RSS

Sponsori


Orange - Profil CSR

GDF SUEZ

Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


UniCredit si MaiMultVerde: Bilantul Cicloteque pe 2011

UniCredit si MaiMultVerde: Bilantul Cicloteque pe 2011

In 2011, serviciul de inchirieri de biciclete Cicloteque a deschis 2 centre noi, a avut 10.000 utilizatori si 25.000 inchirieri.

(27 ian 2012)

UniCredit Tiriac Bank si Asociatia MaiMultVerde au anuntat rezultatele obtinute in cel de-al patrulea an de functionare al Cicloteque, primul serviciu de inchirieri de biciclete din Capitala, lansat in 2008.

Serviciul a devenit auto-sustenabil in 2010, dupa trei ani de functionare, acest lucru insemnand ca el si-a acoperit de atunci cheltuielile operationale in intregime din incasari.

In schimb, in 2011, UniCredit Tiriac a continuat sa investeasca 80.000 de Euro in dezvoltarea serviciului, respectiv in deschiderea a 2 noi centre de inchiriere, in Parcurile Drumul Taberei (fost Moghioros) si Titan.

Centru de inchiriere CiclotequeNoile centre au fost inaugurate in cadrul unor evenimente inedite, care au promovat mersul pe bicicleta ca mijloc de transport versatil: o parada de moda masculina si una feminina, ambele pe biciclete.

Tot pentru a incuraja mersul pe bicicleta, Cicloteque a sustinut evenimente velo si culturale (Festivalul George Enescu, Burta jos!, Ciclopromenada nocturna 7, Ma numesc Cartier, Ziua europeana fara masini) si a organizat concursuri pentru utilizatori si biciclisti pasionati (Cicloteque Lady, Cicloteque Men, concursuri de povesti si eseuri jurnalistice pe tema mersului pe bicicleta).

Rezultatele inregistrate in 2011 au fost :

  • 10.000 de utilizatori
  • 400 de biciclete disponibile
  • 25.000 inchirieri
  • 76,5 tone CO2 “salvate”, fata de situatia in care utilizatorii ar fi folosit masina in locul bicicletei
Toate cele 6 puncte de inchiriere actuale (Facultatea de Drept, Parcul Tineretului, Parcul Herastrau, Parcul Moghioros, Parcul Titan si statia de la Centrul Public al Fundatiei Soros) sunt conectate intre ele, ceea ce inseamna ca utilizatorii pot sa inchirieze bicicleta dintr-un centru si sa o returneze dupa folosire in altul, in functie de zona in care se afla.

Inchirierea si rezervarea bicicletelor s-a putut face si online cu ajutorul unui sistem de inregistrare pe site-ul www.cicloteque.ro , iar utilizatorii au primit cardurile de membru cu ocazia primei vizite la centru.

Tot in 2011, proiectul a fost premiat Gala Societatii Civile, care a avut loc in luna mai: Premiul I la categoria Dezvoltare Economica si Sociala pentru centrele de inchiriat biciclete, promovarea mersului pe bicicleta si adoptarea unui stil de viata sanatos, pe doua roti.
Anca Nuta, Director Identity & Communication UniCredit Tiriac Bank
Anca Nuta, Director Identity&Communication UniCredit Tiriac Bank, spune ca proiectul si-a indeplinit obiectivele stabilite la infiintare, ”de a fi o initiativa de succes, care se poate sustine si finanta singura, dar care contribuie mai ales la o serie de principii de viata sanatoasa in mediul urban”.


Material realizat de Andreea Giuclea, Redactor ResponsabilitateSociala.ro.

2182

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


UniCredit Tiriac Bank | Cicloteque, 2010 | Rapoarte CSR

Iti recomandam si articolul:

KMG International: Raport de sustenabilitate GRI G4

Aflati performantele de sustenabilitate ale fostului The Rompetrol Group, pe 4 dimensiuni: angajati, mediu, comunitate si piata (2013-2014)


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.