RSS

Sponsori


Orange - Profil CSR

GDF SUEZ

Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro

Va recomandam:


Advertisement


Terenul de sport al unui liceu din Focsani, reamenajat de Holcim Romania

Terenul de sport al unui liceu din Focsani, reamenajat de Holcim Romania

Aflati cum a selectat compania liceul, cum a inaugurat terenul si cum le propune si altor companii din Romania sa se implice.

(28 apr 2015)

Holcim Romania a inaugurat ieri terenul de sport al celui mai important liceu din judetul Vrancea. Este vorba despre Colegiul National “Alexadru Ioan Cuza”, din Focsani.

Terenul de sport, dupa renovare
Terenul de sport, dupa renovare

Compania a investit 15.000 de euro in renovarea terenului de sport din curtea acestuia, dupa ce elevii lui au castigat o competitie organizata pe pagina de Facebook a companiei.

Desfasurarea competitiei


Conform reprezentantilor Holcim, competitia a pornit ca o joaca. Acum un an, au organizat o conferinta de presa pentru lansarea oficiala a unui program de calificare si certificare a zidarilor tencuitori din Romania. In cadrul ei, i-au provocat pe jurnalisti sa contribuie la construirea peretilor unei case. Pentru fiecare caramida asezata corect, compania s-a angajat sa doneze 50 de euro pentru renovarea terenului de sport al unei scoli din Romania. Desi s-au strans astfel doar 3.000 de euro, compania a anuntat atunci ca va dona 10.000 de euro.

Apoi, a organizat o competitie pe pagina sa de Facebook, pentru a selecta liceul care urma sa beneficieze de investitie. S-au inscris aproape 100 de institutii, dintre care 86 au fost declarate eligibile. Un juriu format din 2 jurnalisti, 2 reprezentanti Holcim si un blogger au selectat 5 finalisti.

A urmat o perioada in care publicul si-a putut alege favoritul, iar liceul cu cele mai multe like-uri, share-uri si comentarii a castigat. Peste 150.000 de oameni au aflat de concurs, iar aproape 18.000 s-au implicat activ.

Renovarea terenului


Dupa desemnarea liceului castigator, reprezentantii Holcim s-au intalnit cu cadrele didactice si au ales impreuna cea mai buna solutie tehnica pentru principalul sport practicat de elevii colegiului: baschetul. Pentru implementarea ei, a fost nevoie de o suplimentare a bugetului, de la 10.000 la 15.000 de euro.

Pe teren, au fost montate niste dale certificate ISO 9001 pentru calitate, despre care reprezentantii Holcim sustin ca sunt si prietenoase cu mediul, intrucat pot fi refolosite.

Urmariti mai jos cum a decurs procesul de reamenajare a terenului:Evenimentul de inaugurare, si el inedit


La inaugurare, au participat atat autoritati locale, cadre didactice si elevi, cat si presa locala si centrala. Mai mult, organizatorii l-au invitat la eveniment pe Virgil Stanescu, vicepresedintele Federatiei Romane de Baschet. Acesta a jucat un meci demonstrativ cu elevii liceului si cu angajati ai Hocim Romania.

Meciul de baschet la care a participat Virgil Stanescu
Meciul de baschet la care a participat Virgil Stanescu

Dupa meci, Virgil Stanescu ne-a declarat:Virgil Stanescu, vicepresedintele Federatiei Romane de Baschet
Asa cum astazi a fost Holcim-ul cel care a facut ceva pentru sanatate, sport, armonie si societate, asa o pot face mult mai multi. Nevoia de infrastructura este acuta si o cunoastem cu totii. Asa ca, orice mana de ajutor din parte privatului este binevenita.

Provocarea adresata de Holcim companiilor


Organizatorii competitiei au marturisit ca nu se asteptau sa existe atat de multe licee inscrise in competitie. De aceea, au decis sa incerce sa stimuleze si alte companii sa le urmeze exemplul. Francois Petry, Directorul General al Holcim Romania, a explicat cum se pot implica acestea:Francois Petry, Directorul General al Holcim Romania
Am lansat provocarea de a reabilita un teren de sport altor companii, in speranta ca tot mai multi elevi se vor bucura de infrastructura necesara practicarii sporturilor preferate. La randul lor, acestea vor trebui sa predea stafeta si altor companii. Credem cu tarie ca impreuna putem face diferenta. Suntem onorati sa anuntam ca partenerul nostru Adeplast a acceptat provocarea in mod oficial, devenind prima companie care s-a alaturat demersului nostru.

Terenul de sport reamenajat de Holcim si invitatia catre alte companii
Terenul de sport reamenajat de Holcim si invitatia catre alte companii

Puteti gasi mai multe detalii pe www.holcim.ro/itipredastafeta.html.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro


255

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Holcim Romania | Implicare in comunitate | Sport

Iti recomandam si articolul:

GRI: cum raportezi despre initiativele de integrare a persoanelor cu dizabilitati

Companiile si organizatiile au la dispozitie un ghid cu recomandari GRI, dar si exemple de buna-practica ale unor companii active in domeniu


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.