RSS

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Rompetrol a finantat un centru HOSPICE inovator pentru tratamentul copiilor cu afectiuni grave

Rompetrol a finantat un centru HOSPICE inovator pentru tratamentul copiilor cu afectiuni grave

Cadrele medicale vor aplica o terapie speciala, care diminueaza durerea din timpul procedurilor, prin diverse metode de relaxare.

(10 ian 2014)

Fundatia HOSPICE Casa Sperantei a infiintat primul centru de stimulare multisenzoriala din Bucuresti, care este dedicat copiilor cu dizabilitati fizice severe sau cu boli incurabile. Acesta a fost amenajat si va fi dotat cu ajutorul unei finantari de 100.000 de RON, acordata de Grupul Rompetrol, prin programul sau de granturi “Impreuna pentru fiecare ”.

Personalul medical din cadrul centrului va aplica o terapie speciala, respectiv terapia Snoezelen. Aceasta presupune stimularea simultana a mai multor simturi ale pacientilor, cu ajutorul sunetelor, luminilor si miscarilor, pentru ameliorarea simptomelor din timpul exercitiilor medicale. De exemplu, cand un pacient este asezat pe un pat care emite vibratii, muschii i se relaxeaza si simte mai putina durere decat in mod normal, ceea ce usureaza si munca terapeutului.

Terapia Snoezelen, aplicata in centrul HOSPICE din Brasov

In Bucuresti, terapia Snoezelen era folosita pana acum doar in cazul persoanelor diagnosticate cu autism. Insa, conform reprezentantilor fundatiei, ea este utila si in tratarea altor boli. Prin urmare, a infiintat primul centru din Bucuresti care foloseste aceasta terapie in ameliorarea simptomelor prezente la copiii cu boli incurabile sau cu dizabilitati fizice severe.

Astfel, peste 60 de copii vor beneficia gratuit de servicii medicale precum: evaluarea initiala si periodica, controlul simptomelor, programe personalizate de kinetoterapie sau fizioterapie. De asemenea, parintii vor invata cum sa faca exercitii similiare cu copiii, la domiciliu.

Centrul de stimulare multisenzoriala a fost amenajat in cadrul unitatii de ingrijire paliativa HOSPICE din Bucuresti.

Au fost pregatite 5 incaperi: sali de terapie si tratament si grupuri sanitare adaptate pentru persoanele cu dizabilitati. De asemenea, fundatia a achizitionat echipamentele medicale necesare functionarii.

Nu este insa pentru prima data cand Grupul Rompetrol sustine cauzele HOSPICE. In trecut, a contribuit la strangerea de fonduri, prin amplasarea unor cutii pentru donatii in benzinariile din Bucuresti si Brasov, dar si prin participarea la un maraton caritabil.

Sustinerea acordata fundatiei i-a adus companiei titlul de membru fondator al noului centru HOSPICE din Bucuresti.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro

5733

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


KMG International | Proiecte ONG | Sanatate | Incluziune si diversitate | Asistenta sociala

Iti recomandam si articolul:

Telekom: 2 aplicatii mobile pentru viitoarele si proaspetele mamici

Aplicatiile ofera, cu ajutorul tehnologiei, instrumente si sfaturi, de la prima luna de sarcina pana in primii ani de viata ai copilului.


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.