RSS

Sponsori


Orange - Profil CSR

Avon - Profil CSR

GDF SUEZ

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro

Va recomandam:


Advertisement


Solutii de eficientizare energetica, premiate la o competitie din SUA

Solutii de eficientizare energetica, premiate la o competitie din SUA

Aflati care sunt sistemele inteligente pe care le folosesc 3 companii energetice pentru a recupera si a refolosi energia irosita.

(15 oct 2014)

The California Energy Storage Alliance (CESA), grup de advocacy din Statele Unite care promoveaza stocarea energiei ca solutie de eficientizare energetica, a desemnat recent castigatorii unei competitii de idei de afaceri din domeniul eficientei energetice.

Anuntarea castigatorilor a avut loc la cea mai importanta conferinta dedicata solutiilor de stocare a energiei din America de Nord, respectiv Energy Storage North America. Evenimentul a avut loc pe 1 octombrie 2014 si a reunit participanti din 26 de tari ale lumii.

Va prezentam in continuare afacerile premiate pentru cele mai inovatoare solutii de stocare a energiei.

Cea mai mare centrala termica solara din lume, capabila sa stocheze energia produsa


Abengoa, producator spaniol de energie din surse regenerabile, a obtinut un premiu pentru cel mai bun proiect de stocare a energiei care alimenteaza reteaua nationala din SUA.

Este vorba despre Solana, cea mai mare centrala electrica pe baza de panouri solare termice din lume, care poate stoca, timp de 6 ore, energia produsa.

Solana, centrala termica solara a companiei Abengoa
Solana, centrala termica solara a companiei Abengoa

Solana furnizeaza energie electrica pentru aproximativ 70.000 de gospodarii din Arizona, prevenind astfel emisia a 475.000 de tone de CO2 in fiecare an. Capacitatea sa de stocare permite livrarea de energie si in timpul noptii sau cand soarele este acoperit de nori.

Statii inteligente care alimenteaza consumatorii cu energie solara


Green Charge Networks, lider in dezvoltarea de servicii de stocare a energiei, a creat un sistem inovator, prin care ii ajuta pe consumatorii comerciali si industriali sa isi reduca semnificativ costurile facturilor la energie.

Consumul de energie nu este constant. Atunci cand cererea este mai mare decat in mod normal, pretul platit pentru energia consumata este si el mai mare (producatorii percep un pret premium in intervalele de timp cu consum ridicat).
Statie inteligenta care alimenteaza consumatorii cu energie solara
Sistemul conceput de Green Charge Networks, denumit GreenStation, identifica intervalele in care consumul este mare si alimenteaza consumatorul cu energie suplimentara fata de cea consumata din sistem, astfel incat acesta sa nu mai fie taxat pentru supraconsum.

Servicii similare mai exista, insa, spre deosebire de acestea, Green Charge Networks alimenteaza consumatorii cu energie verde. Aceste GreenStations sunt prevazute cu panouri solare care produc singure energia electrica si baterii care o stocheaza si o livreaza doar atunci cand exista cerere.

Compania a instalat deja astfel de sisteme in mai multe locatii din New York si la producatorii privati de energie din California.

Un sistem inovator care recupereaza energia din timpul franarii trenurilor


Autoritatea care se ocupa de transporturi in statul Pennsylvania (SEPTA) a introdus un sistem inteligent care recupereaza energia pe care trenurile o irosesc atunci cand franeaza pentru a opri in statii si o utilizeaza pentru a accelera trenurile care pornesc din statii in acelasi moment.

Trenuri care folosesc sistemul de recuperare de energie al SEPTA
Trenuri care folosesc sistemul de recuperare de energie al SEPTA

Instalatia refoloseste intre 5 si 20% din energia care in mod normal se pierde sub forma de caldura. SEPTA economiseste astfel 250.000 de dolari in fiecare an, in conditiile in care este cel mai mare al doilea consumator de energie de pe plan local.

Pentru a afla si despre alte idei de afaceri din domeniul eficientei energetice, puteti consulta descrierile tuturor finalistilor de pe site-ul Energy Storage North America.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro

297

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Protectia mediului | Investitii sustenabile | Reciclare

Iti recomandam si articolul:

Proiect de educatie digitala pentru copiii nevazatori, finantat de Fundatia Orange

Proiectul, dezvoltat de Salvati Copiii, isi propune sa integreze in societate peste 1.000 de copii, cu ajutorul tehnologiei.


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.