RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Start-up romanesc, finantat de grupul Deutsche Telekom

Start-up romanesc, finantat de grupul Deutsche Telekom

Aflati ideea de afacere si cum poate fi ea de folos altor companii, dar si cum ii va ajuta grupul pe antreprenorii romani sa se dezvolte.

(26 mar 2015)

Grupul Deutsche Telekom va acorda o finantare in valoare de 80.000 de euro unor antreprenori romani care au dezvoltat o afacere in domeniul IT. Ei au creat DeviceHub.net, o platforma prin care ofera clientilor, fie ei dezvoltatori sau companii, solutii personalizate de tipul Internet of Things.

Ionut Cotoi, Cristiana Bogateanu si Constantin Craciun, co-fondatori DeviceHub

Ce este Internet of things si cum il pot folosi companiile


Conceptul ”Internet of Things” se refera la posibilitatea de a conecta la Internet diverse dispozitive, cu scopul de a colecta, monitoriza, extrage, analiza si stoca online datele obtinute. Astfel, utilizatorul poate controla de la distanta diverse procese sau setari ale unor obiecte la care anterior nu era conectat.

De exemplu, managerul unui hotel poate decide sa regleze de la distanta temperatura in camerele din care clientii lipsesc pentru intervale indelungate. Pentru aceasta, are nevoie de dispozitive hardware capabile sa inregistreze temperatura si sa transmita informatiile online, dar si de o solutie de centralizare si analiza a datelor obtinute. Acestea sunt solutiile pe care le dezvolta cei de la DeviceHub.net pentru clientii lor.

Printre beneficiile folosirii serviciilor oferite de ei, reprezentantii start-up-ului mentioneaza posibilitatea companiilor sau a dezvoltatorilor de a-si eficientiza procesele si de a-si reduce costurile, cat si cea de a se diferentia fata de concurenta.

Un exemplu de aplicatie creata pentru a demonstra un avantaj competitiv este cea lucrata pentru dezvoltatorii complexului rezidential Greenfield. Acestia au dorit sa afiseze in timp real, pe site-ul de prezentare, valorile indicilor de zgomot, poluare si temperatura inregistrate in complex, in comparatie cu cele din Bucuresti.

Aplicatia dezvoltata pentru Greenfield
Aplicatia dezvoltata pentru Greenfield

Reprezentantii DeviceHub.net mai mentioneaza faptul ca serviciile lor pot fi integrate pe orice tip de hardware si pot fi folosite in domenii precum: monitorizare inteligenta, gestionare a flotei, industria medicala, automatizarea locuintelor, industria auto sau localizare prin GPS.

Cum au obtinut antreprenorii romani finantarea


Cei de la DeviceHub.net au participat in luna decembrie a anul trecut la a treia editie a unui program de formare de tip competitie, organizat de hub:raum Cracovia, o retea dezvoltata de grupul Deutsche Telekom pentru promovarea inovatiei in Europa Centrala si de Est.

Participantii la competitia organizata de hub:raum Cracovia
Participantii la competitia organizata de hub:raum Cracovia

Ideea romanilor a fost desemnata castigatoarea locului I si a primit un premiu de 5.000 de euro.

Ulterior, cei de la hub:raum Cracovia i-au contactat pe romani si le-au propus sa dezvolte in continuare impreuna conceptul, oferindu-le in prima faza o finantare de 80.000 de euro. Fondatorii DeviceHub.net vor folosi acesti bani pentru a imbunatati platforma si pentru a o face mai prietenoasa cu utilizatorii.

Pe langa finantare, expertii hub:raum Cracovia si cei ai Deutsche Telekom ii vor ajuta pe antreprenorii romani sa isi implementeze ideea. De asemenea, serviciile lor ar putea fi incluse in pachetele de servicii telecom sau in campaniile de marketing ale companiei, care ajung la peste 150 de milioane de clienti.

Jakub Probola, Directorul hub:raum Cracovia, a explicat ce anume le-a adus antreprenorilor romani finantarea:Jakub Probola, Directorul hub:raum Cracovia
Este un proiect foarte promitator si sunt impresionat de munca depusa de echipa pana acum. Cred ca pasiunea si competentele lor, combinate cu experienta si activele grupului Deutsche Telekom, se vor transforma in curand intr-un adevarat succes comercial.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro


2372

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Inovatie sociala | Investitii sustenabile

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro