RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


UN Global Compact va infiinta o filiala locala in Romania

UN Global Compact va infiinta o filiala locala in Romania

Aflati cum pot companiile sau organizatiile sa adere la aceasta si ce beneficii vor avea cele care o fac.

(27 feb 2015)

United Nations Global Compact (UNGC), in colaborare cu agentia romaneasca de consultanta in CSR The CSR Agency, va lansa la finalul lunii aprilie a acestui an o filiala locala a retelei UNGC, in Romania. Prin intermediul acesteia, organizatia va incerca sa asigure aplicarea principiilor globale ale Organizatiei Natiunilor Unite (ONU) si sa contribuie la setarea unei agende a sustenabilitatii corporative in tara noastra.

Data si locul in care se va desfasura evenimentul oficial de lansare vor fi anuntate in curand, pe site-ul The CSR Agency.

Ce companii au aderat deja la reteaua locala


Companiile care au anuntat deja aderarea la reteaua UNGC Romania sunt: OMV Petrom SA, Raiffeisen Bank Romania, Coca-Cola Hellenic Romania, KMG International (fostul grup Rompetrol),  Damen Shipyards Galati, Baneasa Developments, Continental Romania si The CSR Agency. La acestea, se adauga organizatiile MaiMultVerde si Fundatia Galei Societatii Civile.

Si alte companii si organizatii pot adera la reteaua locala, fie ca participanti fondatori, pana la lansarea oficiala a retelei, fie ulterior, ca simpli participanti. Cei interesati ii pot contacta pe reprezentantii The CSR Agency, care le vor explica ce presupune aderarea si ce avantaje exista.

Aderarea la reteua globala si locala UNGC


Organizatiile sau companiile care doresc sa adere la reteaua globala UNGC trebuie sa trimita o scrisoare de intentie catre reprezentantii UNGC din New York, prin care sa se angajeze sa respecte si sa promoveze principiile ONU.

Apoi, o data pe an, trebuie sa publice informatii referitoare la progresele inregistrate pe fiecare dintre cele 10 principii ale UNGC, intr-un raport intitulat ”Communication and Progress”.

The CSR Agency va consilia organizatiile si companiile in indeplinirea tuturor acestor demersuri.

Tot acesteia i se pot adresa si cei care doresc sa adere la reteaua locala. Dintre reprezentantii companiilor si organizatiilor participante, UNGC si the CSR Agency vor desemna un board de directori ai retelei, care vor stabili prioritatile de CSR pe plan local, in functie de specificul national si interesele membrilor. Principala activitatea a retelei locale va fi promovarea principiilor UNGC in randurile tuturor stakeholderilor si a pietei din Romania.

Beneficiile aderarii la reteaua UNGC


Companiile si organizatiile care vor face parte din reteaua UNGC globala si locala vor avea acces la numeroase resurse care le pot ajuta sa isi imbunatateasca performantele de CSR.

De exemplu, pe site-ul UNGC, exista o serie de instrumente care pot fi folosite de companiile membre pentru a oferi angajatilor informatii despre ce forme are si cum se pot feri de coruptie. Similar, exista instrumente si pentru implementarea celorlalte 9 principii.

Aceste resurse disponibile gratuit sunt cu atat mai utile cu cat companiile cu peste 500 de angajati vor fi obligate sa raporteze anual, incepand cu 2017, informatii privind performantele lor nefinanciare si diversitatea, pentru a respecta Directiva 2014/95/EU, intrata in vigoare anul trecut.

Directiva nu impune companiilor o anumita metodologie de raportare, dar recomanda cateva standarde internationale, printre care si principiile UNGC. Procesul de aderare la reteaua UNGC si cel de raportare conform standardului „Communication and Progress” sunt mai simple decat raportarea GRI.

Pe langa know-how, reprezentantii companiilor deja membre UNGC global mentioneaza urmatoarele Mariana Gheorghe, CEO OMV Petrombeneficii:


  • Mariana Gheorghe, CEO OMV Petrom: ”In calitate de membri UNGC, suntem in contact permanent cu marii jucatori si avem acces la exemple internationale de buna practica. Este un exercitiu permanent de invatare, dar si de educare a noastra si a partenerilor nostri in spiritul responsabilitatii.
  • Steven van Groningen, Presedinte si CEO Raiffeisen Bank

  • Steven van Groningen, Presedinte si CEO Raiffeisen Bank: ”Am decis sa facem parte din grupul de initiativa ce va infiinta o retea locala UNGC, care, intr-un orizont de timp nu foarte indepartat, speram sa reuneasca cat mai multe companii din Romania preocupate de dezvoltarea durabila."

Jaak Mikkel, General Manager Coca-Cola HBC Romania
  • Jaak Mikkel, General Manager Coca-Cola HBC Romania: ”Participand la fondarea Retelei Locale UN Global Compact, dorim sa ne asumam rolul de a promova standarde inalte in ceea ce priveste dezvoltarea durabila si sustenabilitatea afacerilor in Romania.

Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro

2546

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Evenimente CSR

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro