RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Romtelecom: stagii de practica platite pentru 200 de studenti

Romtelecom: stagii de practica platite pentru 200 de studenti

Pana la jumatatea anului 2015, cei interesati de domeniul IT&C pot aplica pentru un stagiu de maximum 6 luni in cadrul companiei.

(08 iul 2014)

Romtelecom, in colaborare cu firma de consultanta Catalyst Solutions si AIESEC Bucuresti, a lansat STEP: ”Sustinem Tinerii in Evolutia Profesionala”. Este vorba despre un proiect de formare profesionala a studentilor si masteranzilor care studiaza la facultati de telecomunicatii sau IT&C din Bucuresti, dar care nu sunt in ani terminali.

Prin intermediul proiectului, Romtelecom va oferi 200 de stagii platite de 3 sau 6 luni in cadrul companiei, dar si posibilitatea de a obtine un loc de munca permanent. Tinerii au la dispozitie 100 de posturi dintre care sa aleaga, in unul dintre departamentele: IT, telecomunicatii, marketing, financiar/audit, achizitii, resurse umane, comercial/vanzari si relatii clienti.

Selectia candidatilor


Procesul de selectie va fi unul complex, care se va desfasura pe parcursul unui intreg an de zile. Astfel, pana la jumatatea anului 2015, cei interesati pot aplica pentru un stagiu la Romtelecom, completand un formular si trimitandu-l alaturi de CV pe site-ul www.hipo.ro.

Intr-o prima etapa, aplicatiile vor fi evaluate si selectate de specialisti din cadrul companiei Catalyst Solutions, care vor tine cont de criterii precum: specializarea academica si legatura cu postul pentru care studentul aplica, activitatea extra-curriculara si cunostintele tehnice sau functionale.

Candidatii selectati vor sustine apoi o serie de teste: test de abilitati logice, test de cunostinte tehnice sau functionale, adaptat cerintelor postului pe care studentul doreste sa-l ocupe, si teste pentru demonstrarea abilitatilor proprii (o prezentare individuala, un exercitiu de grup si un interviu de grup).

In urma probelor, vor fi selectati cel putin 360 de tineri. Acestia vor intra in a treia etapa de evaluare, care va consta in sustinerea unui test de personalitate si participarea la sesiuni de consiliere profesionala. In urma sesiunilor, specialistii Catalyst Solutions ii vor selecta pe cei 200 de stagiari care vor avea posibilitatea de a lucra timp de 3 luni in compania Romtelecom, sub indrumarea unui mentor.

Etapele de evaluare ale proiectului STEP
Etapele de evaluare ale proiectului STEP

Salariul lunar net obtinut de stagiari va fi de 1.000 de RON.

Daca acestia isi vor demonstra competentele in primele 3 luni de internship, vor fi invitati sa mai ramana 3 luni, cu acelasi salariu. Ulterior, in functie de performante si propria optiune, ei pot ramane sau nu in cadrul companiei, cu un contract pe perioada nedeterminata.

Organizatorii isi propun ca cel putin 10% dintre stagiari sa devina angajati ai Romtelecom. In cazul unor programe de stagiu anterioare, la care au participat pe parcursul a mai multor ani peste 300 de studenti, rata de absorbtie a fost de aproximativ 60%.

Pana acum, au aplicat peste 4.000 de studenti, dintre care 80 au fost selectati pentru etapa a doua de evaluare. Prima etapa de recrutare va continua, pana la selectarea a cel putin 360 de candidati.

Rolul proiectului


Anca Georgescu Aladgem, Director Executiv Resurse Umane Romtelecom si Cosmote Romania, a explicat importanta proiectului STEP in cadrul evenimentului sau de lansare:
Anca Georgescu Aladgem, Director Executiv Resurse Umane Romtelecom si Cosmote Romania
Prin acest proiect, ii vom ajuta pe tineri sa se familiarizeze cu felul in care functioneaza o companie complexa de telecom si IT&C. Astfel, credem ca le va fi mai usor sa isi gaseasca un loc de munca dupa terminarea studiilor, conform atat cu latura aplicativa a specializarii lor, cat si cu cerintele tot mai exigente de pe piata muncii.

Conform reprezentantilor Romtelecom, pe langa contributia la formarea tinerei generatii, STEP mai are si rolul de a motiva angajatii companiei, care devin in mod voluntar mentori in proiect.

Proiectul STEP are o valoare de aproximativ 2 milioane de RON, suma obtinuta din fonduri europene, in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Mai multe detalii despre acesta puteti gasi pe pagina dedicata de pe site-ul www.hipo.ro.Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro

3827

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Cosmote Romania | Educatie

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro