RSS

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Telefonul Varstinicului - prima linie telefonica adresata seniorilor

Telefonul Varstinicului - prima linie telefonica adresata seniorilor

Fundatia Vodafone a finantat infiintarea primului program telefonic gratuit de ajutor si consiliere dedicat batranilor din Romania.

(09 nov 2015)

Fundatia Principesa Margareta a Romaniei a anuntat recent lansarea liniei Telefonul Varstnicului - prima linie telefonica gratuita de ajutor si consiliere dedicata varstnicilor. Proiectul se desfasoara in parteneriat cu Fundatia Vodafone Romania, care l-a finantat cu suma de 68.500 Euro, prin programul Mobile for Good.
 
Telefonul Varstnicului este o linie telefonica gratuita si confidentiala, care raspunde nevoilor tuturor varstnicilor din Romania, fie ca vorbim de informare, consiliere, sau sprijin practic si emotional.

La numarul de telefon 0800 460 001, persoanele varstnice pot primi sfaturi sau indrumari din partea operatorilor specializati in asistenta sociala ai Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei. Cu alte cuvinte, linia telefonica vine in sprijinul tuturor batranilor care:
  • au nevoie de o informatie sau un sfat si nu stiu cui sa i se adreseze
  • se simt singuri si doresc un prieten la celalalt capat al firului
  • au fost sau pot fi abuzati si ale caror drepturi au fost incalcate si au nevoie de sfat si indrumare
  • doresc sa se implice in viata comunitatii si nu stiu cum sa o faca
De asemenea, initiativa se adreseaza si celor care doresc sa semnaleze un abuz sau o situatie dificila a unui batran.

Linia telefonica este disponibila de luni pana vineri, intre orele 08:00 si 20:00. Totodata, in zilele de weekend, voluntarii special pregatiti ai Fundatiei vor apela varstnicii afectati de singuratate.
Poster Telefonul Varstinicului

Problemele batranilor si nevoia proiectului


Proiectul Telefonul Varstnicului a plecat de la o serie de realitati dureroase care ii afecteaza pe batranii din Romania, dar nu numai.

Conform unui studiu realizat de GFK pentru Fundatia Principesa Margareta a Romaniei, aproximativ 1.500.000 de varstnici din Romania sunt afectati de singuratate. Studiul mai arata ca situatia financiara precara, problemele de sanatate, dependenta de ceilalti, sentimentul de inutilitate si de singuratate, precum si lipsa interlocutorilor, sunt cele 5 probleme principale cu care se confrunta varstnicii din Romania.

Totodata proiectul vine ca raspuns la problema imbatranirii populatiei. Conform INS, peste 3 milioane de persoane au peste 65 de ani, in Romania. Daca luam in considerare emigrarea tinerilor, maladiile moderne, insuficienta resurselor umane si financiare specializate, precum si lipsa unui sistem integrat de suport, toate acestea ne arata ca un procent insemnat dintre batrani traiesc singuri, izolati si lipsiti de contact social.

Despre programul "Mobile for Good" al Fundatiei Vodafone Romania


Asa cum am amintit, proiectul a fost realizat in parteneriat si cu finantarea Fundatiei Vodafone Romania. Acest lucru s-a facut prin programul „Mobile for Good” al Fundatiei, prin care aceasta finanteaza proiecte care folosesc tehnologia mobila pentru a rezolva probleme sociale presante, pentru a imbunatati viata oamenilor si a genera schimbarea in societate.

Angela Galeta, directoarea Fundatiei Vodafone RomaniaAsa cum explica Angela Galeta, directoarea Fundatiei Vodafone Romania, ”data fiind activitatea companiei Vodafone, suntem onorati de colaborarea cu Fundatia Principesa Margareta a Romaniei, alaturi de care incercam sa contribuim la cresterea calitatii vietii persoanelor in varsta singure, prin intermediul tehnologiei. In acelasi sens, fie ca vorbim de telefoane pentru persoanele varstnice sau de retelele mobile portabile, de care oamenii din zone afectate de dezastre naturale pot beneficia instantaneu, tehnologia mobila a dovedit ca poate salva vieti omenesti, sau le poate face considerabil mai bune.

Mobile for Good a fost lansat in Romania in 2012 si este un program strategic al Fundatiei Vodafone Romania. Prin intermediul sau se deruleaza un numar de 19 proiecte, cu o valoare cumulata de 860.000 de euro si care se adreseaza unui numar total de 16.735 de beneficiari.

Mai multe detalii despre program si proiectele finantate prin intermediul sau puteti gasi pe site-ul Fundatiei Vodafone.


2086

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Incluziune si diversitate | Asistenta sociala

Iti recomandam si articolul:

Telekom: 2 aplicatii mobile pentru viitoarele si proaspetele mamici

Aplicatiile ofera, cu ajutorul tehnologiei, instrumente si sfaturi, de la prima luna de sarcina pana in primii ani de viata ai copilului.


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.