RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Sistem de interventie medicala veterinara de urgenta unic in Dobrogea, finantat de Rompetrol

Sistem de interventie medicala veterinara de urgenta unic in Dobrogea, finantat de Rompetrol

Aflati cum va salva acesta reptile, animale si pasari salbatice aflate in pericol, dar si de ce a investit compania in acest proiect

(03 mar 2015)

KMG International (fostul Grup Rompetrol) a finantat infiintarea unui sistem de alerta si interventie de tip 112 unic in Dobrogea, pentru salvarea animalelor salbatice aflate in pericol. Sistemul functioneaza in cadrul Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii din Judetul Constanta si este administrat de o echipa de 50 de voluntari, instruiti de Asociatia Scutul Cinegetic.

Pasare salvata in cadrul complexului muzeal

Implementarea proiectului a fost posibila cu ajutorul unei sponsorizari de 10.000 de euro, obtinuta de Asociatia Scutul Cinegetic la editia de anul trecut a programului de granturi ”Impreuna pentru fiecare”.

O parte din acesti bani au fost folositi pentru crearea infrastructurii necesare functionarii serviciului de urgenta, iar cealalta - pentru dotarea unor cladiri din complexul muzeal cu panouri solare.

Actiunea de montare a panourilor solare pe cladirile din cadrul Complexului Muzeal
Actiunea de montare a panourilor solare pe cladirile din cadrul Complexului Muzeal

Nevoia unui serviciu medical de interventie pentru animale salbatice


In Dobrogea, exista peste 70 de rezervatii si arii protejate. Doar Delta Dunarii adaposteste peste 3.000 de specii de animale, dintre care multe sunt rare. Interactiunea oamenilor cu aceste medii are de cele mai multe ori un impact negativ asupra sanatatii vietuitoarelor.

Reprezentantii Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii din Constanta erau contactati constant de oameni care gaseau pasari sau animale ranite si nu stiau cui sa se adreseze pentru a le salva. Chiar mai grav, uneori, oamenii le aduceau in complex fara sa anunte, ceea ce constituia un pericol de imbolnavire si pentru celelalte animale aflate in mini-rezervatia din complex.

Nevoia unui serviciu de urgenta pentru tratarea acestor animale salbatice era asadar evidenta.

Solutia propusa de Asociatia Scutul Cinegetic


Pentru a rezolva nevoia identificata, Asociatia Scutul Cinegetic a creat o platforma online, prin care cei care gasesc un animal, o pasare sau o reptila ranita pot trimite, prin completarea unui formular online, o solicitare de interventie catre Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii.

Platforma online prin intermediul careia se pot trimite solicitarile de interventie
Platforma online prin intermediul careia se pot trimite solicitarile de interventie

Solicitarile ajung prin SMS la o echipa formata din 2 membri, care contacteaza solicitantul, pentru a obtine mai multe detalii. In functie de gravitatea cazului, echipa decide daca e necesara sau nu interventia unui echipaj. In plus, poate explica solicitantului cum sa acorde primul ajutor pana la sosirea echipajului sau cum sa acorde de unul singur cateva ingrijiri medicale de baza, in cazul in care nu se impune o interventie.

Echipele de interventie sunt alcatuite din cate 4 sau 5 studenti voluntari, care sunt de garda timp de cate o saptamana, la un anumit interval de timp. In total, este vorba despre 50 de studenti voluntari, care au urmat sesiuni de formare cu specialisti din cadrul Asociatiei Scutul Cinegetic si profesori ai Universitatii Ovidius.

Motivatia companiei pentru acordarea finantarii


Implicarea in comunitatile in care opereaza si protejarea mediului inconjurator sunt doua dintre obiectivele strategiei de CSR ale companiei KMG International. Azamat Zhangulov, Vicepresedinte Senior KMG International, a motivat decizia finantarii proiectului propus de Asociatia Scutul Cinegetic:Azamat Zhangulov, Vicepresedinte Senior KMG International
Grupul recunoaste importanta care trebuie acordata protejarii mediului si ecosistemului din zona Marii Negre, Lacului Siutghiol si biosferei Delta Dunarii, unde de altfel avem concentrate o mare parte din operatiuni. Acest proiect inovator aduce valoare adagata nu doar  regiunii, ci poate constitui un exemplu de mobilizare la nivel national, pentru ocrotirea biodiversitatii.

Programul ”Impreuna pentru fiecare”, prin intermediul caruia a fost posibila implementarea acestui proiect, a fost creat in anul 2009. De atunci, au fost finantate 101 proiecte, care au avut aproximativ 300.000 de beneficiari. Valoarea toatala a finantarilor a depasit 1,5 milioane de USD.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro


1927

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


KMG International | Proiecte ONG | Protectia mediului

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro