii in maternitati.

(12 nov 2010)

UniCredit Tiriac Bank a lansat un card cu ajutorul caruia clientii bancii pot sustine un program UNICEF de promovare a alaptarii in maternitati.
Carduri de afinitate UNICEF
Banca va dona, din veniturile proprii, echivalentul a 1% din valoarea tranzactiilor facute cu acest card. In plus, va dona catre UNICEF si 50% din taxa anuala de mentenanta a cardului, in valoare de 100 RON. Clientii vor fi informati lunar despre sumele donate in numele lor.   

Cardul este unul MasterCard si este disponibil in atat in varianta de debit, cat si de credit. Ambele pot fi folosite si international, inclusiv pe Internet.

Despre programul UNICEF


UNICEF va folosi banii in cadrul initiativei “Spital Prieten al Copilului". Aceasta presupune amenajarea unor saloane speciale in maternitati, unde mamele si copiii sa poata sta impreuna, imediat dupa nastere. Vor fi cumparate paturi pentru mame si nou-nascuti, cantare, mese pentru infasat etc. De asemenea, personalul medical va fi instruit sa le ajute pe mame sa-si ingrijeasca si sa-si alapteze corect bebelusii.

Maternitatile care vor beneficia de aceste imbunatatiri pot primi certificarea de “Spital Prieten al Copilului”, daca vor respecta un set de 10 conditii. Acestea reprezinta standarde internationale de ingrijire pentru mama si nou nascut si nu presupun conditii hoteliere speciale sau cheltuieli majore.

Din cele 204 maternitati din Romania, 23 au deja acest statut si inca 12 sunt in curs de certificare. Potrivit lui Edmond McLoughney, reprezentant UNICEF Romania, “copiii nascuti in aceste maternitati vor avea cel mai bun start in viata, vor fi mai sanatosi, mai inteligenti si mai echilibrati emotional. Mamele vor fi mai fericite, iar sistemul de sanatate va cheltui mai putin cu ingrijirea lor.

Andreea Marin Banica sustine parteneriatul UniCredit - UNICEFIn perioada urmatoare, cardul de afinitate al UniCredit va fi promovat pe TV printr-un spot in care joaca Andreea Marin Banica, in calitate de Ambasador UNICEF. In mediul online informatia va fi transmisa pe bloguri, retele de socializare si forumuri. Vor exista si parteneriate cu reviste glossy pentru femei, in care vor aparea interviuri si materiale despre card si despre programul UNICEF.

Alte detalii despre cardul de afinitate pot fi gasite pe site-urile www.unicredittiriac.ro si www.spitalprieten.ro, sau in orice sucursala UniCredit Tiriac Bank.2443

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


UniCredit Tiriac Bank | Produse responsabile

Iti recomandam si articolul:

Telekom: 2 aplicatii mobile pentru viitoarele si proaspetele mamici

Aplicatiile ofera, cu ajutorul tehnologiei, instrumente si sfaturi, de la prima luna de sarcina pana in primii ani de viata ai copilului.


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.