RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


UNDP organizeaza conferinta "Responsabilitatea Sociala - investitie in lantul valoric"

UNDP organizeaza conferinta "Responsabilitatea Sociala - investitie in lantul valoric"

La evenimentul de pe 21 februarie pot participa reprezentanti din companii, IMM-uri, Camerele de Comert si Industrie, sindicate sau ONG-uri.

(12 feb 2013)

Asociatia Nationala a Exportatorilor si Importatorilor din Romania (ANEIR) va organiza, in parteneriat cu Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNPD) si Agentia pentru Implementare a Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (AIPPIMM) conferinta internationala “Responsabilitatea Sociala - investitie in lantul valoric”.

UNDPEvenimentul va avea loc pe 21 februarie, la hotelul Howard Johnson si se adreseaza reprezentantilor intreprinderilor mici si mijlocii (IMM), companiilor mari, Camerelor de Comert si Industrie, partenerilor sociali (sindicate si patronate) si organizatiilor societatii civile. Pentru a participa, acestia se pot inscrie, completand formularul disponibil pe site-ul ANEIR.

Evenimentul marcheaza finalizarea proiectului ”Intarirea capacitatii companiilor romanesti de dezvoltare a parteneriatelor sociale - Responsabilitate Sociala Corporativa (RSC)”, co-finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Principala tema care va fi abordata in cadrul conferintei este impactul cerintelor raportarii responsabilitatii sociale pentru IMM-uri, ca parte a lantului de furnizori al companiilor mari, nationale si multinationale.

Conferinta va cuprinde doua sesiuni de prezentari si discutii:
  • Paul Scott, Director Corporate Register, UKPrintre invitatii care vor vorbi in prima sesiune se numara: Paul Scott, Director Corporate Register UK, John Aston, Director astoneco management, Marina Stefanova, Director Executiv, Global Compact Network Bulgaria, Cristina Horia, Ioana Szatmari și Claudia Macovei, Consultanti Nationali pentru IMM-uri in proiectul “Intarirea capacitatii companiilor romanesti de dezvoltare a parteneriatelor sociale – CSR”.
  • In cea de-a doua sesiune, Smart Business Academy va gazdui un dialog deschis intre Paul Scott, vorbitorii din panelul de dimineata si participantii la conferinta. Dezbaterea va aborda doua teme: “Regulile de aur ale raportarii de CSR” si componentele cheie ale raportarii conform Global Compact.
Agenda detaliata a conferintei este disponibila aici, in varianta Pdf.

Despre proiect


Proiectul “Intarirea capacitatii companiilor romanesti de dezvoltare a parteneriatelor sociale - CSR” Proiectul “Intarirea capacitatii companiilor romanesti de dezvoltare a parteneriatelor sociale - CSR” s-a desfasurat timp de doi ani (martie 2011-februarie 2013) si a presupus un transfer de know-how si experienta internationala catre mediul de afaceri romanesc, cu scopul de a crea modele pozitive de intreprinderi, care integreaza in activitatilor lor preocuparea pentru mediu, angajati si comunitate.

Principalele rezultate inregistrare au fost:
  • Opt companii din sectoare diferite de activitate au primit asistenta de la experti in CSR, in vederea integrarii responsabilitatii sociale in planul de afaceri.
  • Aproximativ 300 de persoane au fost instruite in domeniul responsabilitatii sociale, in 17 sesiuni de curs structurate pe doua module.
  • Au fost publicate patru ghiduri de lucru privind integrarea principiilor si practicilor de CSR in activitatile companiilor. Materialul final, "Responsabilitatea sociala ca investitie profitabila” va fi lansat in cadrul conferintei de pe 21 februarie.

Despre Smart Business Academy


Smart Business AcademySmart Business Academy este o platforma de dezvoltare profesionala in spiritul sustenabilitatii, initiata in Romania de astoneco management si Centrul pentru Cetatenie Corporativa Romania (www.cccro.ro).

Directiile de dezvoltare ale platformei vor fi ghidate de experti AA1000, GRI, ISO 2600 si experti in managementul riscului, iar serviciile concrete si activitatile din Romania vor fi conturate pe baza feedback-ului obtinut de la organizatiile interesate, care pot fi companii, IMM-uri, dar si organizatii guvernamentale si ale societatii civile.

In functie de nevoile acestora, SBA va desfasura sesiuni de training si coaching specifice care sa asiste integrarea sustenabilitatii in diverse procese organizationale (HR, Legal, Achizitii etc.).

Dezbaterea din cadrul conferintei “Responsabilitatea Sociala - investitie in lantul valoric” este primul eveniment organizat de Smart Business Academy in Romania.


Material realizat de Andreea Giuclea, Redactor ResponsabilitateSociala.ro.

2488

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Evenimente CSR

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro