RSS

Sponsori


Orange - Profil CSR

GDF SUEZ

Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Telekom a desemnat castigatorii competitiei TeImplici

Telekom a desemnat castigatorii competitiei TeImplici

Aflati ce proiecte comunitare va finanta compania si cine sunt beneficiarii acestora.

(19 dec 2014)

Telekom Romania a anuntat recent castigatorii unei competitii desfasurate pe site-ul „TeImplici.ro”, prin care va finanta, cu suma totala de 50.000 de euro, proiecte comunitare din domeniile: educatie, sanatate, mediu, inovatie, dezvoltare si protectie sociala.

In total, organizatiile participante la competitie au propus 180 de proiecte. Dintre acestea, un juriu de specialitate le-a selectat pe cele mai bune 10. Aflati in continuare care sunt ideile castigatoare:Robo-scoala, scoala viitorului
  • Robo-scoala, scoala viitorului” - un club de robotica in cadrul caruia peste 50 de elevi vor invata timp de 3 ore pe saptamana cum sa programeze roboti dezvoltati de compania Lego. Astfel, vor putea pune in aplicare notiunile de matematica, fizica, informatica si logica pe care le-au invatat in scoala si isi vor putea dezvolta creativitatea si gandirea critica.
  • SOS pentru burtica” - un proiect care consta in asigurarea pranzului unor copii care provin din familii defavorizate din judetul Prahova. Este vorba despre aproximativ 200 de prescolari si scolari, ai caror parinti nu pot asigura necesarul de hrana si prefera sa nu-i trimita la scoala, ci sa ii tina acasa, pentru a-i ajuta in gospodarie.
  • Job Shadow Day” - un program pilot prin intermediul caruia Asociatia Junior Achievement Romania si-a propus sa ofere unui numar de cel putin 250 de elevi posibilitatea de participa la activitati de orientare in cariera si la sesiuni de job shadowing online cu angajati Telekom. Astfel, ei vor afla ce presupune si daca li se potriveste o campanie de informare si un program de consiliere psihologica si asistenta juridica pentru victimele violentei domestice cariera in telecom.
  • Asociatia Adra a castigat finantare pentru o campanie de informare si un program de consiliere psihologica si asistenta juridica pentru victimele violentei domestice din judetul Vrancea. In Romania, devin victime ale violentei domestice 1,2 milioane de femei anual. Totusi, doar 1% dintre acestea depun plangere.
  • Ce voi face cu viata mea?” - un program de consiliere profesionala si dezvoltare personala pentru aproximativ 100 de elevi de clasa a VII-a de la o scoala din Bucuresti.
  • Un afterschool dotat cu tehnologii moderne, pentru 20 de copii cu autism din judetul Galati. Printre aceste tehnologii, se numara o tabla interactiva si softuri speciale, care ii pot ajuta pe copii sa isi dezvolte mai rapid cognitia, limbajul, motricitatea, interactiunea sociala si simturile.
  • Update la sanatateUpdate la sanatate” - proiect prin care Asociatia I.M.P.A.C.T. isi propune sa creeze un site cu informatii referitoare la valorile nutritionale ale alimentelor. Aceste informatii vor fi prezentate sub forma unui joc pe calculator, la care copiii pot castiga premii.
  • Bio-Science-Park” - un proiect prin care Asociatia Uniristii isi propune sa construiasca in curtea unei scoli un parc in care sa integreze elemente de tehnologie precum internet wireless sau lampi alimentate solar. De acest proiect vor beneficia in jur de 1.300 de elevi.
  • Noua ne pasa!” - un program de asistenta sociala al Fundatiei de Caritate Herald, pentru 20 de persoane cu varste de peste 65 de ani din Cluj-Napoca, ramase singure.
  • Sanatate prin miscare” - un proiect prin care Asociatia Nevo Parudimos isi propune sa construiasca un traseu de ciclism pe ruta Oravita - Izvorul Rece - retur, iar apoi sa organizeze o competitie si un eveniment de lansare pentru promovarea rutei.

Competitia de pe site-ul TeImplici.ro s-a desfasurat in perioada octombrie - decembrie 2014. Domeniile in care ONG-urile au putut inscrie proiecte au fost alese de publicul larg si stakeholderi, prin propuneri si vot online.

Puteti afla mai multe detalii despre competitie si despre castigatori, de pe site-ul TeImplici.ro.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro

1563

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Cosmote Romania | Proiecte ONG | Educatie | Competitii CSR | Sanatate | Asistenta sociala

Iti recomandam si articolul:

Reciclarea deseurilor: 3 idei de afaceri sustenabile

Descoperiti solutii inedite prin care companiile reduc cantitatea de deseuri depozitate la groapa, prin prevenire sau reciclare.


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.