RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Tabara de storytelling pentru fundraiseri, organizata de ARC

Tabara de storytelling pentru fundraiseri, organizata de ARC

Cei interesati sa invete sa spuna povesti pentru a atrage fonduri se mai pot inscrie pana pe 20 iunie 2015, in limita locurilor disponibile.

(15 iun 2015)

Asociatia pentru Relatii Comunitare va organiza la inceputul lunii iulie 2015 a doua editie a unei tabere de storytelling pentru organizatii non-guvernamentale. Reprezentanti ONG interesati sa atraga mai usor fonduri prin povestile pe care le spun se pot inscrie pana pe 20 iunie, pe site-ul ARC.

Tabara va avea loc in perioada 1-5 iulie 2015, la Sibiu. Costul de participare este de 750 de RON (cazare si masa incluse), iar locurile sunt limitate.

Ce vor invata participantii


Georgiana Ilie
- director de comunicare ARC si jurnalist, Andrei Pungovschi - fotojurnalist cu premii internationale si Catalin Gheorghe - directorul programului ONG al ARC si consultant de fundraising ii vor invata pe participanti:
  • cum sa isi conceapa mesajele scrise de fundraising;
  • cum sa realizeze si care e rolul fotografiilor in transmiterea unui mesaj de atragere de fonduri;
  • cum sa isi prezinte cauzele in public;
  • cum sa isi integreze in mod coerent mesajele de fundraising in comunicare.
Reprezentantii ARC au explicat de ce considera ca o astfel de tabara este necesara:
Invatam si intelegem lumea prin povesti, ne explicam celorlalti prin povesti si ne putem vedea viitorul in povesti. Totusi, cand trebuie sa vorbim despre impactul  organizatiei noastre in societate, vorbim despre actiuni si cifre. Si ne intrebam de ce lumea nu intelege ce facem, de ce nu avem mai multi sustinatori si de ce banii se strang atat de greu.

Experienta editiei precedente


La editia de anul trecut, 15 fundraiseri au invatat cum sa fie mai convingatori. Iata cum arata o prezentare a activitatii unui ONG, inainte si dupa workshopuri.
In prima zi:

"Organizatia noastra administreaza un centru de asistenta pentru tineri cu deficiente de vedere care vor sa studieze la universitate. Cei 150 de beneficiari au acces la servicii sociale integrate conform managementului de caz stabilit DGASPC. Ei primesc materiale didactice In limbaj Braille, consiliere psiho-sociala si suport financiar."

In ultima zi:

"Ea este Ana si lucreaza la Banca Nationala. Este nevazatoare, dar pentru ca la centrul nostru a primit toate cursurile de facultate si de master In limbaj Braille, a putut sa arate tot ce poate In Universitate si si-a putut urma cariera pe care o dorea. La fel ca ea, alti 149 de studenti cu probleme de vedere pot sa Invete si sa se pregateasca pentru viitor la centrul nostru, unde traducem In limbajul Braille toate cartile si cursurile de care au nevoie. Pentru ca toti tinerii trebuie sa aiba sansa la viitorul pe care Il viseaza."
Dupa finalizarea taberei de anul trecut, Andreea Iatu, de la Asociatia Autism Baia Mare, le-a scris organizatorilor: "Au fost patru zile pline in care am inteles ca donatorii asteapta o poveste, nu cifre, de ce o fotografie face cat o mie de cuvinte si ca modul in care livrezi povestea poate face diferenta. Mai presus de toate, m-am intors acasa cu mult elan, cu o alta viziune asupra lucrurilor si cu idei noi gata de pus in practica."

Pentru mai multe detalii despre tabara, puteti accesa site-ul ARC.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro

2084

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Fundraising | Cursuri

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro