RSS

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Tehnici de prim ajutor, predate de peste 430 de elevi

Tehnici de prim ajutor, predate de peste 430 de elevi

Elevii au aflat cum ii pot invata CPR pe adulti, in cadrul unui proiect dezvoltat de Ambulanta Bucuresti si finantat de Apa Nova si Orange.

(29 iun 2015)

Asociatia de Salvare Bucuresti si Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov au anuntat astazi inceperea unui proiect de educare a adultilor in privinta acordarii primului ajutor in caz de urgenta. Proiectul se numeste “Educatie pentru eroii de maine” si a fost finantat de Apa Nova Bucuresti si Orange Romania.

In cadrul acestuia, personalul medical al Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov, alaturi de voluntarii asociatiei, i-au invatat pe 436 de elevi din ciclul primar si gimnazial principalele tehnici de prim ajutor. Copii urmeaza sa ii invete la randul lor pe adulti, stimulati de un mecanism inedit.

Afisul proiectului
Afisul proiectului

Ce au invatat elevii


Personalul medical si voluntarii implicati in proiect, alaturi de actorul George Ivascu, au mers in 4 scoli din diferite sectoare ale Bucurestiului, pentru a preda tehnici de prim ajutor. Timp de o ora, acestia le-au explicat elevilor din 17 clase:
  • cum se evalueaza starea unei victime;
  • cand sa sune la 112 si ce sa comunice despre victima;
  • cum sa efectueze corect tehnicile de resuscitare (CPR – cardiopulmonary resuscitation);
  • cum si cand sa aseze victima in pozitia laterala de siguranta.
De asemenea, organizatorii le-au vorbit despre importanta voluntariatului pentru societate si pentru dezvoltarea personala si profesionala a fiecaruia. Trebuie mentionat faptul ca Asociatia de Salvare Bucuresti a instruit pana acum numerosi voluntari, astfel incat acestia sa fie capabili sa acorde primul ajutor in caz de nevoie.

Dupa acest prim curs pentru elevi, a urmat un altul, in care voluntarii si personalul medical au evaluat cunostintele dobandite de participanti. La final, au primit cate un manechin pe care pot exersa tehnicile de prim ajutor invatate, dar si un CD cu tutoriale detaliate pe tema CPR.

Puteri urmari in continuare un astfel de tutorial:Elevii, motivati sa ii invete si pe altii


Pentru a-i determina pe copiii instruiti sa ii invete si pe adultii cu care interactioneaza tehnici de prim ajutor, organizatorii au creat o competitie. Elevii trebuie sa predea adultilor ceea ce stiu despre acordarea primului ajutor, iar, la final, adultii pot da un test online la care trebuie sa obtina cel putin nota 7 pentru ca elevul sa fie punctat.

Elevul cu cele mai multe puncte va castiga o excursie la Disneyland. Organizatorii atrag atentia ca, inainte de a desemna castigatorul, vor verifica prin telefon daca adultii din contul elevului cu cel mi mare punctaj si-au insusit intr-adevar cunostintele referitoare la acordarea primului ajutor.

Alis Grasu, Managerul Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov, a explicat de ce au ales acest mecanism:
Alis Grasu, Managerul Serviciului de Ambulanta Bucuresti-IlfovDin experienta noastra cu copii si nu numai, am realizat ca, cel mai bine, informatia este transmisa prin copii. Ei sunt disponibili la lucruri noi, sunt foarte receptivi si reusesc sa transmita foarte bine informatia daca si-o insusesc corect. In plus, sunt insistenti atunci cand trebuie sa ii invete si pe altii. In fond, proiectul nostru asta isi propune: sa instruiasca cat mai multi adulti, prin intermediul copiilor.

Organizatorii estimeaza ca, daca fiecare copil participant la proiect va invata 10 adulti, atunci informatia va ajunge la aproximativ 4360 de adulti.

Mai multe detalii despre proiect si despre evolutia acestuia puteti afla de pe site-ul eroiidemaine.ro. Organizatorii au pregatit si urmatorul spot al proiectului:
Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro


1691

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Orange Romania | Sanatate

Iti recomandam si articolul:

Analiza: noua agenda de dezvoltare globala pentru 2030

Statele si liderii mondiali s-au angajat sa schimbe in bine lumea in care traim, prin intermediul a 17 obiective de dezvoltare durabila


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.