RSS

Sponsori


Orange - Profil CSR

GDF SUEZ

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro

Va recomandam:


Advertisement


Sursa de inspiratie pentru proiecte sustenabile

Sursa de inspiratie pentru proiecte sustenabile

Un grup de corporatii, jurnalisti si experti in sustenabilitate au lansat recent o platforma cu exemple de initiative sociale inovatoare.

(18 dec 2014)

O coalitie formata din 29 dintre cele mai puternice corporatii din lume a lansat recent o platforma prin care incearca sa incurajeze initiativele sustenabile ale tinerilor. Platforma se numeste “Collectively” si cuprinde exemple de proiecte de succes cu impact benefic pentru societate.

Homepage-ul platformei Collectively
Homepage-ul platformei Collectively

Aflati in continuare de ce au considerat fondatorii platformei ca este necesara crearea ei si ce resurse cuprinde aceasta.

De ce a fost creata platforma Collectively


Printre companiile care sustin platforma Collectively se numara giganti precum: Audi, BT Group, C&A Foundation, Carlsberg, Facebook, Google, Johnson & Johnson, Lenovo, Marks & Spencer, McDonalds, Microsoft, Nestle, Nike, PepsiCo, Philips, SABMiller, Coca-Cola, Twitter si Unilever.

Niall Dunne, seful departamentului de CSR al British Telecom Group, a explicat nevoia unui astfel de proiect:
Niall Dunne, seful departamentului de CSR al British Telecom GroupAm vazut cum organizatii importante precum Fundatia Rockefeller au renuntat la a mai folosi combustibili fosili, cum investitorii incep sa isi directioneze fondurile spre afaceri cu emisii reduse de carbon si cum 400.000 de oameni au marsaluit pe strazile New York-ului la cea mai mare manifestatie impotriva schimbarilor climatice. Toate acestea arata ca planetele se alinieaza si doar actionand impreuna putem obtine rezultate importante.

Platforma Collectively este punctul de legatura catre sustenabilitate. Aceasta are rolul de a stimula sute de milioane de oameni sa isi schimbe comportamentul de consum, trecand de la un consum ostentativ la unul responsabil.

Resursele disponibile pe platforma Collectively


Collectively este o platforma finantata de companii. Insa, continutul ei este produs de un comitet editorial format din tineri specializati in sustenabilitate, jurnalism si dezvoltare urbana.

Acestia au redactat deja o serie de articole despre tendinte, idei sau proiecte sustenabile si inovatoare. Iata cateva dintre aceste idei:
 • afacere cu case din containere de transport maritim

  Ideea de a face o afacere construind locuinte sociale din containere de mari dimensiuni le apartine unor dezvoltatori din Statele Unite (Palladium Management si SG Blocks).

  Acestia au profitat de faptul ca, doar in New York, exista 22 de milioane de containere de transport maritim nefolosite si si-au propus sa construiasca 24 de ansambluri rezidentiale in cele 5 cartiere ale orasului.

  Pe langa faptul ca proiectul foloseste deseuri pe post de materie prima, acesta are o amprenta de carbon de doar 5% din amprenta unui proiect traditional de constructie.

  Casa construita din containere de transport maritim
  Casa construita din containere de transport maritim
 • o mini-soba de teracota, produsa cu ajutorul tehnologiei de printare 3D

  Aceasta este, pe scurt, ideea pentru care un tanar artist italian incearca sa obtina finantare, pe o platforma de crowdfunding.

  Produsul sau este de fapt un dispozitiv din teracota care foloseste 4 lumanari si genereaza astfel suficienta caldura pentru a creste temperatura intr-o camera de aproximativ 20 de metri patrati, cu 2-3 grade, in doar jumatate de ora.

  In procesul de productie, tanarul intentioneaza sa combine metode traditionale, precum cele folosite in olarit, cu tehnologii moderne, precum printarea 3D. Urmariti in continuare o prezentare a proiectului sau:
 • un proiect de agricultura urbana care a unit o comunitate

  Cativa locuitori din Newark, cel mai mare oras din statul New Jersey, au dezvoltat un proiect de agricultura urbana prin care asigura o parte din hrana necesara comunitatii locale si ii initiaza totodata pe tineri in tainele gradinaritului.

  In primul an de activitate, au produs 230 kg de fructe si legume organice. In prezent, cu ajutorul a peste 700 de studenti voluntari, reusesc sa obtina mai mult de 1.800 de kg de produse anual.

  Aflati din materialul de mai jos ce impact a avut acest proiect asupra comunitatii locale:


Pentru a afla despre multe alte proiecte sustenabile, puteti accesa platforma Collectively.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro

420

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Antreprenoriat social | Dezvoltare comunitara | Inovatie sociala

Iti recomandam si articolul:

Orange: voluntariat pentru reciclarea telefoanelor si educatia alternativa a tinerilor

Aflati rezultatele unei actiuni de voluntariat desfasurate de angajatii Orange, alaturi de coordonatorii unui program al organizatiei ARC.


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.