RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Rompetrol sustine si in 2012 Asociatia Ovidiu Rom

Rompetrol sustine si in 2012 Asociatia Ovidiu Rom

Compania va oferi, anul acesta, un sprijin financiar de 19.000 de euro pentru programul educational "Fiecare copil in Gradinita".

(05 mar 2012)

Grupul Rompetrol continua si in 2012 parteneriatul cu Asociatia Ovidiu Rom pentru sustinerea educatiei timpurii in randul copiilor proveniti din familii defavorizate. Compania va oferi anul acesta o suma de 19.000 de euro pentru programul “Fiecare Copil in Gradinita”, al Asociatiei Ovidiu Rom.

Activitati din cadrul programului 'Fiecare copil in gradinita' Programul a fost lansat de Asociatia Ovidiu Rom si Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului in anul scolar 2010 – 2011. Scopul acestuia a fost de a creste atat numarul copiilor saraci inscrisi la gradinita, cat si prezenta acestora la ore.

Programul presupune o colaborare stransa cu un grup local de actiune, format din cadre didactice, parinti si autoritati locale. Recrutarea se face “din usa in usa” pentru a se identifica toti copii neinscrisi sau care au renuntat sa mearga la gradinita. Parintilor li se ofera asistenta pentru inscrierea copiilor la gradinita. Astfel, familiile cu un venit pe membru de familie sub limita saraciei primesc tichete sociale in valoare de 50 lei/luna, cu conditia ca cei mici sa aiba prezenta de 100%. De asemenea, Ovidiu Rom asigura training in strategii de predare moderne educatorilor, pentru a indruma copiii catre succes ulterior, in anii de scoala primara.

In prezent, programul este implementat in 20 de comunitati din 12 judete si sprijina 1.400 de copii dezavantajati sa mearga la gradinita. In luna ianuarie, in ciuda vremii nefavorabile, prezenta copiilor din programul “Fiecare Copil la Gradinita” a fost de 85%. 
Prezenta copiilor la gradinita
Programul este finantat atat din granturi de la guvern, cat si din donatii si sponsorizari din partea companiilor. Rompetrol sprijina, inca din 2004, proiectele educationale ale organizatiei, avand ca target familiile cu resurse financiare reduse. Conform lui Leslie Hawke, cofondatoare Ovidiu Rom, Rompetrol a fost “primul investitor major al asociatiei si a ramas un investitor important pentru succesul programului Fiecare Copil in Gradinita”.

In cei 9 ani de parteneriat pentru sustinerea educatiei, Rompetrol a oferit asociatiei sprijin financiar in valoare de 200.000 de euro. Alexey Golovin, Director Comunicare si Marketing al Grupului Rompetrol

Alexey Golovin, Director Comunicare si Marketing al Grupului Rompetrol spune ca parteneriatul cu Asociatia Ovidiu Rom “a generat rezultate pozitive si beneficii pentru toate partile implicate, iar ceea ce este mai important – un plus de valoare in comunitate si o sansa in plus pentru copiii proveniti din familii nevoiase


Material realizat de Monica Marincas, Redactor ResponsabilitateSociala.ro.

2849

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


KMG International | Finantari si sponsorizari

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro