RSS

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Telekom: 2 aplicatii mobile pentru viitoarele si proaspetele mamici

Telekom: 2 aplicatii mobile pentru viitoarele si proaspetele mamici

Aplicatiile ofera, cu ajutorul tehnologiei, instrumente si sfaturi, de la prima luna de sarcina pana in primii ani de viata ai copilului.

(04 oct 2015)

Telekom Romania si platforma Desprecopii.com au anuntat recent ca au lansat, in parteneriat, 2 aplicatii mobile inedite pentru viitoarele si proaspetele mamici.

Aplicatiile se adreseaza femeilor moderne si active, care inteleg si au acces la tehnologia de ultima generatie. Cu alte cuvinte, unor femei care s-ar putea teme ca timpul necesar pentru a fi niste mame responsabile le-ar putea afecta viata profesionala si poate de aceea ar fi mai reticiente la aceasta idee.

Tocmai de aceea, obiectivul celor doua aplicatii mobile este ”sa le ajute pe aceste femei sa descopere frumusetea de a fi parinte, oferindu-le informatii utile, sfaturi, precum si o serie de instrumente si calculatoare menite sa monitorizeze dezvoltarea copilului, pas cu pas”, spune Bogdan Tibrin, Manager Aplicatii, VAS, Parteneriate si Afaceri Noi, Telekom Romania.

Prima aplicatie despre care este vorba se numeste Odiseea Sarcinii. Aceasta isi propune sa fie un ghid complet pentru cele 40 de saptamani de sarcina si sa le ajute pe femei sa inteleaga cat mai bine schimbarile prin care trec (la nivel fizic, psihic, al relatiei cu familia etc.).

Programul pentru telefonul mobil sau tableta ofera atat informatii despre dezvoltarea bebelusului si a mamei, despre sarcina, nastere, sanatate si nutritie, cat si o serie de functionalitati specifice, precum:
 • “Saptamanile de Sarcina”
 • “Nume de copii”
 • “Monitor de Greutate”
 • “Vizite la Medic” 
 • “Contor de lovituri (miscari bebe)”
 • “Contor de Contractii” 
 • “Planificator Nastere” 
 • “Liste de cumparaturi utile” 
 • “Trusoul Bebelusului” etc.
Aplicatia mobila Odiseea Sarcinii (Telekom Romania si Desprecopii.com)

A doua aplicatie se numeste Eu, Mamica si se adreseaza mamelor ai caror copii se afla in primii ani de viata. La randul sau, si acest program ofera informatii despre sanatate, ingrijirea si dezvoltarea bebelusului sau relatia parinte-copil. Totodata, ofera si o serie de functionalitati adaptate momentului in care se afla mama si copilul, precum:
 • “Bebelusul - primele 52 de saptamani”
 • “Grafice de Crestere” 
 • “Calendar de Vaccinare” 
 • “Activitati pentru Copii”
 • “Album foto” etc.
Ambele aplicatii mobile sunt conectate permanent cu platforma Desprecopii.com, cea mai mare de acest gen din Romania. Astfel, utilizatoarele pot avea acces atat la continutul portalului, cat si la o serie de functionalitati interactive, precum forumuri, sectiuni de intrebari si raspunsuri sau liste de discutii private. Spre exemplu, intr-o situatie de criza, o viitoare mamica poate apela un buton de “Panica” si poate primi ajutor sau raspunsuri la problema ei de la miile de alte utilizatoare ale platformei.  

Aplicatiile pot fi instalate doar pe telefoane mobile sau tablete care folosesc sistemul de operare Android. Ele pot fi descarcate din Google Play, magazinul online de aplicatii pentru Android, al Google.


2287

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Cosmote Romania | Produse responsabile

Iti recomandam si articolul:

Studiu: ce ii motiveaza pe angajati sa se implice in cauzele sociale sustinute de companii

Aflati care sunt beneficiile unei companii care ofera angajatilor oportunitati de voluntariat, dar si ce instrumente pot folosi acestea.


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.