RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Telekom ofera clientilor business o solutie green inovatoare, in premiera in Romania

Telekom ofera clientilor business o solutie green inovatoare, in premiera in Romania

Aflati despre ce solutie este vorba si cine a dezvoltat-o, dar si ce beneficii au companiile sau institutiile care o aleg.

(20 mar 2015)

Incepand cu luna martie 2015, Telekom Romania pune la dispozitia clientilor sai business o solutie inovatoare, oferita in premiera in Romania: un incarcator solar pentru dispozitive mobile, care este destinat utilizarii gratuite in spatii publice si care permite conectarea la Internet WiFi.

Sistemul se numeste Strawberry Tree, a fost dezvoltat de compania sarba Strawberry Energy si este distribuit in Romania de Smart Sun Solutions. Un prototip a fost deja instalat la sfarsitul anului trecut in Parcul Copiilor din Timisoara, fiind achizitionat de Primaria Timisoara.

 Sistemul Strawberry Tree, intr-un parc din Timisoara
Sistemul Strawberry Tree, intr-un parc din Timisoara

Cum functioneaza Strawberry Tree


Sistemul este format din mai multe panouri solare, un mecanism care transforma energia soarelui in energie electrica si baterii reincarcabile capabile sa inmagazineze energia emisa atata timp cat Soarele e prezent pe cer. Bateriile au o autonomie de 14 zile si o capacitate anuala de 840.000 de incarcari de cate 10 minute.

Strawberry Tree permite incarcarea simultana a 16 dispozitive, fie ele telefoane mobile, tablete, laptopuri sau playere multimedia. De asemenea, este prevazut cu:
  • incarcatoare pentru diverse tipuri de dispozitive;
  • banci pentru utilizatorii care asteapta incarcarea dispozitivului mobil;
  • un sistem WiFi care permite conectarea gratuita la Internet 3G sau 4G, fara utilizator si parola, pe o raza de aproximativ 10 metri.

Puteti urmari in materialul video de mai jos cum functioneaza sistemul Strawberry Tree:Strawberry Tree, o solutie cu impact redus asupra mediului


Pe langa beneficiul dat de furnizarea de energie electrica regenerabila, distribuitorii sustin ca sistemul Strawberry Tree are si un impact redus asupra mediului, atat in procesul de productie, cat si in cele de utilizare si post-utilizare.

Conform reprezentantilor Smart Sun Solutions, bateriile folosite pentru stocarea energiei sunt 100% reciclabile, au o durata de viata de 10 ani si au in compozitie un gel care nu dauneaza mediului inconjurator. In plus, toate componentele ansamblului, inclusiv cablurile, pot fi reciclate dupa ce le expira durata de viata, care este de aproximativ 20 de ani.

La toate acestea, se adauga aspectul cel mai important, respectiv: faptul ca, in timpul functionarii, Strawberry Tree nu emite dioxid de carbon in atomosfera (deci are o amprenta de carbon 0).

Costurile sistemului Strawberry Tree


Costurile unui astfel de sistem depind de mai multe componente, printre care si specificatiile locului in care urmeaza sa fie instalat. Valoarea medie a solutiei oferite de Smart Sun Solutions depaseste 20.000 de euro. Acest cost include achizitia sistemului si montajul, dar nu cuprinde si serviciile de mentenanta.

Pentru o solutie personalizata, ii puteti contacta pe reprezentantii Telekom sau pe cei ai Smart Sun Solutions (Dzaka Massimo - telefon: 0731 003 332).


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSocial.ro


2216

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Protectia mediului | Produse responsabile

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro