RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Tendinte: deseuri municipale transformate in combustibil pentru avioane

Tendinte: deseuri municipale transformate in combustibil pentru avioane

Aflati despre o solutie inovatoare prin care British Airways isi va minimiza impactul asupra mediului.

(08 iul 2014)

Solena Fuels, o companie americana care produce combustibil din surse regenerabile, a incheiat recent un parteneriat cu British Airways, cea mai mare companie aeriana din Marea Britanie.

Cele doua companii vor construi impreuna prima fabrica din lume unde deseurile municipale vor fi transformate in combustibil pentru avioane. Oficialii British Airways considera ca acest proiect va aduce o inovatie importanta in productia de combustibil pentru industria aero-nautica.

Platforma unde se va produce acest combustibil se numeste GreenSky si va fi functioanala incepand cu 2017. GreenSky va fi construita in locul unei foste rafinarii de petrol de langa Londra, intr-o zona numita Thames Enterprise Park. Locatia este avantajoasa datorita infrastructurii care permite transportul terestru, feroviar sau naval, dar si datorita rezervoarelor si conductelor deja existente in zona respectiva.


Platforma GreenSky

Solena Fuels va folosi ca materie prima deseuri municipale. Acestea vor fi transformate, printr-o tehnologie patentata de companie, intr-un gaz din care se va obtine ulterior combustibilul, cu ajutorul unor tehnologii provenite de la o terta parte.

Oficialii companiei estimeaza ca sunt necesare aproximativ 4.8 tone deseuri pentru producerea unei tone de combustibil nepoluant.

Investitia companiei British Airways in proiectul GreenSky


Intr-un comunicat al British Airways, se mentioneaza ca, incepand cu 2017, compania va achizitiona anual 50.000 tone de combustibil obtinut din deseuri de la Solena Fuels. Aceasta cantitate va reprezenta aproximativ 2% din necesarul anual de combustibil al companiei aeriene. In total, British Airways va achizitiona combustibil in valoare de 550 milioane USD, in perioada 2017 - 2028.

In plus, British Airways va furniza o parte din capitalul de constructie si va deveni actionar minoritar in proiectul GreenSky.

Aceasta initiativa face parte din strategia British Airways de reducere a impactului negativ pe care compania il are asupra mediului inconjurator.

Avantajele combustibilului produs din deseuri


Principalele avantaje identificate de revista Fast Company pentru acest tip de combustibil ar fi urmatoarele:
  • un pret competitiv: pretul combustibilului obtinut din deseuri este similar cu pretul combustibilului conventional, in special datorita faptului ca materia prima este obtinuta in mod gratuit.
  • mai putine deseuri: o cantitate semnificativa de deseuri nu mai ajunge la groapa de gunoi;
  • mai putina poluare: conform informatiilor oferite de British Airways, combustibilul produs din deseuri ar putea reduce emisiile de gaze cu efect de sera cu pana la 95%, in comparatie cu emisiile produse din arderea combustibilului conventional. De asemenea, sunt reduse si emisiile poluante care ar fi provenit din deseuri, daca acestea ar fi ajuns la groapa de gunoi.
Tot din revista Fast Company aflam ca, in viitor, British Airways intentioneaza sa creasca cantitatea de combustibil nepoluant folosit pentru transportul aeronavelor sale. Pe de alta parte, Solena Fuels doreste sa inceapa colaborari si cu alte companii aeriene.

Totusi, cantitatea de deseuri produsa in Marea Britanie, chiar daca ar fi folosita in totalitate pentru productia de combustibil pentru avioane, nu ar putea acoperi decat o parte din necesarul industriei aviatice. Robert Do, Presedintele si CEO-ul Solena Fuels, estimeaza ca, in eventualitatea in care toata cantitatea de deseuri produsa la nivel mondial ar fi transformata in combustibil, s-ar acoperi necesarul pentru aviatie in proportie de 20-25%.

Puteti afla mai multe detalii din comunicatul de presa publicat de British Airways.Material realizat de Alina Liciu, colaborator ResponsabilitateSociala.ro, Managing Partner The Azores


3249

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Protectia mediului | Tendinte CSR | Produse responsabile | Investitii sustenabile | Achizitii responsabile | Reciclare

Iti recomandam si articolul:

Telekom: 2 aplicatii mobile pentru viitoarele si proaspetele mamici

Aplicatiile ofera, cu ajutorul tehnologiei, instrumente si sfaturi, de la prima luna de sarcina pana in primii ani de viata ai copilului.


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro